Mango chutney

13 december, 2013

Jag älskar Mango chutney! Men produkterna man köper ute är väldigt söta med tanke på att socker står på första plats i ingredienslistan!
Jag är inte rädd för lite socker men däremot är jag inte glad för framför allt vitt socker och onödigt mycket socker i produkter.
Som tur är å är det så enkelt att göra egen med mycket mindre socker i och så här gjorde jag!
1 burk (håller 1 vecka i kylskåp)
300-400 gram färsk mango (1 mango)
0,5 dl råsocker (alternativt helt sockerfri sötning)
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl äppelcidervinäger
0,5-1,5 dl vatten
4 dadlar
2 tsk riven ingefära
2-3 krm chili flakes
1 tsk brunt senapsfrö
lite salt och peppar
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop.
Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser.
Börja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 dl vatten och späd sedan allt eftersom med lite mer vatten och eventuellt lite mer äppelcidervinäger.
Låg sjuda i 45-60 minuter och häll sedan upp i rena glaskrus.
Mixa med stavmixer för en helt slät Mango Chutney.
 
IMG_5345
 
IMG_5347
 
IMG_5351
 
IMG_5353

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Snnika 15 augusti, 2016 - 12:27

Kan kan använda sötströ eller sukrin gold istället för råsocker

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 12:30

Prova och se! Det kan nog gå jättebra!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.