Choklad glass -igen ;)

28 januari, 2012

Gokväll i stöva! Som min mormor skulle sagt 😉 (stöva=stugan)

Tack för alla tetips!! Min man köpte ett paket Roobios till mig innan och åh så gott!! Ska prova Roobios champagne (köps det i livsmedelsaffärer???) som jag fick tips om också + lite andra tips från er!
Har köpt Sinova nu för bihålorna och hoppas det verkar!

I dag blev det ”donken” till ”lunch” vid 15, jag tog en Bacon Tasty och tog bort brödet. Dock blev vi så mätta så vi struntar i middagen! Blev chokladglass i stället! Var jättelänge sedan jag åt glass! Jag hade tagit fram kotletter för att göra en god middag, men det får bli morgondagens middag i stället.
Provade ett nytt recept som var hur gott som helst! Rik chokladsmak och krämigt len i smaken. 1000 gånger godare än tex den sockerfria glassen från Alvesta som kallas LCHF glass (fast den består av massa tillsatser).
Min glassmaskin är denna från KRUPS. En GVS2, köpt hos Tretti.se. Vi är jättenöjda! En bra investering!

Chokladglass

3 äggulor


ev sötning 100 g sukrin melis (bismaken blir mindre)
4,5 dl vispgrädde (eller 2,5 dl gammeldags mjölk + 2 dl vispgrädde)
2 msk kakao av bra kvalitet
Vispa äggulorna med sukrin och kakao och 0,5 dl av grädden. Häll i resterande grädde och vispa tills det är fluffigt. Häll i glassmaskinen!

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Vanessa 1 maj, 2017 - 20:11

Hej hej
Tack för en toppen sida!!
Jag gjorde en kaffe glass idag med glassmaskin och stoppa sen i frysen, nu var den stenhård! 🙂 är tanken att man ska äta den på en gång, är det alltså nått i vanlig glass som gör att den inte fryser på sig så pass?
Keep up the good work!
Mvh Vanessa

Svara
Lördagens efterrätt chokladglass à la LCHF – Fettbrännaren 7 mars, 2015 - 21:01

[…] glass med Stevia strö är vad som står på menyn till Mellon. Jag följde Åses recept från 56kilo.se, med undantag för att jag kokade smeten. Chokladsmaken brukar bli intensivare och själva smeten […]

Svara
Anders B 9 juli, 2014 - 20:13

Dra i 1-2dl whiskey så håller ni isen borta, och behöver ingen glassmaskin 😉 pudrade även i lite florsocker, typ ½ matsked för att bryta av den värsta beskan från kakaon

Svara
Caroline 9 juli, 2014 - 09:39

Mums, detta recept ska jag testa i helgen 😀

Svara
Anna 8 april, 2014 - 15:01

Hej! Kan man använda vanligt stevia strösocker istället för sukrin melis? Isåfall 100gram då med eller? 🙂

Svara
Åse 8 april, 2014 - 15:57

Det blir oftast för knastrigt. Stevia Strö löser sig inte.

Svara
Sara 19 februari, 2014 - 00:00

Om man inte har en glassmaskin så får man röra om i glassen ca en gån var 20e min då blir den inte isig. Och ha gärna glassen i en plastbunke samt långt nef i frysen om ni har bäldigt kallt i frysen. Ett tips från en ny lchf tjej.

Svara
Millan 25 mars, 2012 - 11:18

Jag använde sukrin melis men det är nog för att jag inte har en glassmaskin. Blir bara osäker på om glassen blir isig även fast man har en sån? Annars ska jag köpa en på direkten. Är så van att tidigare ha ätit häagen dazs flera kvällar i veckan å hoppas att hemgjord blir likadan i konsistensen? Ska inte äta den flera kvällar i veckan 😉 men ibland vill jag ha glass 🙂 mvh

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 11:55

Min glass blir aldrig isig! Med glassmaskin =)

Svara
Millan 24 mars, 2012 - 20:32

Åt precis den här glassen, snyft. Jätte isig 🙁 är det för jag inte ha en glassmaskin eller har det med bristen på vanligt socker att göra. Blir den isig i maskinen också? All hemgjord glass kanske blir det?

Svara
Åse 24 mars, 2012 - 21:10

Kan bero på vilken sötning du använde?

Svara
Glass! | J(e)ntan 15 februari, 2012 - 18:20

[…] mamma, pappa, Sanna och Saga på chokladglass 🙂 Saga fick mest! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.