Mer om kokosfettet

23 juli, 2011

I dag har jag och maken börjat introducera kokosfett i kosten, ska bli spännande! Jag läste på rejält i går om kokosfettet och jag fötstår inte varför jag inte börjat använda det tidigare! Det är ju så intressant hur kroppen har svårt att lagra fettet som fett i kroppen utan hur det i stället höjer förbränningen i levern och i musklerna! Kokosfettet gör oss mättare om man jämför med andra fetter. Så mao om man äter kokosfett så blir man mättare, äter mindre och fettet lagras inte i kroppen!
Men inte bara detta, utan det verkar ju vara lite av ett universalmedel för hår, hud, inflammatoriska sjukdomar etc! Kokosfettet har antibakteriella egenskaper! Kokosfettet kan bidra till en bättre tarmflora och på sikt även mag-/tarmhälsa och immunförsvar.
Den är bra för åldersfläckar, astma, eksem m.m Perfekt som massageolja, då den skapar en barriär mot infektioner, mjukar upp huden, hindrar rynkbildning och åldersfläckar. Oljan har små molekyler som gör att den lättare tas upp av huden!

Nej kokosfettn är verkligen inget hokus-pokus!

Ni som använder kokosfett som kosttillskott (1-3 msk per dag), hur får ni i er oljan? I kaffet? I smoothie? På sked?

49 kommentarer
0

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Lilla huset på prärien 23 januari, 2014 - 11:12

Jag tycker den är ok att äta som den är om det behövs. Men jag kan tipsa om att använda den som ansiktskräm också. Har alltid haft problem med torr hy på vintern och kokosoljan har tagit bort det helt.

Jenny

Svara
Cecilia 30 november, 2012 - 12:23

Tack så jättemycket för snabbt svar (bara jag som inte hunnit svara innan). Mycket intressant. Har du tips på några bra sidor med fakta?

Svara
Cecilia 14 november, 2012 - 12:06

Hej!

Jag sökte på kokosfett och fick upp din sida. Är visst ett tag sen du skrev det här inlägget men jag provar att skriva ändå. Jag har precis börjat använda kokosfett. Använder det som tvål vid blöjbyte, massage och i badet till sonen och fick beröm på BVC att han var så mjuk. Har det oxå i teet till mig själv då jag läst att det kan vara bra vid IBS.

Det jag funderar på är att det står på min förpackning att det innehåller mest mättat fett och mättat fett är ju mindre bra men kokosfett ska ju vara bra. Hur går det ihop sig? Du skrev att du läst på en del. Kommer du ihåg vilka sidor? Tycker det är svårt att hitta sidor där man vet att innehållet är bra. Påen del sidor står det att det inte är bra att upphetta och på andra tvärtom. Vilka sorter använder du?

Svara
Åse 14 november, 2012 - 12:13

Hej! Det är gamla rön som säger att mättat fett är dåligt, i själva verket är det det fett som kroppen själv består av och som är stabilt och nyttigt för oss, eftersom det är stabilt så oxiderar det inte i kroppen och sänker därför inflammationsgraden. Däremot ska det mättade fettet komma i bra livsmedel som ekologiskt kött. Vegetabiliskt mättat fett i kokosfett är speciellt bra.
Mättat fett stärker immunförsvaret och skapar inga obalanser i blodfetterna.

Jag använder kokosfetten från lchfbutiken.se de är ekologiska och av högklassig kvalitet. Den naturella (med smak) använder man inte till upphettning eller stekning. Men den deodoriserade har man till stekning och är den mest hälsosamma stekoljan du kan använda.

Svara
helena 13 november, 2012 - 22:34

det låter ju toppen bra, tack för snabbt svar

Svara
helena 13 november, 2012 - 21:38

är det någon som vet om det är farligt att ta kokosfett om man har sköldkörtel problem. alltså inte långsam ämmnesomsättning utan för snabb

Svara
Åse 13 november, 2012 - 21:45

Kokosfett bidrar till balans i sköldkörteln och bidrar till att balansera vår ämnesomsättning, snabb som låg.

Svara
Josephine 9 november, 2012 - 11:17

Hej,

Tack för en superfin blogg! Tänkte bara kolla, spelar det någon roll om man använder sig av kokosfett eller kokosfett? 🙂

Svara
Åse 9 november, 2012 - 11:18

Det är samma sak 🙂 men det ska vara en ekologisk olja/fett dvs INTE Unilevers (silvriga paketet)

Svara
Josephine 9 november, 2012 - 11:38

Tack för så snabbt svar! 🙂 Då vet jag! Har läst så mycket om att Lchf och kokosfett/fett ska vara bra för mig som har Hypotyreos så tänkte pröva 🙂

Svara
Åse 9 november, 2012 - 11:39

Det har du rätt i!! Lycka till!!’

Svara
CM 25 juli, 2011 - 08:19

Försvann min kommentar?

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 11:47

Hej! Nej den låg i modereringskön, den är aktiverad nu =)

Svara
CM 25 juli, 2011 - 08:18

Ischoklad med kokosfett kan smaksättas i många varianter. Nästa gång skall jag nog prova kaffepulver. Tack för all inspiration genom åren. Har precis avnjutit din kesellafrukost med nörmüsli.
Kram

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 12:49

Du har helt rätt! Ett perfekt godis!!

Svara
Stina 24 juli, 2011 - 23:00

Jag fick lära mej om Cocosa på mitt jobb för ca 2 år sedan, vi gör något som vi kallar ChokladQur. Smält mörk choklad av fin kvalitet, 2/3 delar choklad. och blanda i 1/3 Cocosa. (håller sej för övrigt väldigt länge i kylen) Sen gör du din egen favorit blandning av fröer och nötter, ev frukt torkad eller färsk. Töm sedan chokladen över och du har ett perfekt mellanmål eller en underbar efterrätt. Nyttigt och gott!
Vi använder den som en del i vårt rehabiliteringprogram för de som har drabbats av cancer bland annat.
Hoppas du hittar ett sätt att äta cocosan!
//Stina AlftaQuren AlftaRehab

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 01:24

Jätteintressant! Tack för svaret!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.