Mandelpanerad torsk med remouladsås

av Åse

Är det någonting jag är en sucker för, så är det husmanskost! Min mamma och min mormor var/är grymma i köket. Jag hade förmånen att växa upp med en mamma som saftade, syltade, bakade allt vårt bröd, ja gjorde allt! Jag och min syster var de enda ungarna på skolan med hemmasydda jeans och hemmasydd täckjacka 😉 Halvfabrikat/Helfabrikat existerade inte hos oss. Att växa upp och veta hur riktig mat SKA smaka har jag min karriär att tacka för. Mina tre systrar är alla exemplariskt duktiga i köket ♥
Så att fortsätta äta husmanskost fast utan vetemjöl, ris och potatis (oftast) har blivit en kärlek för mig.
I dag blev det en klassiker som jag lagt ut på bloggen förut, men här kommer det igen – för bra recept SKA lyftas fram – eller hur!?
Sonen kom hem idag och sa att han ville ha fiskpinnar och remouladsås och då blev det ju det!
4-8 portioner
Panerad torsk:
2 torskblock 800 gram
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
salt, vitpeppar
Remouladsås
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
2 msk hackad syltlök
1 tsk limesaft
1 krm salt och vitpeppar
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
Hacka och blanda allt och förvara i kylskåp i 1-2 timmar innan.
Skär blocken i fyra delar (längs långsidan.
Torka av med hushållspapper och salta och peppra med vitpeppar.
Vispa upp ägget och häll upp mandelmjöl och pofiber på fat. Vänd först i pofiber, sedan ägg, sist i mandelmjöl.
Stek i rikligt med kokosfett utan smak, eller smör.
Servera med valfritt tillbehör som blomkål, citronskiva och dill och eventuellt kokta ärter.
IMG_6546
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Sophia 7 juni, 2016 - 12:11

Mums! Hade inte riktigt samma ingredienser till såsen bla ingen curry eller syltlöl men blev riktigt gott ändå!

Svara
Åse 7 juni, 2016 - 16:53

Kul det smakade!!

Svara
Anna 19 mars, 2016 - 16:57

Vad gott det ser ut! Tror du att man kan ta fiberhusk istället för pofiber eller är det helt olika saker? Jag har inte ätit lchf så länge och har dålig koll.
Tacksam för svar!

Svara
Caroline 23 januari, 2014 - 13:08

Hej! Så gott! Låter du torskblocket tina helt innan panering? Måste prova detta! Tack! Mvh, Caroline

Svara
EWA 23 januari, 2014 - 09:37

Mums ser gott ut och det du gjorde med kött och sås så gott men en fråga om man vill ha tjockare hur reder du den då för maizena ska man vell inte ta ?
Kram
Ewa S

Svara
Christina Häggstam 23 januari, 2014 - 09:29

Låter jättegott!
Det ska jag laga,
Jag tycker du är otroligt duktig.
Kanonbra recept.
Det var min dotter som tipsade mej.
Tack och kram Christina

Svara
Jessica 22 januari, 2014 - 21:20

”utan sam, eller smör.” Sam? Kan inte räkna ut vad det kan betyda 🙂 Men förstår att du rek att steka i endast kokosolja?

Svara
Åse 22 januari, 2014 - 21:32

Utan smak! Haha!

Svara
LUCY ♥ 22 januari, 2014 - 20:26

Ser så gott ut! Älskar torsk!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.