Marsipanbröd

av Åse

I går köpte jag med mig lite 85 och 90% choklad inför helgen och efter maten när vi dukade in det som skulle in i kylskåpet så hittade Michelle en halv ”korv” mandelmassa överst i kylskåpsdörren, vi började prata om att det går ju lika bra att göra en sockerfri variant och då kom jag på – let’s do marsipanbröd!!
Det går fort och enkelt att sno ihop dessa!

Nu blir detta inga exakta mått, för man får ”känna” sig fram.
Men ca:

1 dl mandelmjöl (eller finmalda mandlar)
grädde
sukrin/steviasocker etc

Dosera upp mandelmjöl i en skål och häll lite grädde i tills det blir en tjock smet (som mandelmassa typ), söta efter behov/smak. Jag hällde även i lite mörk rom!
Forma små korvar och lägg på tallrik.

Smält ca 100 gram mörk choklad (desto mörkare, ju nöjdare blir du av endast en!)
och fördela den smälta chokladen över korvarna, försök täcka hela ovansidan. Har man mer tid kan man först ställa in mandelmassebitarna i frysen och sedan doppa i chokladen så får man choklad runt om hela.
Ställ kallt i någon timme och skär sedan loss dem. Jag fick skära runt ”bröden”, skära bort överflödigt choklad.

  

De blev jättegoda!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Gunilla 25 december, 2019 - 20:37

Hej!
Är helt grön på LCHF då jag inte äter det själv utan bara bakar åt en kompis. Jag är ute efter en mandelmassa det går att göra biskvier på som blir så där härligt sega som vanliga biskvier blir. De jag testade göra med mandelmjöl och vispad äggvita blev ungefär som kokostoppar i konsistensen tyvärr. Vet du/nån om det skulle gå att baka biskvibottnar med denna om man tillsätter mer äggvita?

Svara
Åse 26 december, 2019 - 09:39

Hej!
Du kan ju använda detta receptet på mandelmassa: https://www.56kilo.se/semlor/
Lycka till!

Svara
Petra J 4 mars, 2012 - 21:09

Provade ikväll – wow va gott o enkelt!
Tack Åse!

Svara
Pia 4 mars, 2012 - 11:10

Ser jättegott ut! Skulle det funka att byta ut grädden med kokosfett, tror du?
Din blogg har blivit en favorit för mig! Mycket bra!

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 12:14

Hej! Ja det tror jag! Kul att du gillar bloggen! =)

Svara
Henrik - Allt om LCHF 3 mars, 2012 - 18:19

Det där såg ju sjukt gott ut!

Svara
Eva Persson 3 mars, 2012 - 09:08

Jättegott! Jag hade dessutom i lite bittermandel i mina…

//Eva

Svara
maja 3 mars, 2012 - 08:51

Åh ser jättegoda ut! Sen har jag en fråga om kokosfett. Köper du bara den över nätet eller i vanlig butik också? Har letat som en galning, men kanske på fel ställe?! Trevlig helg 🙂

Svara
KristinaM 2 mars, 2012 - 21:06

Gud, vad gott det ser ut! Och Bountyvarianten som nämns låter minst lika god. Måste absolut testas…

Svara
Suzan 2 mars, 2012 - 20:13

ÅÅhhh, skicka hiT!=)

Svara
Jenjo 2 mars, 2012 - 14:51

Åse!
I love you!!!! 😉
Vilka tips du ger… 🙂 🙂
Kramis

Svara
Therese 2 mars, 2012 - 14:24

Yum!! Dom ser ju jättegoda ut!! Jag försöker undvika att ha mörk choklad och annat lchf-”sött” hemma. Men dessa kan jag tänka mig att göra ett par stycken av. 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 2 mars, 2012 - 09:23

Vad gott det ser ut. Jag har gjort ”mandelmassa” på liknande sätt när jag gjort semlor… blir väldigt gott. Kan tänka mig att det blir väldigt smarrigt med choklad på. 🙂
Trevlig fredag!

Svara
lisasgodbitar.se 2 mars, 2012 - 09:01

Dom måste jag testa! Dessa med kokos är min favorit annars. / Lisa

http://lisagodbitar.wordpress.com/2012/01/14/bountybitar-lchf/

Svara
Åse 2 mars, 2012 - 09:17

Hej! Ja det bountyreceptet är jättegott! Annika Rognebys recept från ”Bakglädje med LCHF” 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.