Minutsnabb Proteinbrownie

19 augusti, 2013

Detta receptet kommer från Sara (saraceciliaslchf) som även tipsade om kesoplättarna med proteinpulver i. En supergod supersnabb chokladdessert som är låg i kolhydrat men hög i protein.
1 portion ger 131 kcal, 18 gram protein, 2 kolhydrater, 5 gram fett (enkelt att öka fettet för den som vill det med hjälp av lite vispad grädde till)
2 portioner
1 skopa One Whey Isolate Milk Chocolate
3/4 dl vatten
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 äggula
Blanda ihop allt med en gaffel och häll upp i creme bruléeformar.
Ställ in i mikrovågsugnen och kör dem i ca 30-35 sekunder beroende på hur kladdig du vill ha den!
Servera med lite bär och eventuellt kesella/grädde/yoghurt.
IMG_1728
 
 
IMG_1734

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Linnea 30 mars, 2017 - 13:18

Hej! Ett toppen recept så enkel och sååå god!! jag använde Creamy Chocolate från Mooow ett Whey 80 protein med riktigt god chokladsmak=)

Svara
Diana 9 augusti, 2015 - 20:07

Jag hittade det här receptet för ett tag sen och testade det idag när jag var som mest sugen på något chokladigt. Använde whey 80 double rich chocolate och det funkade finfint. Trodde knappt att 35 sekunder i mikron skulle räcka, men oj vad den steg i slutet. Tack för kvällens räddning.

Svara
Jennifer 17 januari, 2014 - 19:00

Det ser ju riktigt smarrigt ut! 😀
Jag har dock försökt baka på Whey x antal ggr utan lyckat resultat. Gjorde nyss ”vaniljdrömmar” med vanilj-Whey och de blev mest äggiga i smaken och mer som torra bullar 🙁 haha, har du något bra tips på hur man ska baka kakor med Whey 100?? 🙂

Svara
Åse 18 januari, 2014 - 13:18

Hej! Whey 100 har jag dessvärre aldrig bakat med!

Svara
Linda Griffin 13 september, 2013 - 21:44

Jag och maken provade denna ikväll som fredagsgott, makalöst gott!!

Svara
Niklas från whey 100 6 september, 2013 - 00:44

Gott med nya recept, det tackar vi för! Jag har gjort en sida om whey protein, när det ska tas och vad det är. Kolla gärna in den 🙂
Kör hårt!

Svara
Rebecka 23 augusti, 2013 - 19:52

Alltså detta var fenomenalt! Då gott! Jag använde fitbessguruns one way choklad och hasselnöt! Testade att göra den lite fastare och körde ca 50 sek och det blev bördigt som en muffins! Då lyckat!

Svara
Jessica 20 augusti, 2013 - 21:43

Den verkar jättegod! Men stämmer verkligen näringsvärdena? Syftar på fettet.. Äggula innehåller ju 28 g fett/100 g och vad kan en gula väga? 15-20 gram? Det borde iaf ge ett fettinnehåll på minst 5g? För näringsvärdet gäller hela kakan och inte bara proteinet, om jag förstått det rätt? 🙂

Svara
Åse 20 augusti, 2013 - 21:49

1 äggula väger 6 gram 😉 och 1 helt ägg innehåller lite drygt 5 gram fett. http://svenskaägg.com/?p=19810
Jag hämtar min information från shapeup club och har dubbelkollat näringsvärdena. Energiinnehållet gäller 1 portion och receptet är för 2.

Svara
Åse 20 augusti, 2013 - 21:54

Ja men nu ser jag ju att jag skrivit 1 gram fett!! Ska ju vara 5! Sorry! :))
Men det var ju bara positivt! 1 gram fett är ju på tok för lite :)))

Svara
Ingrid 20 augusti, 2013 - 10:14

Hej Åse!
Hälsningar från varma Indonesien! 😉 Jag måste bara kommentera nu, nämligen din blogg är HÄRLIG!! Den är fylld med en massa smaskiga och överraskande recept (hur i all världen kommer du på allting?? :)) som jag använder mig av ibland varje vecka, ibland dagligen.
Du är också en väldigt inspirerande person. Det är speciellt intressant att läsa dina viktminskningstips, ex. periodisk fasta osv. Så TACK för att du delar med dig dina tips och åsikter här på bloggen, det är helt fantastiskt att vara din läsare!
Ps. En fråga – om jag inte har misstagit mig så tycks du relativt ofta njuta av viner, skumvin, ibland någon enstaka icke-lchf efterrätt, smaka på pommes frites… Har du någon filosofi i stil med att om att om man äter 90 % av tiden OK så kan man göra undantag 10 % av tiden eller vilka tankar har du om att ibland unna sig något annat än lchf-kost?

Svara
Åse 20 augusti, 2013 - 11:19

Hej Ingrid! tack snälla så glad jag blir! Roligt att du trivs här hos mig!! =)
Yes min filosofi är: Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%
Men inte alla klarar av att göra undantag så man måste prova sig fram själv!

Svara
Petras familjeliv - med LCHF och träning 20 augusti, 2013 - 09:36

Mmm, det där såg inte dumt ut alls!

Svara
Ulrika 20 augusti, 2013 - 09:27

Låter ju som en toppendessert! Höjer de sig mycket i micron? Tänkte om det går bra att göra dem i mini pajformar…

Svara
Åse 20 augusti, 2013 - 09:57

Ja de höjer sig typ 25-50%
Prova och se!!

Svara
Lotta B 20 augusti, 2013 - 08:05

Tack! Ska testa detta. Tycker f.ö. att de är på tok för sötade 😛

Svara
Mamma Mia 19 augusti, 2013 - 19:26

Hejsan
Var köper man detta pulvret? Går det bra med viket pulver som helst?
Kramis Mamma Mia

Svara
Åse 19 augusti, 2013 - 19:52

Följ länken ”One whey isolate”
Jag har inte provat annat proteinpulver men det ska säkert gå bra men det blir kanske lite andra energivärden.

Svara
Anneli Z 19 augusti, 2013 - 18:33

Hur mycket är en skopa i gram?? Har nämligen köpt på mej portionspåsarna för att testa lite olika smaker och detta låter ju bara för bra för att vara sant…. en socker OCH mjölfri kladdkaka. I`m in heaven =)

Svara
Åse 19 augusti, 2013 - 19:09

30 gram 🙂

Svara
Anneli Z 19 augusti, 2013 - 19:44

Tack!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.