Mandelbröd

2 juni, 2009

Har sett detta receptet förr men glömt var men hittade det igen här och här.
Ett riktigt kanonrecept när man vill ha en macka!
Ett tips bara är att titta på kolhydratvärdena på mandlarna!! Det kan skilja mkt!! De ska ligga på ca 5-6 g per 100g

Detta blir två portioner eller två tjocka skivor, 1 g kolhydrat per skiva! (247 kcal, 7 g protein, 23 g fett)

1 dl mandelmjöl (mixa 40 gram mandlar till mjöl med mixer)
1 ägg
nypa salt
25 g smält smör

Mixa mandlarna och lägg i en skål med lite plan botten, vispa ägget och smält smöret och häll över.
Rör runt och in i micron på full effekt (750 w) i 2 minuter! KLART!!!! Bred lite Bregott på och en tjock skiva Gouda. MUMSFILIBABBA!!!

001

39 kommentarer
0

Du kanske också gillar

39 kommentarer

EMELIE 26 maj, 2014 - 13:11

hur många gram väger brödet med det innehållet i då en brödskiva per portion? 😀

Svara
- LCHF-pedagogen — LCHF-pedagogen 18 januari, 2014 - 17:01

[…] med hjälp av microbröd gjord på mandelmjöl, ägg, smör och salt. Ovanpå är det hemmagjord tacosås, tillsatsfri […]

Svara
Malin 6 januari, 2014 - 07:17

Vilket bröd!!! Jag åt det med ägg och majonäs – Tack för en supergod frukost! Måste säga att din blogg är jättefin och att dina böcker används flitigt här hemma i mitt kök.

Svara
Åse 6 januari, 2014 - 11:54

Vad kul!! TACK =)

Svara
Mandelbröd toast | matmammasblogg 23 juni, 2013 - 13:38

[…] Mandelbröd @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med lågkolhydratkost LCHF som grund.. […]

Svara
Linda 28 april, 2013 - 12:11

Hej! Detta blev mer som en seg mandelskorpa för mig. Vad kan jag ha gjort för fel? Jag hade i lite bakpulver som tipsades om på en annan sida för att få det fluffigare. Kan det ha varit det som ställde till det? Eller om min maxeffekt på micron är något högre än det vanligaste 750 W? Jag har 900 W.
I övrigt tycker jag din sida är toppen 🙂

Svara
Åse 29 april, 2013 - 15:39

Ja de kan bli som skorpor med bakpulver! Det är därför jag inte haft det i mitt recept 😉 Det kan också ställa till det när de går på 1000 w, det har jag också varit med om tyvärr.

Svara
Microwave almond bread! | Annywithawhy.yt 1 oktober, 2012 - 12:45

[…] yoghurt or cottage cheese for breakfast just doesn’t work for me. Direct link to the recipe here. Basically take 1dl almond flour, 1 egg, 25 grams of melted butter and just a pinch of salt. Mix […]

Svara
Anny 1 oktober, 2012 - 10:30

Jag testade just det här, fast jag bytte ut en del av mandelmjölet mot riven ost, sen var det bara att bre smör på när man tog ut det, MUMS. Ska testa utan ost nästa gång så man kan få sig en skinkmacka också 😛
Är väldigt känslig mot mjölkprodukter så blev jätteglad att hitta recept som inte innehåller mjöl/grädde/keso!

Det här kommer jag äta oftare!!

Svara
Linda 14 september, 2011 - 20:44

Tusen tack för receptet! Detta har nu blivit nått av en stor-favorit hos mig 🙂 Som nybliven LCHF-are letar jag ständigt nya recept och det här är ju definitivt ett av dom bästa. MUMS!

Svara
Åse 14 september, 2011 - 21:11

Vad kul!! =)

Svara
Terje 11 januari, 2011 - 08:53

Hej! Har nu upptäckt din blogg och dina recept 🙂 En fråga – går det att göra denna bröd i ugnen?

Svara
Åse 11 januari, 2011 - 09:28

Hej! Det antar jag, fast har aldrig själv provat. Lycka till!

Svara
WellbeingOfMe 21 januari, 2010 - 18:30

Skall testa det här mandelbrödet imorgon till frukost 🙂

Svara
Eva Börjesson 9 juni, 2009 - 20:56

Måste bara ge ett tips på en sagolik röra som jag har till …ja allt tror jag.
100 gr soltorkade tomater, 3 chilifrukter, 2-3 vitlöksklyftor, 2 dl olivolja, 1 dl riven parmesan. Mixa allt utan osten, rör ner den sen! Ät o njut, supergott på ett gott olivbröd som man doppar i, i en röra till köttet ja den är oändlig. Kanske inte så kalorifattig men man tar ju inte så mycket.
Eva

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:19

Jag räknar ju inte kalorier direkt så det låter smarrigt!! Tack! =)

Svara
Cia 4 juni, 2009 - 15:56

Småkorkad fråga kanske men finns det färdigt mandelmjöl i påse att köpa? Eller mixar du mandlar själv för att slippa tillsatser och annat?

