Mör kyckling i Italiensk Balsamicosås

13 februari, 2018

Alltså denna kycklingen smällte i munnen!
Jag har lite olika varianter på den här på bloggen, ofta freebasar jag lite och det blir lite olika då, haha!
Rosmarin, soltorkade tomater, parmaskinka – Kan det bli bättre? SLURP!
Jag serverade grillade morötter, ciytron och champinjoner till.


Skriv ut

Mör kyckling i Italiensk Balsamicosås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 8 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-2 msk soltorkade tomater, creme (alt. finhackade)
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljong eller 3 msk konc. kycklingfond
  • lite tamarisoja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl parmesan, riven
  • Smör att steka i, kokosolja utan smak
  • 1 kvist färsk rosmarin, bladen
  • 4-5 skivor parmaskinka, strimlad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr
  2. Stek kycklingen i smör på hög värme. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek på båda sidor så kycklingen får färg. Lägg över i ugnsform.
  3. Hetta upp lite kokosolja och låt lök och vitlök fräsa med soltorkade tomaterna. Rör ner vatten, balsamvinäger, buljong och soja. Rör ner grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesan och häll såsen över kycklingen. Fördela den färska rosmarinen över och sätt in i ugnen i 35-40 minuter.
  4. Fräs parmaskinkan knaperatekt och strö över kycklingen innan servering

Hoppas det smakar!
 





3 kommentarer

ÅsaS 13 februari, 2018 - 19:32

Måste testas nån dag – när ungarna lärt sig äta lök.. 😂 Låter fantastiskt gott, som allt annat du lagar och bjuder på.
Njut kvällen! Kläm en semla – eller två.. Det tänker jag göra!
Kram ÅsaS

Svara
madde 13 februari, 2018 - 16:09

Åh, ett nytt kycklingrecept!
Det får vi testa i helgen….

Svara
Jenny 13 februari, 2018 - 15:55

Kyckling är min favorit och även min familjs👌 detta ska jag testa. Mums👌💜

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.