Maränger

av Åse

Är man sugen på lite sött så är maränger ett bra alternativ!
Här får man en full plåt med lagom stora maränger, delas plåten på fyra så blir det 4 points per ”portion” dvs ca 6 stycken.

3 äggvitor
3 dl florsocker

Blanda florsocker och äggvitor i en bunke. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. Vispa i ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast, ca 5 minuter till.

Fyll en fryspåse med smeten och klipp hål i ena hörnet (eller använd färdig spritspåse) och spritsa ut så toppar. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter (125˚C).
När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Moniqe 17 juli, 2012 - 21:37

Hej Åse!
Är det verkligen vanligt florsocker i dessa maränger? Fungerar det kanske inte med sukrin? Jag trodde att man inom lchf förordade det och inte vanligt florsocker. Föresten på samma gång vill jag fråga dig gällande sukrin. Det står ju på påsen att det har 100kollisar men inte påverkar blodsockret,men är det ändå okej trots att man får i sig så många kollisar? Hur många kollisar räknar du att dina maränger har, alltså om man inte räknar points? Tack på förhand!

Svara
Åse 17 juli, 2012 - 22:05

Detta recept är från 2008, dvs innan jag lade om kosten! Här finns ju recept sedan 2003 och jag har ju inte alltid ätit LCHF;)

Svara
Moniqe 17 juli, 2012 - 22:28

Jag förstår:) Jag söker något recept där jag kan få användning av äggvitorna som blivit över då jag gjort din goda bearnaisesås, har du något tips?

Svara
Jessica 6 oktober, 2008 - 19:51

Åh, maränger, jag älskar maränger! Är detta sega maränger? De brukar sjudas också. Men att jag inte har tänkt på maränger förut. Och bara 4 points, det ska definitivt göras en dag när suget blir övermäktigt.
Tack för tipset!

Svara
Margitha 24 maj, 2008 - 22:39

Maränger har jag gjort men aldrig så här ska testas
Blir det ”4 points per maräng”

Svara
Ida 24 maj, 2008 - 06:46

Hur många grader ska ugnen vara på?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.