Mandelbröd

2 juni, 2009

Har sett detta receptet förr men glömt var men hittade det igen här och här.
Ett riktigt kanonrecept när man vill ha en macka!
Ett tips bara är att titta på kolhydratvärdena på mandlarna!! Det kan skilja mkt!! De ska ligga på ca 5-6 g per 100g

Detta blir två portioner eller två tjocka skivor, 1 g kolhydrat per skiva! (247 kcal, 7 g protein, 23 g fett)

1 dl mandelmjöl (mixa 40 gram mandlar till mjöl med mixer)
1 ägg
nypa salt
25 g smält smör

Mixa mandlarna och lägg i en skål med lite plan botten, vispa ägget och smält smöret och häll över.
Rör runt och in i micron på full effekt (750 w) i 2 minuter! KLART!!!! Bred lite Bregott på och en tjock skiva Gouda. MUMSFILIBABBA!!!

001

39 kommentarer
0

Du kanske också gillar

39 kommentarer

EMELIE 26 maj, 2014 - 13:11

hur många gram väger brödet med det innehållet i då en brödskiva per portion? 😀

Svara
- LCHF-pedagogen — LCHF-pedagogen 18 januari, 2014 - 17:01

[…] med hjälp av microbröd gjord på mandelmjöl, ägg, smör och salt. Ovanpå är det hemmagjord tacosås, tillsatsfri […]

Svara
Malin 6 januari, 2014 - 07:17

Vilket bröd!!! Jag åt det med ägg och majonäs – Tack för en supergod frukost! Måste säga att din blogg är jättefin och att dina böcker används flitigt här hemma i mitt kök.

Svara
Åse 6 januari, 2014 - 11:54

Vad kul!! TACK =)

Svara
Mandelbröd toast | matmammasblogg 23 juni, 2013 - 13:38

[…] Mandelbröd @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med lågkolhydratkost LCHF som grund.. […]

Svara
Linda 28 april, 2013 - 12:11

Hej! Detta blev mer som en seg mandelskorpa för mig. Vad kan jag ha gjort för fel? Jag hade i lite bakpulver som tipsades om på en annan sida för att få det fluffigare. Kan det ha varit det som ställde till det? Eller om min maxeffekt på micron är något högre än det vanligaste 750 W? Jag har 900 W.
I övrigt tycker jag din sida är toppen 🙂

Svara
Åse 29 april, 2013 - 15:39

Ja de kan bli som skorpor med bakpulver! Det är därför jag inte haft det i mitt recept 😉 Det kan också ställa till det när de går på 1000 w, det har jag också varit med om tyvärr.

Svara
Microwave almond bread! | Annywithawhy.yt 1 oktober, 2012 - 12:45

[…] yoghurt or cottage cheese for breakfast just doesn’t work for me. Direct link to the recipe here. Basically take 1dl almond flour, 1 egg, 25 grams of melted butter and just a pinch of salt. Mix […]

Svara
Anny 1 oktober, 2012 - 10:30

Jag testade just det här, fast jag bytte ut en del av mandelmjölet mot riven ost, sen var det bara att bre smör på när man tog ut det, MUMS. Ska testa utan ost nästa gång så man kan få sig en skinkmacka också 😛
Är väldigt känslig mot mjölkprodukter så blev jätteglad att hitta recept som inte innehåller mjöl/grädde/keso!

Det här kommer jag äta oftare!!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.