Mör kyckling i balsamsås

5 oktober, 2016

Hej vänner!
Vacker men kylig dag! Nu är hösten här minsann!
Hoppas ni har en bra mitt-i-veckan dag!?
I går kväll svängde jag ihop den här smarrga kycklinggrytan! Slurp så gott det här blev!
Kycklinglårfiléer som fått koka i såsen i ca 20 minuter – de blir så möra!
Använder mycket oftare kycklinglårfiléer numera. Det extra fettet smälter ju bort i pannan men de blir så mycket mörare än kycklingfiléer.
012a4009
Jag och Daniel åt shiratakinudlar till och så hade jag gjort gulbetschips – MUMS! (receptet kommer i min och Annas nya bok i december)
012a4013
012a4015
Prova det här, riktigt gott!
Skriv ut

Mör kyckling i balsamsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk tamarisoja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk konc. kycklingfond
  • 1 dl färsk persilja
  • 3 dl grädde
  • kokosolja utan smak att steka i
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna. Stek kycklinglårfiléerna tilsl de fått fin färg på båda sidor. Salta och Peppra under tiden.
  2. Lägg över i tjockbottnad kastrull.
  3. Lägg i övriga ingredienser utom grädden och låt sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner grädden och låt sjuda någon minut till.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Ha en fin dag, och ni vet att jag älskar att höra ifrån er här nere i kommentarsfältet!
KRAM
❤️

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Margareta Ruda 5 februari, 2018 - 11:45

Oj, oj vilken sås det blev!!😋
Igen ett riktigt bra tips från dig💖

Svara
Christine 21 januari, 2017 - 19:18

Inte först på bollen här men oj så gott! Resten av familjen fick tagliatelle till medans jag valde zucchini. Alla nöjda!

Svara
Rebecca 30 oktober, 2016 - 21:14

Sitter och äter detta just nu , blev sååå gott! Mmm. Tack för ett super bra recept

Svara
Jenny 11 oktober, 2016 - 11:16

Perfekt! Det får bli kvällens middag!

Svara
Jenjo 6 oktober, 2016 - 06:51

Det såg verkligen gott ut. Jag älskar kyckling så det här måste jag testa.
Och, herregud vad jag längtar efter din och Annas bok! 😀
Ha en bra dag 🙂

Svara
Anna 5 oktober, 2016 - 19:52

Hej! Jag har precis börjat att styrketräna,har haft uppehåll på flera år.Det känns bra att vara igång igen.Tack för alla bra recept!Hemma hos oss älskar vi kyckling.Ha det fint!

Svara
Anneli Nyberg 5 oktober, 2016 - 17:30

Jättegod rätt och enkel då man oftast har allt hemma, jag serverade en ruccola/spenat sallad med grovt skurna gurkbitar och tomater till . Mannen rasar i vikt tack vare alla inspirerande recept jag hittar så den här pintar jag ? Må bäst!

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 19:26

Härligt!! Bra ”jobbat” därhemma! =)) KRAM

Svara
Ewa 5 oktober, 2016 - 15:58

Hej Åse! Tack för ännu ett härligt och lockande kycklingrecept som snarast måste testas. Vi äter ofta kyckling och då gäller det att variera sig lite. Recept på gulbetechips ser jag framemot och din och Annas nya bok blir spännande. Kram på dig!

Svara
Anna Lanner 5 oktober, 2016 - 15:09

Tack för ännu ett recept som ser så lockande & delikat ut!! Gulbetschipsen såg riktigt smarriga ut – ser framemot att läsa hur man gör i er nya bok! Kram

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 15:23

Hej Anna! Kram till dig också!

Svara
Marie 5 oktober, 2016 - 14:24

Hej Åsa!
Jag hoppas att det är OK att ställa en helt annan fråga. Om du bara har ett ätfönster på 5 timmar (periodisk fasta) som jag läste vid något tillfälle, hur får du då i dig tillräckligt med fett? Jag varvar 16:8 dagar med att dricka fettkaffe till frukost och blir så mycket hungrigare på mina 16:8 dagar ffa på kvällen.

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 14:31

Hej! Inga som helst problem, fett ersätter ju bara kolhydraterna i procent och är man behöver inte äta mer fett än vad som gör att man håller sig mätt och nöjd och det blir jag av min kost så uppenbarligen gör jag ju rätt =)

Svara
Marie 5 oktober, 2016 - 14:48

Hmmm…tack för svaret! Jag äter alltså för lite fett ändå eftersom jag blir hungrig på kvällen. Typiskt 🙂

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 14:49

Ja eller för lite protein eller mängd mat/näring?

Svara
Marie 5 oktober, 2016 - 15:04

Ja, det är inte lätt det där med avvägning av protein/fett. Jag har precis beställt din bok ”Lev gott med LCHF och periodisk fasta” så får vi se om det klarnar. Tack!

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 15:27

Lycka till! =)

Svara
Kerstin 5 oktober, 2016 - 13:28

Måste prova, verkar bli hur gott som helst. Tack för alla fina recept!

Svara
Eleni 5 oktober, 2016 - 12:06

Vilken chili sås rekommenderar du och vilken kyckling fond?! Du är bäst ???

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 12:08

Jag köper Icas chilisås ”Ett gott liv” den innehåller mindre socker.
Fond köper jag Touch of taste fast den innehåller en del skumma ingredienser.

Svara
JennieAnn Söderlind 5 oktober, 2016 - 11:55

Det måste testas =) Tack för en inspirerande blogg, har köpt dina böcker. De är guld värda!
//JennieAnn

Svara
Caroline Granath 5 oktober, 2016 - 11:55

Hej Åsa!
Går det bra med vanlig röd balsamicovinäger.
Tack på förhand ?

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 11:58

Hej! Japps Jag har Zetas ekologiska Aceto Balsamico Moderna.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.