Min goda Currysås

17 januari, 2015

God morgon!
Nu börjar jag bli trött på att vakna och känna mig som en michelingubbe!
Fingrarna spänner och jag känner det som jag varit ute och rumlat 7 dagar i veckan typ.
Förr när jag gick på kolhydrathög kost så hade jag ofta dessa problemen i samband med PMS men hade glömt hur det var!
Tyvärr bara att vänta ut det! Ser fram emot morgonen jag vaknar och känner mig 5 kilo lättare 😉
17012015-012A5279
Keso/Kvarg med färska bär och granola, ostbröd med skinka och avokado ♥︎
I går kom min TRX! Tjohej vad kul! Småtjejerna ”tränade” hela gårkvällen med den.
Man kan ju hänga den i dörren men vi har även en krok och tänkte mounta den i taket. Måste bara hitta bjälkarna! Men som tuir är så kommer våra vänner ner från Bua i dag och Jonas är snickare 😉 Så vi sätter väl honom i arbete med en gång! Haha!
16012015-012A5267
I går kväll grillade jag kyckling (ser knappt något på vår verandra så jag får lysa på grillen med mobil-ficklampan 😉
Jag gjorde kålrotsspiraler och en så god currysås!
Receptet kommer här!
Skriv ut

Currysås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 tsk curry
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1-2 msk mango chutney
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm chilipulver
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Fräs curryn i smöret och vispa ner ingredienserna. Smaka av med kryddorna.
  2. Låt sjuda i ca 5 minuter.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


16012015-012A5273

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Pernilla 21 september, 2017 - 13:36

Hmm, mango chutney känns inte särskilt LCHF?

Svara
Åse 21 september, 2017 - 13:44

Hej! LCHF är inte statiskt. Det är en livsstil och beroende på målet med kosten och hur man lägger upp sin kost så funkar mango chutney bra. Jag gör min så här: http://56kilo.se/mango-chutney/
Jag skippar dock sötning då jag tycker mangon är tillräckligt söt. 1-2 msk mangochutney på 4 portioner blir inte mkt socker ens om man köper färdig.

Svara
Pernilla 14 oktober, 2017 - 20:38

Tack för svar och tack för länk till din egna chutney! Jag gör ofta mat från dina recept 🙂

Svara
Anna i Skåne 3 mars, 2016 - 19:22

Oh, vilken sås!!! Mums! Så enkelt, så gott! Serverades till stekt kyckling och blomkålsris.

Svara
Karin 25 februari, 2015 - 09:31

Currysåsen du gjort och lagt ut bild på, vad är det du har till?
Är det nudlar och kyckling?? ser gott ut:-)

Svara
Åse 25 februari, 2015 - 09:32

Det står länkat i inlägget;)

Svara
Rina 23 januari, 2015 - 19:07

Korvfingrar. Jag vaknar ofta att jag känner mig så svullen, precis som du skriver. Vad kan det bero på?
Spelar ingen roll vilken tid i månaden heller.
Varför blir man så svullen? Har det med LCHF att göra? Jag har kört strikt i 3v nu.
Trevlig helg

Svara
Åse 23 januari, 2015 - 19:08

Tvärtom, jag har sällan problem med ödem längre på LCHF. På LCHF så går man ju omkring med ca 2 kilo/liter mindre vätska i kroppen =) Skönt!

Svara
Stina 18 januari, 2015 - 19:50

Hej Åse!
Vilken härlig blogg du har med många härliga recept.
Din kvarg/keso, äter du smaksatt kvarg eller naturell?
Mvh Stina

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 20:10

Hej Stina! Jag äter naturell och smaksätter med lite steviadroppar och bär!

