Medelhavspaj vegetarisk glutenfri

6 juli, 2017

Hej vänner!
Nu har vi äntligen soooool här i HBG men säg den lycka som varar, det ska regna i helgen! Haha! Helt otroligt!
STOR kram till er alla och den fina pepp jag fick till förra inlägget ❤️
Man blir ju lätt hemmablind, även som bloggare och jag får lite ny energi känner jag. Det är bra att ni berättar vad ni vill läsa mer om!
I går blev detpaj här hemma, jag äääääälskar paj! men ska ärligt säga att det blir ganska sällan.
I går gjorde jag en vegetarisk helt underbar paj! YUM! Perfekt sommarmat eller att göra till många, t.ex till sommarbuffén!


Smarrigt! Jag gjorde pajen på efetrmddagen sen fick den stå och sätta sig några timmar. Vi åt den sedan framför TV:n 🙂

Skriv ut

Medelhavspaj vegetarisk Glutenfri

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1 paj

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • Pajfyllning:
  • 10 körsbärstomater i halvor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 handfulla bladspenat
  • 
2 schalottenlökar, finhackade
  • 150 g feta
  • 4 st inlagda kronärtskockshjärtan
  • 20 kärnfria kalamataoliver
  • 4 st Ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl riven, lagrad ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer med knivar och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
  3. Grädda skalet i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
  4. Dela körsbärstomaterna, och lägg dem och vitlöksklyftornapå en oljad plåt. Salta och peppra. Grilla dem i ca 30 minuter. Lägg den rivna osten i en skål och vispa ihop ägg och grädde och blanda i. Salta och peppra.
  5. Ta sedan ut dem och skala vitlöksklyftorna och grovhacka.
  6. Fyll pajskalet med grönsakerna och äggstanningen. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter.

Hoppas ni gillar den!
KRAM ❤️

12 kommentarer
2

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Annica 21 juni, 2018 - 18:51

Hej. Vilken bredd på sprimgform har du? 24, 26 eller 28 cm?

Svara
Åse 21 juni, 2018 - 19:02

Hej, 20 cm har jag

Svara
Annica 21 juni, 2018 - 19:47

Toppen…då kör jag på 20 cm med. Trevlig modsommar!

Svara
Madeleine Johansson 29 augusti, 2017 - 16:22

Vet du möjligtvis hur mycket kolhydrater det är i hela pajen?

Svara
Åse 29 augusti, 2017 - 16:41

Tyvärr inte.

Svara
Erika 19 juli, 2017 - 23:34

Vilken sås har du till😀? Ska testas i helgen 😀😀

Svara
Åse 20 juli, 2017 - 12:03

Hej! Det var nog bara grekisk yoghurt blandat med lite sriracha eller något =)

Svara
Helena 8 juli, 2017 - 11:32

Vi hade gäster igår och jag gjorde denna paj som tillbehör. Den var super super god och alla gillade den och ville ha receptet. Kommer skicka länken till din sida så de kan titta själva. De äter inte lchf/lågkolhydratkost så kanske kan de få lite annan insperation också:).
Tusen tack för receptet – inte sista gången jag gjorde denn paj.
Ps. Bjöd även på din vita sangria som även den var supergod.

Svara
Rosa Woltersdorf 7 juli, 2017 - 14:06

Men så perfekt sa till maken i onsdags när vi satt på stranden med vår picnic att vi skulle bunkra upp lite goda pajer i frysen som vi lätt kan ta med ner på stranden. Du läste mina tankar Åses hihi <3
Ska absolut testa denna!
Btw, mattan va slutsåld men tack för länken <3.
Njut av helgen och alla de dina vännen.
Kramelikram!

Svara
Kristina 6 juli, 2017 - 21:25

hej, dålig på att lämna kommentar även fast jag inne och läser. skäms lite….Jag tycker om att få tips på recept. Tack snälla! Sommaren och ledigt precis börjat men jag skulle vilja läsa om mat att ta med till jobbet. Både som lunch och mellanmål. Jag äter alldeles för mycket kolhydrater när jag är på jobbet. Trevlig sommar! Kristina

Svara
Barbro 6 juli, 2017 - 16:46

Måste jag prova nån dag är ju jättegoda saker i.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram

Svara
ljuva julia 6 juli, 2017 - 14:32

Vilka härliga ingredienser i pajen YUM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.