Mandelkyckling med honey mustard

5 mars, 2014

Jamen ni hör ju!
Mandelkyckling…
Honey mustard dressing…
M U M M A !
Enda detaljen som hade gjort denna rätten fullständig hade varit ett glas Cava och en ljummen sommarkväll! ♥
Vi börjar med dressingen! Senap, honung, mandelsmör, kokosfett. Slurp. Fyra favoritingredienser i en och samma bytta! Nyttiga fetter och bra antioxidanter.
Jag älskar honey mustard dressing / sås! Här är ett annat recept som jag kan rekommendera om ni gillar detta: Chicken Cordon Bleu med honey mustard sauce
IMG_7799
IMG_7802 
Sneglar lite på min fina DAY kruka och hortensian som ännu mer påminner mig om  S O M M A R.
IMG_7825 
Finmalda ekologiska mandlar.
Ser ni plåstret? Få aldrig för er att diska en mixerbehållare med kniven i. Aj.
IMG_7826 
Här mina vänner…har ni en tallrik solsken. Ren och skär solsken!
Mina nya fina servis från favvo RBA passar ypperligt, eller hur!? =)
IMG_7836
IMG_7838
Nu är ni allt nyfikna på receptet va!? Det kommer här!
Skriv ut

Mandelkyckling med honey mustard-dressing

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 25

Ingredienser

Dressingen

  • 0,5 dl mandelsmör
  • 1 msk deodoriserat kokosfett eller olivolja
  • 1 msk dijon
  • 1 msk grov gammeldags senap
  • 0,5-1 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Salladen

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 äggvita
  • 100 gram mandlar
  • salt, peppar
  • smör eller kokosolja att steka i
  • Blandad sallad
  • 1 avokado
  • 6 jordgubbar
  • 0,5 mogen mango
  • 4-6 körsbärstomater
  • olivolja, vit balsamvinäger

Instruktioner

  1. Börja med paneringen, lägg mandlarna i en matberedare och mixa till grovkornigt mjöl.
  2. Gör sedan dressingen, lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop allt.
  3. Putsa kycklingen, torka av och salta och peppra.
  4. Vispa upp äggvitan i flat skål och doppa kycklingen först i äggvita sedan i mandelsmulorna. Klappa in mandelsmulorna så att kycklingfiléerna är så täcka som möjligt.
  5. Stek hastigt i smör eller kokosolja på lite högre värme så att kycklingen får färg, sänk sedan värmen till 25% och stek i 7 minuter på varje sida.
  6. Under tiden, förbered salladen. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över grönsalladen. Krydda lite med antingen salt och peppar eller med en grönsakskrydda. Halvera jordgubbarna, körsbärstomaterna. Skär avokadon och mangon i kuber. Fördela över grönsalladen.
  7. När kycklingen är klar, låt ligga ett tag med lock över stekpannan eller i aluminiumfolie. Skär sedan upp och fördela ovanpå grönsakerna/frukten. Avsluta med att ringla dressing över.

Notering

  • Dressingen räcker till fler än 2 portioner.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Elisabeth Sjöberg 7 mars, 2014 - 19:17

Ännu ett super-duper-Åse-recept! Gud va gott!! Och vi saknade bara den ljumna sommarkvällen…. Cava passade väääldigt bra till detta! Hi! Hi!

Svara
Terje 6 mars, 2014 - 11:32

Dressingen blev marinad istället 😉 Mandelsmör, kokosfett, honung, vatten, en skvätt kaffegrädde, salt, vitlöksklyfta (inga mått, gick mer på känslan) – in i mikron för att den skulle få flytande karaktär. Låt kycklingen marinera i ca 30 min och in i ugnen. Mums!

Svara
Åse 6 mars, 2014 - 11:33

Härligt! jag tänkte låta den ligga med kycklingen i ugn nästa gång! =)

Svara
Nina 5 mars, 2014 - 10:47

Vad menar du med att man ska sänka värmen till 25 % under punkt nr 5?

Svara
Åse 5 mars, 2014 - 10:56

25% av maxtemperaturen. Dvs 2-3 om max är 10

Svara
Nina Ström 5 mars, 2014 - 11:04

Tack, då förstår jag 🙂
Förresten, måste bara berömma din indiska kycklinggryta Jaipur! Lagade den i söndags och måste säga att det var nog den godaste kycklinggryta jag någonsin ätit! Helt i min smak och även min 5-åring tyckte den var galet god! Å andra sidan har du bara goda recept 🙂 Vi verkar ha samma smak.

Svara
Åse 5 mars, 2014 - 11:05

Vad roligt att höra! =)) Tack för att du berättar!

Svara
Nina Ström 5 mars, 2014 - 11:10

75 procent av maten jag lagar är enligt dina recept. Så sluta aldrig med den här bloggen 🙂
Jag har även köpt den grekiska kryddblandningen Heureka från Herbaria. Har du något smarrig recept att använda den kryddan i? T ex kyckling eller köttfärs?

Åse 5 mars, 2014 - 11:39

Haha, lustigt du nämner det!! Tittade på den i morse och bestämde mig för att använda den i kvällens mat, du får avvakta och se helt enkelt =))

Eleonor 5 mars, 2014 - 10:39

Men gud så gott det låter! Det här ska jag nog överraska min man med till helgen! Tack! 🙂

Svara
Anna 5 mars, 2014 - 10:28

Ser helt fantastisk ut!
Jag undrar egentligen en helt annan sak, i vissa recept är det kokosnötsmjöl o i andra bara kokosmjöl, vad är det för skillnad o vad blir det isåfall för skillnad i matlagningen?
Är väldigt ny i detta med matlagning o försöker lära mig så mycket som möjligt och Du ger mig så mycket inspiration!! tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 5 mars, 2014 - 10:46

Det är samma sak! =) jag ska ändra så det alltid står samma =)

Svara
Paula 5 mars, 2014 - 09:45

Skulle det inte vara honung i dressingen också? 🙂

Svara
Anna Sameby 5 mars, 2014 - 09:44

Du har missat honungen i receptet, hur mycket ska det vara?

Svara
Åse 5 mars, 2014 - 09:46

Uppdaterat!

Svara
Birgitta 5 mars, 2014 - 09:36

Vad bra med en funktion för att spara eller skriva ut recepten.
Detta blir fredagsmaten i veckan!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.