Mangoglass

21 februari, 2014

Go eftermiddag!
Pulled Chicken är i ugnen sedan 1,5 timme tillbaka och snart ska jag ge mig i kast med tortilla här.
Men under tiden tänkte jag bjuda på detta hysteriskt goda glassreceptet med helt naturliga ingredienser!
Jag älskar verkligen mangosorbet och detta receptet blir så mycket godare än den som är full av socker som man köper ute.
4-6 portioner
250 gram fryst mango
1 frusen mogen banan
ca 1/2 dl kokosmjölk eller vispgrädde


Mixa allt i matberedare med knivar tills det blivit krämig glasskonsistens.
Servera direkt, alternativt frys in. Om den fryses in kan den behövas tas ut en stund innan servering.
Servera med kokosflagor.
För en portion så är det bara att ta en näve frusen mango, några skivor frusen banan med en skvätt grädde och mixa.
Nomnomnom!
IMG_7545

IMG_7546

IMG_7549

IMG_7553

Detta blir kvällens treat i TV-soffan! =)
ha en underbar fredag ni alla!

14 kommentarer
1

Du kanske också gillar

14 kommentarer

maria Thomsson 28 februari, 2016 - 12:37

Hej
om man följer dina veckomenyer, vill gå ner några kilon. ska man då äta något efter träningen ? tex om man tränar efter kvällsmaten, eller ska man låta bli ?

Svara
Åse 28 februari, 2016 - 14:57

Beror helt på vad du tränar! Men generellt är det ju bättre att äta efter träning än före.

Svara
Catrin 22 mars, 2015 - 18:06

Ska pröva detta omgående, men tvekar mellan kokosmjölk och vispgrädde. Någon som vet vilket som blir godast, eller smakar båda lika bra?
Tack, Åse, för fantastiska recept, jag lagar i princip inget annat än dessa nu för tiden. -15 kg hittills! Det jag särskilt gillar är att inte behöva ge upp god mat, utan att – som du sagt någon gång – det finns substitut för allt! Aldrig trodde jag att jag inte skulle sakna pasta…

Svara
Åse 22 mars, 2015 - 18:30

Det blir lika gott med båda! Se bara till att kokosmjölken är omrörd om du inte köper tex en som är krämig.

Svara
Christer 4 oktober, 2014 - 22:45

Tant Grön har också kokosflakes. Ekologiska. Säljs på bl.a Ica.

Svara
Christina 23 februari, 2014 - 20:48

Den var jättegod!

Svara
Eva 22 februari, 2014 - 20:28

Har provar att göra glassen – såååååå god den blev!!!

Svara
eva 21 februari, 2014 - 22:58

Hej,
En fråga som kanske är dum.. Jag äter en mer liberal Lchf, som lite mer rotfrukter någon frukt ibland, sötpotatis.. Nu undrar jag, ska jag fortfarande använda fullfeta mejeriprodukter ex grädde och kvarg? Eller kan jag använda matlagningsgrädde mm?
Tacksam för svar på dum fråga som jag borde veta 😀
eva

Svara
Sara på Vardag.nu 21 februari, 2014 - 20:21

Det här måste jag göra. Det får bli morgondagens lördagsmys. Tack för inspirationen!

Svara
Susse 21 februari, 2014 - 17:18

När du skriver kokosmjölk, menar du fr hela burken – skakad, eller bara det hårda på toppen? Älskar att du lägger ut dina receptså generöst!!

Svara
Åse 21 februari, 2014 - 17:21

jag använder uteslutande Santa marias extra creamy för den är redan blandad så allt är perfekt i samma konsistens =) Men om du använder en annan kokosmjölk så ta gärna det tjocka!

Svara
Sofia 21 februari, 2014 - 16:51

Men åh vaaart??!! Kan man hitta sådana kokosflagor. Jag är helt galen i dem men har aldrig sett det i nån vanlig affär.
Älskar älskar älskar din blogg föresten. Din mat (+och liiite kaloriräkning) har hjälpt mig tappa fem kilo, och allt är ju så gott! Kesoplättarna skulle jag kunna leva på. Bara fem kvar till sommaren då det blir bröllop

Svara
Åse 21 februari, 2014 - 16:54

Joooooo Risenta har! Finns lite olika burkar med frukost topping och dessa heter Kokos falakes =))
Härligt att höra!! Keep going! KRAM!

Svara
Matilda 21 februari, 2014 - 19:35

Sellton har också i 1/2 kg-paket, som jag köper på Citygross.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.