Mangopannacotta

av Åse

Goooooood förmiddag!
Kan knappt fatta det, sista plåtningsdagen idag! YAY! Det är verkligen bitterljuvt att göra en bok, speciellt då man gör allt själv! Ska slå mig själv på bröstet lite, inte många kokboksförfattare som både skriver, lagar och fotar maten haha! Detta är första gången jag gör allt arbete själv i en bok! YAY!
Hörrni en liten dessert kanske smakar bra sista dagen på helgen? Jag ska åtminstone äta nedan ikväll igen!
Pannacotta är sååå gott och vet ni, nyttigt också för ni får ju i er collagen (gelatin!)
Bubblet skippar jag ikväll dock, haha!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mangopannacotta


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 
1 vaniljstång, urgröpt eller 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1,5 st gelatinblad
  • 2 msk sötning (jag tog björksocker)
  • 
1 dl frusen tinad mango
  • 1/2 lime

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Mixa tinad mango med limesaft i en blender så det blir en slät puré.
  3. Koka upp grädde med vaniljstång + urgröpta frön. Låt bara sjuda någon minut. Vispa ner gelatinbladen och låt dem lösa sig. Söta eventuellt med valfri sötning. Låt stå en liten stund, sila av vaniljstången. Blanda gräddblandningen med grekisk yoghurt och mangopurén och häll upp i glas, låt stelna i kylskåp i 4 timmar innan servering.
  • Category: Dessert

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Catherine 28 januari, 2018 - 12:24

Låter fantastiskt gott, måste prövas! Med ”vaniljextrakt” menar du t.ex. vaniljpulver?

Svara
Åse 28 januari, 2018 - 12:34

Ja, vaniljpulver finns även i flytande. Ekologisk bourbon vaniljextrakt som jag tycker är mer användbart, lättare att använda och färgar inte vit smet.

Svara
Catherine 28 januari, 2018 - 13:22

Tack för tipset, hade ingen aning om att det finns flytande vaniljextrakt! Låter väldigt praktiskt och lättanvänt! Ser även fram emot boken! Kram!

Svara
marianne 28 januari, 2018 - 10:36

Det kan du gott göra(att slå dig själv på bröstet). Ska bli spännande att få se boken när den är färdig. Jag har de övriga böckerna så det kommer att bli en till i samlingen.
Pannacottan såg riktigt god ut.

Svara
Camillapa 28 januari, 2018 - 10:16

Du är sååå fantastiskt duktig!❤️ Passa på att ge dig en kram kram också för allt jobb, det hjälper en att landa lite!😉 Ja, du ska verkligen känna dig stolt, häftigt att du gör allt själv.
Ser såååå fram emot boken….att en bok ska ta sååå lång tid, suck! 😜
Skämt å sido, smart sätt att få i sig kollagen, att göra en god dessert! 👍
Kram

Svara
Åse 28 januari, 2018 - 10:19

Kramar i drivor, tack Camilla! Haha ja det blir lite lång tid denna gången, men vår och sommar går ju fort hihi! 😍♥️

Svara
ÅsaS 28 januari, 2018 - 10:07

Helt rätt, både att du hyllar dig själv och att du unnar dig sötsaker! Du är grym på det du gör! Och jag hoppas, och tror, att du fortsätter i samma anda.
Njut söndagen! Själv laddar jag för kvällspasset på jobbet idag.
Kram ÅsaS

Svara
Åse 28 januari, 2018 - 10:14

Gulledu! ha en fin dag Åsa och lycka till ikväll! ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!