Mandelkulor med kokoschoklad (glutenfria, mejerifria)

23 februari, 2015

Hej vänner, har ni en bra start på veckan? Det har inte jag *morr*
Therese (PT) avbokad och istället fick jag in en Katja-dejt (min Kiropraktor) eftersom jag dels hade både en låsning mellan skulderbladen (av all hostning) och den sedvanliga i höften som ibland är värre än vanligt.
Är fortfarande inte helt kry och hoppas verkligen jag blir bättre i veckan.
Jag svängde ihop lite gott och utgick från mitt recept på jordnötskulor i min bok Ät & Njut.
Enkelt och snabblagad recept på godsak!

012A7132

012A7122

Mandelsmör, honung, kokosmjöl och vanilj mixas i matberedare tills det går ihop till en deg. Är du nötallergiker så kan du byta ut mandelsmör mot jordnötssmör, dvs om du inte är jordnötsallergiker också.
Receptet kräver en sirapsliknande sötning för att få bra konsistens. (dvs typ honng)
Men i min värld så är honung den bästa sötningen efter frukt och bär, naturligt och i detta receptet så är det så små mängder.
Varje kula innehåller ca 74 kcal ooch 2 g kolhydrater.
Jag pulsade i lite hasselnötter också. Gott och blir härlig crunch! Vilka nötter som helst kan användas.
012A7125

Rulla, rulla, rulla!

012A7126

In med kulorna i frysen i 10 minuter och under tiden så gjorde jag chokladen.
012A7127

Man kan använda smält mörk choklad men jag tycker det blir lika gott (och nyttigare) med hemmagjort chokladöverdrag!
Kokossmör kan uteslutas, eventellt ersättas av krämig kokosmjölk!
Någon vaktade under fotograferingen 😉
012A7138

012A7141

Klara!
012A7130

Fulländade i all sin enkelhet!
012A7137

Skriv ut

Mandelkulor med kokoschoklad (glutenfria, mejerifria)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Kulor

  • 1 dl mandelsmör
  • 1 msk eko honung
  • 1 msk kokosmjöl
  • (ev 0,5 dl rostade hasselnötter)

Chokladöverdrag

  • 3 msk RAW kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk kokossmör alt. krämig kokosmjölk
  • lite valfri sötning (jag använde några droppar stevia)

Instruktioner

  1. Kör ingredienserna i matbererdare tills det blivit en deg som går att rulla.
  2. Rulla 10 kulor, ställ in i frys ca 10 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till chokladen, smält på låg värme.
  4. Doppa kulorna i chokladen. Ställ in i frysen i 5 minuter och upprepa sedan proceduren. Knip av chokladen på undersidan och förvara sedan kallt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Annica 5 mars, 2015 - 15:03

Hej…ser att du använder Raw Kakao…är det mycket bättre ,mindre kollisar än den vanliga från Fazer?

Svara
Maria 26 februari, 2015 - 09:19

Hej Åse! Vilka fantastiska recept du har! Är så glad att jag hittade hit! Jag testade att göra dessa kulor igår och allt gick bra tills jag skulle göra chokladöverdraget. Den bara rann av kulorna och villa inte fastna och blir så där fint som på dina. vad kan jag ha gjort för fel? Har jag smält allt för mycket?
Maria

Svara
Åse 26 februari, 2015 - 09:34

Hej Maria! Tricket är att göra det i omgångar med infrysning en stund emellan! Så 2-3 lager choklad.

Svara
Maria 26 februari, 2015 - 09:54

Tack för snabbt svar! Jag gjorde så men chokladen ville ändå inte fastna, jag hade kanske dem i frysen för kort tid. Ska göra dessa snart igen och då får de vara inne en längre tid. 🙂

Svara
majamyra | It´s all about the details 24 februari, 2015 - 21:54

Fantastiska foton du tar allt som oftast! Och hunden är ju bedårande söt!
Har använt många av dina recept hemma hos oss nu. Mannens blodsockervärden ser jättebra ut, och han mår så mycket bättre. Snart får han svar på långtidssockret, ska bli spännande!
Lisa

Svara
Erika B 24 februari, 2015 - 12:34

En fundering bara. Kokossmör, är det samma sak som rostade kokosflingor som man mixar till smör? Jag har använt det i ”godis” förr, men vill bara kolla så att jag inte tar fel. Kram Erika

Svara
Anna 24 februari, 2015 - 11:09

Love this!! Looks amazing <3
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Svara
Ann-Sofie 24 februari, 2015 - 09:03

Godmorgon! Som jag saknat att följa dina uppdateringar på bloggen, nätet i Thailand har inte varit det bästa….! Men nu har jag läst ikapp 🙂
mmm, de där kulorna ser riktigt smarriga ut. ha en fin dag, kramen

Svara
Jenjo 23 februari, 2015 - 22:04

Men näää… Vad tråkigt! Hoppas det blir bättre nu.
Krya på dig!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 23 februari, 2015 - 20:49

Vilka fina godbitar! Ser ljuvligt ut. Hoppas du känner dig bättre snart!

Svara
Ewa 23 februari, 2015 - 19:48

Hej Åse
Det såg gott ut det måste jag testa.
Fy a det är inte roligt och ha ont i höften har själv fått reda på att jag har atros så det är bara och träna på som sjukgymnasten har sagt .Har du Atros ? till sist vi får kämpa på och bli vän med det onda grrrr.
Kram Ewa

Svara
Adele 23 februari, 2015 - 19:25

Så veldig godt ut! Hvordan laget du sjokoladeovertrekket? 🙂

Svara
Åse 23 februari, 2015 - 19:27

Det står i recceptet.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.