Målgångstankar

Lustigt nog så har jag alltid gått i mål precis före en utlandsresa!
På gott och ont! För det har varit gott så till vida att det varit en härlig morot, men det har även varit svårt att gå i mål precis före en resa för det innebär att det kontrollerade matintaget man haft under en ganska lång tid före målgången blir allt annat än kontrollerat och för mig har det inneburit en ångest. Ångest över att inte ha fullständig koll och ångest över att jag kanske kommer gå upp lite, en jobbig insikt när man precis gått i mål! jag har därför känt mig misslyckad, misslyckad varenda dag på semestern då jag inte varit så nyttig som jag föresatt mig att vara.
Denna gången är inte annorlunda, vi kommer åka till Mallorca på midsommarafton. Jag har som mål att vara målviktig i maj.
Men däremot så har jag en annan inställning nu! Jag kommer åka i väg med vetskapen att jag kommer gå upp i vikt, jag kommer försöka koppla bort allt som har med vikt att göra under semestern och jag kommer inte skämmas för att jag går upp! Jag kommer äta och unna mig det jag vill äta – för hur som helst så är det bara under två veckor! Med den insikten känns det mer OK att komma hem och uppdatera vikten och vara förberedd på att det är ett plus.
Nu ligger ju detta en bit fram i framtiden men det känns skönt att redan nu ha en plan!

1999 – Nybliven målviktare för första gången och senaste gången jag var på Mallis. Gick upp 3 kilon på resan  – fullt acceptabelt under 2 veckor tycker jag nu!

 1. Man går ju ofta upp i vikt på semestern och kanske lite extra mycket om man viktväktat precis inpå resan och sen när man väl är där så äter man annorlunda. Det är ju inget konstigt. Klart du inte ska ha dåligt samvete för det! Semester är semester! När du kommer hem igen kan du ju återgå till gamla vanor! Skönt att ha en morot även denna gång. Skulle behöva en jag med 😀

 2. Hehe platåskorna på ser jag!

  Jättebra att du har ett så tydligt mål – att innan resan SKA du vara målviktig. Det är något som du vet funkar för dig!

 3. Eftersom vi också kommer åka bort då så är ju klart det mitt mål, att vara i mål. Och du har rätt inställning, första dagarna på semestern har jag mått skit för att jag tappat kontrollen. Sen spårar det ut och man släpper hämningarna och då även ångesten.

  Den kommer tillbaka sen när man kommit hem och man insett hur det barkat vägen..

  Kram

 4. Hihi, vilken härlig 90-talsbrulla och vilka smågodingar där på stranden 😉

  Jadu, 3 kilo plus är nog bara att räkna med under 2 veckor semester… Det handlar trots allt om 2 veckor av 52! Tror jag la på mig 5 kg under våra två veckor i Egypten med all inclusive 😉 haha galet!
  Men så länge man tar tag i det när man kommer hem igen, istället för att bara fortsätta, så tycker jag det är helt okej!

 5. Jag och min man gick upp 5 kg var när vi var på Skiathos i två veckor….men det gjorde inget för det var vår bröllopsresa! :)Gick ner det snabbt när vi kom hem igen. Man ska njuta när man är på semester annars e det ingen semester.

  Fast vräka i sig massa fett utan att vara van vid det kan innebära problem. Det gjorde jag en jul efter ett halvår med vv-mat, spydde som attan hela natten….inte kul alls!

 6. Jag är imponerad! Jag kommer följa din blogg varje dag och försöka gå ner i vikt med dig. Du blir min förebild! 😀
  Mvh Jeanette

 7. Viktväktaren:
  Nej du har så rätt, visst ska man njuta!! Nej att vräka i sig fett är ingen hit! Jag åt en massa julgodis på julafton vid min första viktminskning 1998-1999 och jisses, jag spenderade halva kvällen på toaletten 😉

 8. Åhh snygg du är 😉 och du kommer att fixa det denna gången oxå.
  Ja det gör väl int eså mycket om man går upp när man åker iväg så där. Man måste ju få unna sig och njuta av livet oxå .
  Kram

 9. Låter som en sund inställning. Du vet ju att du kommer att kunna gå ner kilona efteråt också, och det är ju slöseri med semester om man inte får koppla av. är ingen större skada skedd tror jag, om man tar tag i vikten igen när man kommer hem.

 10. Tack för en underbar sida!
  Den är inspirerar mej till att leva ett sundare liv.
  Att se att det finns mat som är jättegod,men mera nyttig.
  Jag har jojo bantat av och ann under åren, men vill nu
  ner ordentligt………..framför allt att stanna där!
  Min morot är vår resa som väntar på midsommarafton,då vi beger oss (precis som ni) till Mallorca -Alcudia.
  Då jag inte vill se ut som en ”strandad val”.
  Så nu är det slut frossat & dax till ett mer hälsosamt liv!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..