Mandelmusslor LCHF

31 oktober, 2017

Underbart knapriga goda mandelmusslor! Glutenfria och utan vanligt socker!
God morgon!
Uppe med tuppen i dag igen, så skönt att lägga sig tidigt och komma upp i tid!
jag ska strax fixa till mig, fotoplåtning med Lisa idag igen! Kul! I dag fotar vi miljöbilder på bästa Nelly’s Food ETC här i Helsingborg! De är gulliga och lånar ut rum till oss 🙂
I går ville kidsen ha mandelmusslor till efterrätt så jag och Juni ställde oss och bakade!
Äter ni dem också på julafton?
Jag brukar göra sockerfria och glutenfria så klart och här är mitt bästa recept!
De blir knapriga och smakar som vanligt! Tycker i allafall jag som är både socker- och mjölavsockrad haha!
Jag har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl och fiberhusk. Receptet går alldeles perfekt att även använda som recept för småkakor!


I detta receptet väljer jag som så många ggr att söta med Ica sötströ. vad du väljer att söta med är ditt val.
Jag väljer sötströ för att jag tycker att det är enkelt att ersätta strövariant av socker med och det triggar inte mig.
mandelmusslor lchf

Vispgrädden sötade jag med lite hallon funlight, ytterst lite och det blev så gott!
Du kan självklart slopa det om du inte nyttjar aspartam ibland.
mandelmusslor lchf

mandelmusslor lchf

mandelmusslor lchf

Skriv ut

Mandelmusslor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 msk sötning
  • 1 ägg + 1 gula
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl (aman prana har jag)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Låt degen vila i kylen 1 timme eller i frysen 30 minuter.
  3. Rulla en bit deg och tryck ut i metallform.
  4. Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter.
  5. Ta ur formarna och sätt på galler. För att mandelmusslorna ska bli knapriga, låt dem stå på eftervärme eller på 45 gr i ca 1 timme.
  6. Ett tips är även att sedan låta dem stå i rumstemperatur för att bli knapriga, fungerar över natten!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

6 kommentarer

Malin 3 november, 2017 - 10:59

Åh dessa vill jag prova! Fungerar de att frysas?
Malin

Svara
Åse 3 november, 2017 - 11:04

DEt tror jag inte blir så jättebra, eller kanske men då kan du behöva låta dem torka lite i ugnen innan de används.

Svara
Lena 31 oktober, 2017 - 19:21

Hej!
Jag brukar använda björksocker som sötning vid bakningmen undrar om mängden är densamma då i detta receptet?
Älskar mandelmusslor😋
Lena

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 19:23

Det brukar vara samma som sötströ men jag råder att smaka av =) Lycka till, hoppas du gillar dem! Som sagt glöm inte att låta dem torka ordentligt så de blir lika knapriga som vanliga vetemjölsmusslor =)

Svara
Catharina 31 oktober, 2017 - 15:40

Hej!
Ohhh, vi äter också det på julafton, med smultron från sommaren 😊
Ska man ta ur mandelmusslorna ur formarna om de ska stå i rumstemperatur över natten?
Vänligen Catharina

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 18:54

Yes! Sorry ska uppdatera det! :))

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.