Svara
Milla 18 januari, 2015 - 17:18

Älskar din blogg och alla generösa recept, köper även dina böcker.
Min TRX kom oxå i fredags.
Packat upp o testat den nu men önskat jag haft en genomgång med en PT innan.
Lär väl ta ngr gr innan man kommit in i tekniken, samt hur mycket man ska korta länga remmarna..
Köpte till takfönster, men samma bekymmer, vart e balkarna!! 😉
T o m gubben klia sig i huvet..
Jag kör pf och lchf men e lite brydd hur lite/mycket mat som blir för lite..
Jag tycker de e så enkelt, går ner massor orkar träna och går ner massor (har en del att ta av)
Gått ner 20 kg nu o har 10-15 kvar.
Till saken hör att jag helst bara äter på eftermiddagen runt kl 17 o sen står jag mig till jag ska sova.
Fastar alltså dagarna, o tycker de funkar fint, har du nån åsikt om jag gör fel?
Ämnesomsättningen / fettförbränningen verkar fortfarande va i full gång då jag går ner hela tiden.
Tack för allt du skriver o delar med dig av

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:19

Tack vad kul att höra!
Hehe, vi ska köpa en regelsökare i morgon! Tips från vår snickarkompis! Vi har inte heller hittat dem 😉
Om du går ner, mår bra och har energi så får du nog i dig vad du behöver! Ett tips är annars att öka upp energi och antal måltider 1 dag i veckan för att inte riskera att sänka din ämnesomsättning.

Svara
Victor 18 januari, 2015 - 16:42

Hej Åse,
Vilken härlig blogg du har!
Jag har försökt att nå dig genom ditt kontakt-formulär angående ett spännande förslag.
Du får gärna återkomma mailledes om du tror att detta är intressant för dig och ditt varumärke!
Bästa hälsningar,
Victor

Svara
Jeanette 18 januari, 2015 - 13:46

Hej!
Denna fråga passar egentligen inte in i ditt inlägg men ställer den ändå;)
Jag har under två års tid ätit ”min egen” variant av lchf som passar min kropp. Jag har sammanlagt gått ner från cirka 78kg till 52 kg. Är 166 cm lång. Sedan i slutet av våren förra åren försvann min mens. När jag ringde och rådfrågade läkare sa de att ät mer mat så kommer det igång igen. Jag har inte gått ner mer i vikt sedan våren, utan vikten har stabiliserats men ändå har inte mensen kommit tillbaka.
Min fråga är om du har någon erfarenhet utav detta?
När jag läser på nätet så är det fler som haft samma problem men att den kommit tillbaka när kroppen vant sig. Tycker att min kropp borde vant sig vid detta laget.
Hälsningar
Jeanette

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:19

Hej! Det låter som att du faktiskt väger lite väl lite till dina 166 cm. Jag tror att det är kroppen som talar om att du har för lite underhudsfett.

Svara
lchf dilemma 18 januari, 2015 - 11:35

Hej Åse!
Jag har gått på lchf i 2 år nu. Det har gått skitbra och inte alls vart några problem med att stå emot frestelser eller att ”falla dit” när jag bodde i en storstad och bara umgicks med mina kompisar, alla var öppna för det och vissa testade till och med lchf själva..
Men nu bor jag hemma igen och umgås inte bara med vänner utan också släkt, nya jobbarkompisar och folk som inte alls är särskilt öppna mot lchf..
Det är SJUKT svårt och omständigt helt plötsligt. Folk som hela tiden ifrågasätter men inte vill höra svaret, blir nästan tvingad på kakor när man är hos släkten (dem kan inte nöja sig med ett nej utan fortsätter trycka på kakfatet och får mig att känna mig omständig och oartig som inför hela bordet tackar nej gång på gång..), folk blir ju provocerade av mig, det är SÅ sjukt ovanligt att inte äta en kaka till kaffet att man nästan sticker ur den sociala koden, man känner sig utanför..
Jag känner ibland är det fan värt att hoppa efterätt och kakor när det blir sådant liv om det? När folk blir irriterade och provocerade? När mormor blir småbesviken när jag inte äter hennes kakor?
Men jag väljer såklart mig själv i dessa situationer och står upp för mig, för jag har inget sug längre så det är inte så att jag vill ha något socker längre, utan då hade jag bara ätit för att göra andra nöjda (och mig missnöjd). Inser ju också i många fall att jag genom min disciplin inspirerar människor, det är ju en stor drivkraft!
Men det är så SJUKT jobbigt ärligt talat.. Hur gör du Åse? Äter du när det bjuds på efterätt eller tackar du nej!? Hur har du bemött påstridningar utifrån?
Hade verkligen vart tacksam för ett svar 🙂 TACK för grym blogg!

