Skriv ut

Matjestårta / Silltårta / Matjessilltårta Glutenfri LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Botten

  • 200 g mörkt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring
  • 50 g smör

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 200 g naturell färskost (Philadelphia)
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 knippe finhackad dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 st schalottenlökar
  • 300 g matjessill
  • 3 msk spad från Matjesförpackningen
  • 1 krm peppar
  • Dekoration: 2 ägg, 1/2 röd lök, 1 knippe gräslök

Instruktioner

  1. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
  4. Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan finhackad lök, dill och gräslök.
  5. Ta upp gelatinet, krama inte ur vattnet – värm i kastrull tills gelatinet smält.
  6. Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Finhacka matjessillen och rör ner, häll i spadet och peppar.
  7. Häll röran ovanpå kavringbotten. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
  8. Garnera med ägg, finhackad rödlök och finhackad gräslök.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 10