Mör kyckling i balsamsås

5 oktober, 2016

Hej vänner!
Vacker men kylig dag! Nu är hösten här minsann!
Hoppas ni har en bra mitt-i-veckan dag!?
I går kväll svängde jag ihop den här smarrga kycklinggrytan! Slurp så gott det här blev!
Kycklinglårfiléer som fått koka i såsen i ca 20 minuter – de blir så möra!
Använder mycket oftare kycklinglårfiléer numera. Det extra fettet smälter ju bort i pannan men de blir så mycket mörare än kycklingfiléer.

012a4009

Jag och Daniel åt shiratakinudlar till och så hade jag gjort gulbetschips – MUMS! (receptet kommer i min och Annas nya bok i december)
012a4013

012a4015

Prova det här, riktigt gott!
Skriv ut

Mör kyckling i balsamsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk tamarisoja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk konc. kycklingfond
  • 1 dl färsk persilja
  • 3 dl grädde
  • kokosolja utan smak att steka i
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna. Stek kycklinglårfiléerna tilsl de fått fin färg på båda sidor. Salta och Peppra under tiden.
  2. Lägg över i tjockbottnad kastrull.
  3. Lägg i övriga ingredienser utom grädden och låt sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner grädden och låt sjuda någon minut till.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Ha en fin dag, och ni vet att jag älskar att höra ifrån er här nere i kommentarsfältet!
KRAM
❤️

25 kommentarer
1

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Maria 13 december, 2018 - 18:26

Vad för chilisås använder du 🙂

Svara
Åse 13 december, 2018 - 18:33

Ica ett gott liv med mindre socker

Svara
Margareta Ruda 5 februari, 2018 - 11:45

Oj, oj vilken sås det blev!!😋
Igen ett riktigt bra tips från dig💖

Svara
Christine 21 januari, 2017 - 19:18

Inte först på bollen här men oj så gott! Resten av familjen fick tagliatelle till medans jag valde zucchini. Alla nöjda!

Svara
Rebecca 30 oktober, 2016 - 21:14

Sitter och äter detta just nu , blev sååå gott! Mmm. Tack för ett super bra recept

Svara
Jenny 11 oktober, 2016 - 11:16

Perfekt! Det får bli kvällens middag!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.