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:22

Hej! jag tycker att dina släktingar är de som är oförskämda som får dig att känna så och tvingar få dig saker du inte mår bra av att äta! Så hänsynslöst!!
Jag äter det JAG vill äta och ofta så innebär det att jag smakar det som erbjuds men hade jag fått konsekvenser jag inte ville ha så hade jag tackat nej! Lycka till!!

Svara
Mer fett 18 januari, 2015 - 11:16

Skönt att höra att det är fler som mår så! Efter jag sovit en natt när jag fuskat kvällen innan så vaknar jag med ont i bröstet och ryggen, alltid! Jätte konstigt!

Svara
Ann 18 januari, 2015 - 11:01

Hej!
Vill första säga att du har en jättefin blogg och jättefina recept. inspireras ofta av dina inlägg och söker ofta bland dina recept!
Ville bara fråga om du har tips på vad du gör när du känner dig som en Michelingubbe. Har samma problem nämligen (utan att vara drabbad av PMS). Binder vätska och blir svullen utan vad jag vet, någon särskild anledning. Nu har det suttit i över en vecka, och det märks på vågen också. Det är en olustig känsla.

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:23

Det är olustigt men bara att vänta ut det! Du kan ju ta något vätskedrivande också, hjälper en del!

Svara
Anne Björklund 17 januari, 2015 - 19:35

Pannlampa Åse! Det har maken när han grillar.

Svara
kristina 17 januari, 2015 - 14:22

Hej ! Jag var ute och gick med hunden en runda i Leksand och där i fönstret på Lundells bokhandel stod din bok jag har kollat förut och plötsligt idag stod den där kul tyckte jag ( eller skitbra )

Svara
Åse 17 januari, 2015 - 15:53

Vad roligt! Roligt att du delar min glädje!

Svara
Marica Bixo 17 januari, 2015 - 10:44

Hade sett fram emot att lyssna på dig på #powerday den 7e feb men fick förhinder. Hoppas du kommer igen en annan gång!

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 17 januari, 2015 - 11:45

Vad synd!! En annan gång! 🙂

Svara
Jaana 17 januari, 2015 - 11:41

Hej!
Varför känner du dig som en michelingubbe? Jag gör ju garanterat det när jag fuskat…

Svara
Åse 17 januari, 2015 - 11:45

För att jag har PMS :/

Svara
marie 17 januari, 2015 - 11:36

Hej!
Hoppas på att kunna få snabbt svar av dig. Ska laga denna rätten ikväll som lördagsmiddag men undrar ett par saker: http://56kilo.se/kycklingfile-med-timjanas-och-rotfrukter/
1. Hur gör du när du har både kyckling o rotfrukter i ugnen samtidigt? Det innebär ju att man måste ha samma temperatur på både kyckling och rotfrukter om man bara har en ugn (vilket man oftast har;)) Alltså min fråga är; vilken temperatur har du ugnen på? Kycklingen ska ha 72 grader innertemperatur, hur lång tid tar det ungefär? Bara så man vet ungefär när man ska stoppa in rotfrukterna i ugnen osv. Vill ju ha allt klart samtidigt, ja du fattar mitt problem…
2. När det gäller såsen, silar du bort löken sen eller låter du såsen innehålla lökbitar?
3. Steker du löken i en stekpanna och sen över i en kastrull där du kokar såsen eller gör du allt i en stekpanna?
Tack på förhand från en amatör i köket haha 🙂
Önskar dig en solig och fin lördag

Svara
Åse 17 januari, 2015 - 15:52

Hej! Jag har varmluftsugn och kan köra båda samtidigt. Bara hålla koll på tid eller innertemperstur. Löken ska inte silas bort! Smaklig spis!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.