Är det någonting jag är en sucker för, så är det husmanskost! Min mamma och min mormor var/är grymma i köket. Jag hade förmånen att växa upp med en mamma som saftade, syltade, bakade allt vårt bröd, ja gjorde allt! Jag och min syster var de enda ungarna på skolan med hemmasydda jeans och hemmasydd täckjacka ;) Halvfabrikat/Helfabrikat existerade inte hos oss. Att växa upp och veta hur riktig mat SKA smaka har jag min karriär att tacka för. Mina tre systrar är alla exemplariskt duktiga i köket ♥
Så att fortsätta äta husmanskost fast utan vetemjöl, ris och potatis (oftast) har blivit en kärlek för mig.
I dag blev det en klassiker som jag lagt ut på bloggen förut, men här kommer det igen – för bra recept SKA lyftas fram – eller hur!?
Sonen kom hem idag och sa att han ville ha fiskpinnar och remouladsås och då blev det ju det!

4-8 portioner

Panerad torsk:
2 torskblock 800 gram
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
salt, vitpeppar

Remouladsås

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
2 msk hackad syltlök
1 tsk limesaft
1 krm salt och vitpeppar
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja

Hacka och blanda allt och förvara i kylskåp i 1-2 timmar innan.

Skär blocken i fyra delar (längs långsidan.
Torka av med hushållspapper och salta och peppra med vitpeppar.
Vispa upp ägget och häll upp mandelmjöl och pofiber på fat. Vänd först i pofiber, sedan ägg, sist i mandelmjöl.
Stek i rikligt med kokosfett utan smak, eller smör.
Servera med valfritt tillbehör som blomkål, citronskiva och dill och eventuellt kokta ärter.

IMG_6546

 

LOADING..