Börja med paneringen, lägg mandlarna i en matberedare och mixa till grovkornigt mjöl.
Gör sedan dressingen, lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop allt.
Putsa kycklingen, torka av och salta och peppra.
Vispa upp äggvitan i flat skål och doppa kycklingen först i äggvita sedan i mandelsmulorna. Klappa in mandelsmulorna så att kycklingfiléerna är så täcka som möjligt.
Stek hastigt i smör eller kokosolja på lite högre värme så att kycklingen får färg, sänk sedan värmen till 25% och stek i 7 minuter på varje sida.
Under tiden, förbered salladen. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över grönsalladen. Krydda lite med antingen salt och peppar eller med en grönsakskrydda. Halvera jordgubbarna, körsbärstomaterna. Skär avokadon och mangon i kuber. Fördela över grönsalladen.
När kycklingen är klar, låt ligga ett tag med lock över stekpannan eller i aluminiumfolie. Skär sedan upp och fördela ovanpå grönsakerna/frukten. Avsluta med att ringla dressing över.