Mont d’Or – Ostarnas ost!

av Åse

Hej finingar!
Hörrni ni är bara superbäst! Så många fina kommentarer till mitt inlägg om flytten hit! Är så glad att ni trivs hos mig 💕


Vacker bukett från syster

I går var syrran med familj här och fråga mig inte vart tiden tog vägen för vi kom inte i säng förrän 3.30!
Pigg som en mört ändå idag och vaknade i ottan men lyckades somna om till 10.

Ahhhhh krispet från när man sätter nya tulpaner i vas!
Jag låter alltid nya tulpaner stå med plasten eller pappret runt om över natten så håller de sig raka och fina.

Har ni smakat Mont d’Or? Kallas även Vacherin du Haut-Doubs och är en fransk ost med mögelyta.
Sååååå krämig och god! Perfekt som den är för den är mjuk på insidan men när den värms i ugn så blir den en fondue!
Vi inhandlar vår på Ålgrändens ost här i Helsingborg

Dela en vitlök i mindre bitar och stick in i osten. Klä trälådan i aluminiumfolie och häll lite vitt torrt vin över
Sätt in i 200 gr i ca 20-25 minuter

Jag serverade frökex och surgegskex till, OCH…

Saltgurka! Såååå gott att ha som ”kex”!

Jag blev rekommenderad denna Riesling (Kloster Eberbach) som var väldigt gott till, men det var väääääldigt sött! Passade bra men det räckte med lite bara. Ni hittar den HÄR

Till middag åt vi Fajitas med sallad och till det drack vi Doppio Passo Primitivo som passade ypperligt till den lagom heta Fajitan!

Så himla mysig kväll!
Här är jag och syrran med våra tvillingset ♥️

Nu ska jag springa in i duschen, vi ska till våra vänner Stefan och Catrin nere i Lödde idag!
Önskar er en skön lörda 🎉

PS! Numera får ni inget mail när ni får svar på era kommentarer, lite trist men ni får kika in igen – jag brukar besvara kommenterar så mycket jag kan 🌸
Just nu fungerar inte Bloglovin heller men det hoppas jag åtgärdas snarast på måndag! DS

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Rosa Woltersdorf 8 april, 2018 - 09:15

Mums sere jättegott ut och sen är ni sååå fina på bilden Åse <3

Gillar din nya "blogg" stilren, enkel och upplever även att bilderna är fräschare. Säkert bara en upplevelse men ändå 🙂

Önskar dig en fin söndag

Kram <3

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 10:39

Tack Rosa! 💕✨

Svara
Lilian 7 april, 2018 - 22:33

Hej. Undrar vart väskan kommer ifrån som du visade ihop med kläderna från odd molly och skorna från vagabond. Har köpt skorna ,de var jätte snygga och super sköna ..mvh Lilian

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 09:57

Hej! Den är från Louis Vuitton (köpt i Paris)

Kul att du gillade skorna! 🙂

Svara
Maria 7 april, 2018 - 22:31

Jag tror att det är för dig som för Mona, att rss-flödet inte riktigt funkar. Det här inlägget har i alla fall inte kommit in i Feedly åt mig än.

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 09:58

Exakt! Jag ligger på tech!

Svara
ÅsaS 7 april, 2018 - 20:35

Den osten vill jag testa! Vet du vilken leverantör som har den? Är den betydligt dyrare än annan deli-ost? Ja, allt är ju relativt.. Själv lägger jag gärna pengar på GOD mat, som t ex ost och chark.
Njut helgen! Kram!

Svara
Jenjo 7 april, 2018 - 19:17

Vad synd att det inte blir mail vid svar på kommentar. Det är annars väldigt uppskattat och leder till att det är lättare att hålla kontakten, typ. Men givetvis förstår jag att det inte är något du själv valt, och man kan ju inte få allt. 😉
Jag kommer ändå att följa och kommentera.
Fin bild på er systrar och tvillingar. Gossen din har verkligen dragit i väg i längd. 😳😂 Ni är så fina allihop. 😘

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 10:00

Håller med, så synd! Tyvärr så kan jag inte lägga till plug-in längre som tidigare. Tror dessutom inte att de arbetar med plug-in heller längre på servern av säkerhetsorsaker men lägger in ändå till tech! Kraaaam! 😘

Svara
Margareta 7 april, 2018 - 17:07

Åh, blir galen! Så gott! Måste ut och leta denna ost och hoppas att den finns någonstans här i Sundsvall😋❤️👍

Svara
ÅsaS 8 april, 2018 - 17:33

Lyckans dig om du hinner få tag i den nu, för den osten produceras tydligen bara från 15 okt-15 mars..
Jag tror vi får hålla oss till tåls till hösten/vintern..

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 18:12

Yes, det är en säsongsost! Vi fick ett av de sista hos Ålgränden! Förra vi hade gjorde vi slut på när Riisarna var här! Sjukt god så nu har du något att längta till!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!