Matdagbok dag 6

16 november, 2014

Åh jisses, jag hade aldrig orkat räkna kalorier, det är ju en sak som är säker! Tur det bara är en dag kvar 😉 Haha!
Här konmer dock matdagbok för dag 6, en lördag!
Vi brukar äta frukost tillsammans på helgen men det blev inte så igår då barnen skulle i väg på aktiviteter och vi sov länge så de fick sin frukost före oss.
Mål 1: kl 13.00
Omelett på:
2 1/2 ägg
2 msk vispgrädde
40 g Emmenthaler (2,5 skiva)
40 g rökt skinka
1/2 tomat
Summa: 545 kcal │34 g protein │7 g kolh │39 g fett
012A3044
Mål 2: kl 20.00
1 glas rött vin
Nötfärsbiffar med grillade rotfrukter och rosépepparsås
Summa: 760 kcal │41 g protein │14 g kolh │44 g fett
012A3061
Mål 3: kl 22.00
Pepparkakskladdkaka med lingonyoghurt
Summa: 327 kcal │8 g protein │6 g kolh │29 g fett
012A3086
Summa totalt dag: 
Summa: 1632 kcal │84 g protein │27 g kolh │112 g fett
8 % kh, 23% protein, 69% fett
Det är intressant, jag har en Jawbone UP som mäter min aktivitet etc och där ser man vad man gör av med i energi under dagen och jag ligger på runt 1600-1700 kcal nu när jag varit så inaktiv som jag varit i veckan så med andra ord så äter jag perfekt mycket för att stå still i vikt =) 
Kul att se att jag verkligen gör rätt val genom att bara lita på mättnad och hunger. Jag märker ju att jag har ett större energibehov när jag tränar.

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Anna 18 november, 2014 - 09:41

Var är 2 1/2 ägg? Två hela ägg och en gula eller vita?

Svara
Åse 18 november, 2014 - 09:44

Det är 5 ägg delade på två personer.

Svara
Rosa 17 november, 2014 - 06:41

Du er meget velkommen til at poste maddagbog UDEN kalorieberegning i eftertiden 😉 … det ville kun være skønt, hvis de fortsatte sådan med jævne mellemrum. Jeg bruger alligevel ikke beregningerne!
Og det her med appetit: Jeg kan kun tilslutte mig, at appetitten daler kraftigt, når man ”kører” på fedt! Hvis man ikke har prøvet det, kan det være svært at forstå… men det er altså rigtigt 🙂

Svara
Åse 17 november, 2014 - 07:22

Ja jag kommer fortsätta med matdagboksvecka då och då 🙂 ja det är sannerligen stor skillnad på att gå på fettdrift än glukosdrift, man klarar sig på mindre energi också bättre eftersom man äter näringstätare. Det är ju inte så enkelt som att en kalori är en kalori 😉 Kram!!

Svara
ingrid 16 november, 2014 - 17:04

hmm lite fundersam rätt få kacl …. kroppen bränner väl även energi när den sover ( mäter manicken eller vad de nu är de också ??) ..borde man inte ligga på 2000-2400 ( på ett ungefär ) för att behålla den vikt man har? eller är de beroende på ålder längd och benstomme
Med vänlig hälsning Ingrid

Svara
Åse 16 november, 2014 - 17:09

Helt beroende på vikt, längd, aktivitetsnivå. Jag står still på runt 16-1700 kcal när jag inte tränar. Min basala ämnesomsättning ligger på ca 1250 (det är vad jag gör av med bara genom att leva)
När jag tränar så står jag still i vikt på ca 2000. Så det kanske är för lite för dig men absolut inte för mig. Det säger ju sig själv att en liten bil drar mindre bensin än tex en stor.
Här är en kalkylator om du är nyfiken på din egen energiförbrukning (tänk på att det aldrig är statiskt speciellt inte på en ketogen kost) http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php

Svara
ingrid 16 november, 2014 - 20:27

Tack …nu lärde jag mig nått nytt i dag också 🙂

Svara
Anna Holmén 16 november, 2014 - 15:20

Hittade inte receptet på nötfärsbiffarna, ser sjukt smarriga ut =)

Svara
Åse 16 november, 2014 - 16:58

De finns på ganska många olika ställen här, bara sök på nötfärsbiffar..

Svara
Camilla P-a 16 november, 2014 - 15:48

Hej Åse!
Hur lång tid tog det dig att bli mätt på så lite mat? Jag blir fortfarande förundrad över att du kan bli mätt på så lite!
Man hamnar inte i att kroppen tror att man är i svält och håller hårt i reserverna? 😉

Svara
Åse 16 november, 2014 - 16:38

Jag äter ju precis efter så mycket jag gör av med med tanke på min vikt, längd, aktivitetsgrad, med andra ord så äter jag INTE mindre än jag behöver och då är det ju ingen svält.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.