Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat

12 april, 2016

Detta brödet är egentligen en nerbantad mejerifri version av mitt kesobröd.
Jag gör detta ibland när jag vill ha ett snabbt bröd.
Ett gott lågkolhydratbröd som jag hoppas du gillar!

012A5565

Innan gräddning
012A3130

012A3135

Mina pålägg: Jarlsbergsost, sockerfri marmelad, kalkon, smörgåsgurka
012A3138

Skriv ut

Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikon

Ingredienser

  • 2 eko ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3/4 msk pofiber
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft (motsvarar 200 gr vanlig ugn)
  2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
  3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
  5. Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.

Notering

  • Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Krämig avokado- och äggsallad med lax - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 21 augusti, 2018 - 10:56

[…] och äggsallad är en favorit, prova att lägga det på mina lågkolhydratrecept mandelbröd, mina scones eller något annat bröd från mina recept! […]

Svara
Sara 12 augusti, 2017 - 17:34

Herregud så godt bröd! Smakar som scones

Svara
Åse 13 augusti, 2017 - 12:14

Kul att det smakade! =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.