Svara
Åse 4 juni, 2009 - 16:38

Ja man tar bara mandlarna och lägger i en mixer eller mixerskål och kör några varv.
Vet inte om mandelmjöl finns att köpa egentligen.

Svara
Teres 4 juni, 2009 - 11:19

Har precis av njutit smörgåsen helt underbar. Det kommer bli stående här hemma hos oss.

Många kramar Teres

Svara
tult 4 juni, 2009 - 09:29

Hej.. Provade brödet i går, men hade nog lite för mycket salt =(….. Men ska ge det en chans idag igen tänkte jag…ser så himla gott ut…=)

Svara
Tult 9 juni, 2009 - 19:36

Nu har jag provat brödet igen med mindre salt…=/ och det e ju kanon gott =) Kommer att fortsätta att göra detta….

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:19

Visst är det gott!? 🙂

Svara
kcalo 3 juni, 2009 - 19:35

Glömde fråga dig hur du räknar ut antalet kolhydrater i en färdig rätt? Finns det nåt knep som hos VV?

Svara
Aika 3 juni, 2009 - 16:48

Vilket märke har du på dina mandlar?

Svara
Åse 3 juni, 2009 - 16:52

Ska jag lägga en mandel?

Jaha!

Det är de skalade från Ica 😉 Som heter ”Mandlar”.

Svara
camilla 22 augusti, 2009 - 18:52

Går det möjligen att använda ”vanliga” sötmandlar tro?

Kram

Svara
Åse 3 juni, 2009 - 16:53

PS, ska göra din salamigojs nu fast med nötfärsbiffar också! Späääääääääääääääääääääääääännande!!!!!

PUSS

Svara
Aika 3 juni, 2009 - 17:29

Ja please lägg sur mandel =)
Hmmmm, blir där över till att bjuda kussen på lunch img ? *blink blink*

Svara
Maija 3 juni, 2009 - 15:16

Tackar för receptet! Jag har åsså precis testat brödet. Passar super bra för mig som mellanmål när jag fikar med barnen. Mina barn (3 år och 2 år) har blivit sååå nyfiken på min mat, så jag måste bjussa nästan hela tiden när jag äter. Inget får jag njuta för mig själv :). Tack för all inspiration. Jag hoppas på flera recept 🙂
Ha det bäst!

Svara
Camilla 3 juni, 2009 - 11:30

Tack Åse…detta var mumsigt..tuggar precis på det goda ”brödet”..ska jag definitivt göra fler gånger..:)

Svara
Margitha 3 juni, 2009 - 00:47

Gjorde det ikväll smaka bra och detta kommer jag att göra då och då ..

Svara
kcalo 2 juni, 2009 - 23:10

Just det jag skulle återkomma med vad jag tyckte! Tummen upp såklart! Smakade bra. Fettig var den såklart =) Jag hade bara smör på då jag inte äter hårdost men man kan ju alltid prova ha lite gurka på kanske =) Och kalkon såklart! Mkt gott var det iaf! =)

Svara
maddiis 2 juni, 2009 - 22:46

Ska försöka prova dina mandelrecept, för de verkar både enkla och supergoda. Använder du stavmixer till mandlarna?

tackelitack

Svara
Lisa H 2 juni, 2009 - 22:29

spännande! Måste jag testa.

Svara
Ida 2 juni, 2009 - 20:24

Supergott!
Har idag provat din Tacogratäng som blev en succe här hemma. Gjorde även detta bröd nu på kvällen och det blev supergott! Mätt som tusan av en bit. Ska nog göra några till och ha till frukost. Tusen tack för dina underbara recept. // Ida

Svara
I våran lilla vrå.. ( C ) 2 juni, 2009 - 15:59

åh, låter supergott de där brödet!

Svara
Margitha 2 juni, 2009 - 12:49

Tack igen Åse..Det är så härligt att komma in här på sidan och hitta nya recept…
Kramzi

Svara
Caroline 2 juni, 2009 - 11:27

Åh gud detta måste jag prova nu!! Detta har jag inte sett innan. Bara med sojamjöl och det e ju inte gott! Du har förmodligen räddat min dag =D Återkommer med vad jag tyckte =)

Tack tack tack!!!

Svara
susanne 2 juni, 2009 - 08:41

mm,ser gott ut-o snabbt att göra..
jag räknar inte kolhydrater så noga så undra hur många sånnadär man vågar äta i veckan…jag saknar nåt bra kvällsfika kanske det här skulle funka.
tack,tack

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.