Marsipanbröd

2 mars, 2012

I går köpte jag med mig lite 85 och 90% choklad inför helgen och efter maten när vi dukade in det som skulle in i kylskåpet så hittade Michelle en halv ”korv” mandelmassa överst i kylskåpsdörren, vi började prata om att det går ju lika bra att göra en sockerfri variant och då kom jag på – let’s do marsipanbröd!!
Det går fort och enkelt att sno ihop dessa!

Nu blir detta inga exakta mått, för man får ”känna” sig fram.
Men ca:

1 dl mandelmjöl (eller finmalda mandlar)
grädde
sukrin/steviasocker etc

Dosera upp mandelmjöl i en skål och häll lite grädde i tills det blir en tjock smet (som mandelmassa typ), söta efter behov/smak. Jag hällde även i lite mörk rom!


Forma små korvar och lägg på tallrik.

Smält ca 100 gram mörk choklad (desto mörkare, ju nöjdare blir du av endast en!)
och fördela den smälta chokladen över korvarna, försök täcka hela ovansidan. Har man mer tid kan man först ställa in mandelmassebitarna i frysen och sedan doppa i chokladen så får man choklad runt om hela.
Ställ kallt i någon timme och skär sedan loss dem. Jag fick skära runt ”bröden”, skära bort överflödigt choklad.

 
 

De blev jättegoda!!!

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Petra J 4 mars, 2012 - 21:09

Provade ikväll – wow va gott o enkelt!
Tack Åse!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.