Matjesröra

av Åse

 
Nu är det mindre än 1 månad kvar till midsommar! Åhhhh underbara svenska sommartid! 
Jag har massor av goda saker till midsommarbordet
Här kommer yterligare ett recept till kategorin. En härlig sillröra, löööööv it! Jag gillar att göra den ganska het men det anpassar du själv!

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Matjesröra


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 hårdkokta kalla ägg
  • 1 stor rödlök
  • 200 gr. körsbärstomater
  • 550 g matjesill
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk chilisås
  • några droppar tabasco eller annan het chilisauce
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 knippe gräslök

Instruktioner

  1. Skiva löken och tärna äggen. Halvera körsbärstomaterna
  2. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar, ca 2-3 cm. Grovhacka gräslöken men spar 4-5 strån till garnering.
  3. Blanda majonnäs med creme fraiche, chilisås, vitlök, tabasco, salt och peppar. Vänd ner sillen och gräslöken. Häll upp på burk och garnera med gräslök.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Anna-Karin 24 juni, 2021 - 12:33

Har precis gjort din Matjesröra. Wow så god!! 5 stjärnor! Vet du hur länge den håller i kylskåp? Tack för att du delar med dig av dina recept och dig själv. <3

Svara
Åse 24 juni, 2021 - 13:20

Härligt att höra! 🌟🤩
Den håller lätt ngn vecka!

Svara
Hasse Johansson 21 juni, 2017 - 17:38

Hej Åse!
Jag tänkte prova detta smarriga recept men jag funderar över om matjesröran måste stå till sig 1-2 dygn innan servering?
Jag vill även passa på att tacka dig för en väldigt bra blogg med fantastiskt goda recept og även önska dig og din familj en Glad midsommar!

Svara
Åse 21 juni, 2017 - 17:40

Hej Hasse! Det behöver den inte! Den är god även nylagad =)
Tack så hjärtligt! Glad Midsommar till dig och de dina!

Svara
Johan 20 juni, 2017 - 20:01

Hej Åse!
Ser härligt ut men jag har en fråga: Vad tar du för chilisås?

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 20:05

Hej Johan! Alltid Ica ”gott liv” som är med mindre salt och socker 🙂

Svara
Hanna Sundin Fredin 7 juni, 2017 - 12:12

en halv ____ majonnäs? haha, blev förvirrad av denna i receptet, är det dl du menar? 🙂
Tack på förhand!
Hanna

Svara
Sveriges Nationaldag 2017 - 56kilo - De godaste Hälso- och LCHF recepten! 7 juni, 2017 - 09:24

[…] oss att ha lite sillmys på kvällen så jag och syrran åkte och handlade och jag gjorde min goda Matjesröra som ni fick recept på för några dagar sedan! […]

Svara
Ewa 5 juni, 2017 - 17:10

Hej Åse! Välkommen åter till vårt sommarvackra land. Krya på dej nu så att du snart är fit for fight 🙂
Vilket härligt recept på matjesill. Älskar sill och så roligt att kunna variera lite. Blir toppen till midsommar.
Vi åker ner till vårt ställe i Smygehuk nästa vecka och där fiskas det ju rejält så det blir mycket fisk och sill den veckan.
Kul att få se bilder senare från Singapore.
Önskar dej en, på alla sätt, skön sommar!

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 18:34

Tack Ewa! Oj vad härligt med fiskande och smykehuk! Lyllos dig!
Kram!

Svara
Rosa 5 juni, 2017 - 07:14

Tack för alla fina o goda recept. Var in o tittade i midsommar-recept-banken och hjälp vad mycket gott!!! Ser ut att kunna bli ett STORT midsommarbord i år😂 Hoppas du haft en fin Pingst och får en fin Nationaldag🇸🇪

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 13:51

Tack Rosa! Detsamma! Kram på dig!

Svara
Mona Gustavsson 4 juni, 2017 - 17:28

Hej
Jag har tänkt att börja med strikt LCHF (nästan inga kolhydrater)
Hur gör jag på bästa sätt. Var hittar jag bra recept /menyer kolhydrat tabeller
MVH Mona Gustavsson

Svara
Anneli 2 juni, 2017 - 16:12

Så otroligt många bra recept. Blir sporrad av att följa din resa.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!