Middag på Gordon Ramsay at Claridge’s

I fredags hade vi bokat bord på Gordon Ramsay at Claridge’s. Det är så synd att jag inte tog fler bilder på foajén eller restaurangens miljöer men det är ju inte det första man tänker på när man kommer in och har ett bord som väntar. Det var fantastiskt trevligt att äta lite lyxigt, kändes som man var i en annan epok, lite 20-tal.
Servicen var givetvis helt fantastisk. Överallt, även på toaletten där en dam satte på kranen och gav en servett att torka sig på.

Tyvärr gjorde jag och Daniel sämre val för våra smakpreferenser till förrätten och även jag till efterrätten. Till förrätt valde jag pilgrimsmusslor och till efterrätt hallonsufflé. Hallonsufflén smakade fläskpannkaka, fast den vita chokladglassen var god! Jag gillar nog inte sufflé alls;)
Jag och Daniel har ju varit på Jamie Olivers Fifteen två gånger och maten där passar mina smaklökar bättre, men totalupplevelsen här var outstanding. Fifteen är mer modernt och ger inte samma luxuösa känsla.
Vi hade en helt fantastisk kväll – och vi hade nog inte kunnat haft ett bättre sällskap på denna Londonresan, fyra människor stöpta i samma form, som vi skrattat!

Min meny:

Apertif: Rosé champagne (Ruinart Rosé)
Vit sparrissoppa med murklor
Förrätt: Skotska pilgrimsmusslor med bacon och mandelsmulor. Vi drack ett australiensiskt vitt chardonnay till.
Huvudrätt: Biff Wellington med prosciutto och potatisgratäng. Vi drack ett Argentinskt rött vin till.
Före dessert: Äpple/Limecreme
Dessert: Hallonsufflé med vit chokladglass. Vitt dessertvin till.

Kommer tyvärr inte ihåg vad vinerna hette! Men alla var helt fantastiska och passade maten ypperligt!!

  1. Bästa Åse, vad det är trevligt att ta del av allt du beskriver! Nu känns det som jag varit i London också och blir det på riktigt ska jag äta på 15! Apropå äta så blev det din Pulled pork idag till allas belåtenhet. Kram / Vanja

  2. Undrar lite hur priserna var på de båda restaurangerna. Vi ska åka dit i april och har lite planer på att besöka dessa restauranger. Har besökt deras hemsidor men där står inga priser alls. Lite dåligt tycker jag för man vill ju gärna veta lite vad det kommer att kosta. Så jag vore tacksam om du ville tala om lite hur priserna var där. Tack på förhand.

  3. Tack för alla underbara bilder från London. Det är så kul att få följa med på ett hörn. Ni verkar ha det så trevligt tillsammans. Välkomna hem till kalla Sverige och vardagen nu. Kram.

  4. Vi åt oxså Pulled Pork igår, smaaaarigt. Å jättekul att få följa en smal tjej i London.:) Du bara en fråga, är ditt Mateus ljusrosa eller rosa?! Du har en superblogg, positiv å härlig.

      1. Thi… jo jag har samma som du hemma, men skulle beställa mer (och har fått de tidigare) å då finns det både ljus-rosa eller rosa att beställa, å då tänkte jag att du har säkert hjärnkoll :))… Tack för svar. Ha en super-måndag.

  5. En app för din som gillar vin är vivino, du fotar vinetiketten och får fram massa fakta om vinet. Jag gillar inte vin, men det gör maken och han säger att det är en superbra app.

    Vinterkramen Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..