Mår bra

27 april, 2009

Jisses, vad jag rasar! Ingen är gladare än jag! Vågen visar på minskning ju men det syns mer på kroppen än på vågen!!!
T.o.m min mamma, som aldrig annars ser när jag går ner i vikt (!) sa idag att det syns jättemycket, och vi sågs ju på dagen för 2 veckor sedan!
Jag räknar ju points på en höft i huvudet, men behöver egentligen inte inser jag för jag hamnar nästan alltid runt 20-22 points när jag räknar ihop allt på kvällen, ganska galet med tanke på att jag äter så mer fett nu… men så är det ju, kolhydraterna kostar ju en hel del!
Jag är så nöjd med hur vi äter just nu! Jag mår så bra på alla sätt, jag blir mätt och är nöjd både fysiskt och psykiskt.
Köpte mig ett par nya jeans idag, strl 31, har 29 som smalis – så nu är mina mammjeans skrotade 😉

Mot en smal vår!

75 kommentarer
0

Du kanske också gillar

75 kommentarer

Gummsan83 1 maj, 2009 - 06:58

Hej ÅSE
Jag förstår om du inte kommer ihåg mig, du har ju så otroligt många som besöker din sida och skriver till dig.
Jag vill bara säga att du är en sådan otrolig inspirations källa.
Jag ”hittade” dig för snart 2 år sen när jag hade kommit en liten bit på vägen i min viktresa, och du vet ju själv att i bland kommer man in i svakor som man måste ta sig ur, och när jag hittade din sida så var det en motorväg ut, men din mat och dina tankar.
Det är skönt att det finns fler som kan ha en annat liv utanför viktminskningen oxå med barn och man och inredning.

Förstår att det kan vara jobbigt att det i bland kan bli lite mycket att lämna ut en stor del av sitt liv och att då kan det vara skönt med en paus.. men du är saknad speciellt dina nya recept 😉
Så när du kommer tillbaka så vet min familj oftast det eftersom då är det nya saker på middagsbordet…

Jag önskar dig stor lycka i denna viktminskningen .. och jag har själv nu 8 kg kvar till målvikt och har förverkat 30kg så förhoppningsvis är denna sommaren då jag bli guldmedlem…

Hoppas jag inte låter som en knäppmänniska 🙂
Brukar inte skriva så här men jag tror oxå på att ge beröm till rätt männikor ..

Så jag hoppas du får en riktigt bra viktminskning med tanke på resan … och en härlig sommar..

Soliga Hälsningar

Åsa Kryger

Svara
mounsi 29 april, 2009 - 08:38

Hej!

Skulle du kunna dra för kortfattat hur du gör för att jag måste erkänna att jag inte förstår riktigt hur det fungerar med GI? Har du sloppat kolhidrater helt och hållet? Är det inte Atkins då? Jag är helt vilse!

Svara
Ingela 29 april, 2009 - 06:42

Du är verkligen inspirerande! Just att det märks så tydlig på måtten är många gånger roligare än siffrorna på vågen,och storlek 31 går minsann inte av fö rhackor, speciellt intë med lågt skurna jeans där man ju alltid får gå upp en storlek eller två ändå * muttrar lite*

Jag har också dragit ner en del på kolhydrater; vissa är lättare (pasta) och andra svårare, jag vill gärna ha kvar mina grova smörgåsar t ex. Så försöker hålla en balans.

Tack för att du delar med dig av alla goda recept – just att äta GOTT samtidigt som man går ner och sedan behåller sin vikt är ju A och O.

Lycka till nu, ser fram emot din viktrapportering i slutet av veckan!

Svara
Åse 29 april, 2009 - 09:09

Tack själv för dina rara rader! Bra att du försöker öra en balans, det fungerar ju bäst i längden! Går man runt och saknar något så kommer det skita sig till slut!

Ha en fin dag!

Svara
Charlotta 28 april, 2009 - 20:06

Äntligen har jag lyckats logga in! 🙂 Tack för hjälpen Åse! Superkul att det går så bra för dig och att du dessutom trivs/mår bra av att äta mindre kolhydrater. Jag anser att man måste vara tillfreds med mathållningen för att det ska fungera!

En liten fråga bara, äter barnen samma mat som ni vuxna?

Har själv två barn 5 och 6 år + en halvkräsen sambo…så i mitt fall känns det som om jag måste laga så många varianter varje gång vi ska äta. Alla äter i princip samma mat men om jag ska räkna points och vi ska äta fisk kan det se ut enl. följande hos oss:

Jag steker min fiskbit fettsnålt alt. i ugn med salt och peppar. Sambon vill gärna ha sin fisk panerad..helst vill han inte ha fisk överhuvudtaget..för att hålla igen på pointsen kanske jag äter wokade grönskaker eller ditt blomkålsmos till medans jag till sambon och barnen skalar potatis och gör potatismos. Alternativt kanske jag inte orkar göra mos utan de får ”nöja” sig med kokt potatis och då vill de ju självklart ha sås till, ytterligare ett moment.

Härom dagen gjorde jag spagetti av zucchini till mig och sambon till det ugnstekt lax, allt för att snåla på pointsen :-). Sambon kom hem senare och valde att åka och köpa en pizza istället för att äta zucchinin. Behöver jag säga att det känns tungt med pointshållningen för tillfället…

Hade det inte varit för min kräsne sambo så skulle jag nog ha lyckats få med iallafall dottern på nyttigare och hälsosammare mat, sonen äter helst pannkakor, våfflor eller yoghurt…

Svara
Åse 29 april, 2009 - 09:14

Ojoj, jag blir lite svettig när jag läser om allt krux inför era middagar!
Här äter vi i princip samma fast jag serverar kolhydrater till barnen nästan alltid.

Kan ni kanske ta en familjeråd och diskuttera där du får lägga fram hur du vill ha det, det är ju viktigt att det inte blir ett jätteprojekt att äta bra!!

LYCKA TILL!

Svara
Anneli 28 april, 2009 - 20:03

Jaha, nu har jag lånat två GI-böcker av min faster. Även om det tar emot att försöka dra ner på mina kära kolhydrater så ska jag iaf läsa på lite och kanske ge det en chans?

Tack för inspiration! =)

Svara
Åse 29 april, 2009 - 09:18

Hoppas de ger dig ngt! :))

Svara
gruset 28 april, 2009 - 19:49

Grattis! Fint foto, du strålar!

Svara
Åse 29 april, 2009 - 09:19

Vad snällt sagt! tack!

Svara
sarah 28 april, 2009 - 15:59

jättegrattis! och du ser verkligen glad,pigg och fräch ut!

Svara
lossan75 28 april, 2009 - 13:36

Hej hej

Jag har följt din sida ett tag och tycker den är väldigt bra.

Jag har ingen direkt övervikt men gick ner några trivselkilo med viktväktarmat för ett tag sedan. Det fungerade bra men jag är inte helt förtjust i deras recept eftersom de är så ”fettsnåla”.

Är sugen på att testa att den typen av kost du äter nu men jag undrar om du vet hur det påverkar kolestrolen. Jag har nämligen lite högt sådant och då förespråkas ju mer fettsnål mat.

Grejen är den att jag tränar rätt mycket och tycker inte jag blir mätt om jag äter för fettsnålt.

Mvh
Louise

Svara
Åse 29 april, 2009 - 09:21

Här är lite info: http://www.kostdoktorn.se/kolesterol

Lycka till!

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.