Min goda Lasagne (LCHF, Glutenfri)

14 september, 2017

Det här är bland det godaste jag vet och hela min familj älskar det!
Prova att ersätta köttet med kalkonfärs eller lax! YUM!




Skriv ut

Min goda Lasagne (LCHF, Glutenfri)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

Lasagneplattor:

  • 4 ägg
  • 125 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 0,5 dl fiberhusk

Lasagne:

  • 1 kg nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 800 ml körsbärstomater i burk
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • Lite cayennepeppar

Bechamel:

  • 1 dl grädde
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl lagrad ost / parmesan
  • salt, svartpeppar

Övrigt:

  • 2 dl gratängost
  • oregano

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut tunt. Det ska inte bli för tunt dock! Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
  3. Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader
  5. Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
  6. Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost, smaka av med salt och peppar
  7. Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost och strö lite oregano över.
  8. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

 
SparaSpara
SparaSpara

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Margareta 23 september, 2018 - 19:19

Denna lasagne är helt fantastisk. Gjorde den idag och ser redan fram emot min lunchlåda imorgon 😋 Tusen tack för detta recept. 🙏🏼

Svara
Åse 24 september, 2018 - 09:43

Åh tack för feedback! =) Hoppas det smakar idag!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.