MÅLBILD

7 december, 2009

NU ska jag banne mig komma till skott och hamna där jag vill vara (54 kg). När jag väl är där ska jag rapportera vikt varenda vecka under några månader för att hålla mig i schack så jag lär mig stå på vikten (förutsatt att min kropp vill väga det! Jag tänker inte tvinga den om det visar sig att den absolut inte vill ligga där JAG vill ligga)

Däremot så känner jag att december, då kör jag på med mina pro points, fast jag vet ju att det kommer bli varken hackat eller malet med tanke på allt som är inplanerat, men siktar man mot stjärnorna så når man trädtopparna eller hur?!
Ngt litet kg kommer kanske försvinna och det är jag i så fall nöjd med, men härmed sätter jag ett måldatum, då vill och ska jag befinna mig viktmässigt där jag är 100% nöjd och det datumet är den 15 februari. Förhoppningsvis väger jag ca 54 kg då. Datumet känns ganska långt bort men jag vet hur sega de sista kilona kan vara, speciellt med tanke på december och sedan är  januari och februari fyllda med en del trevligheter så jag lär väl ligga på ett snitt på -0,5 i månaden 😉 Passar mig bra eftersom 54 kg bara är några få kg bort.
Då rapporterar jag in slutlig vikt och tar nya målbilder och efter det så kommer en veckovikt en gång i veckan.
Det är ju egentligen galet. Att tappa en massa kilon under 2-3 månader är inga problem men när man väl når den där vikten då man nästan är nöjd, då är det sååååååååååååå svårt! Ett steg fram, ett steg bak, ett steg fram, ett steg bak.

Något annat som händer efter nyår är att då ska jag ta mig i kragen, avsätta tid och börja TRÄNA!! Blir kondition (löparband) och muskelbyggning. Jag är ingen spinning, aerobics eller danstjej. Till moraliskt medstöd har jag min storasyster som jag nu pro pointsar och går i klass med! (Vägning på onsdag), det var vi som började VV tillsammans en gång i tiden 1998 och onsdagar var då vår VV kväll då vi kom iväg från småbarnen (mina twins var bara 11/2 år och hennes minsting var 3 månader). Det var en härlig tid så man ståndaktigt, vecka från vecka tog bussen till Viktväktarna och vägde in sig och satte sig i på mötet. Jag gick ner nästan 28 kg och storasyrran gick nog ner ca 15 kg (rätta mig om jag har fel sis) sedan tog hon de sista hemma (för jag gick i mål).

Heja oss alla viktkämpar!!
Och kom ihåg, att göra 80% rätt 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel 20% av tiden gör de övriga 1%!

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

~ Maria ~ 8 december, 2009 - 17:42

Kloka, fina du!
Åhh du kommer tycka att det är tokroligt att gå på klasser :-)) Själv är jag galet förälskad i bodypump, men kör även annat.

Svara
Åse 8 december, 2009 - 17:51

Haha gumman, det är just det jag inte ska, gå i klasser dvs. Jag kör hellre i maskiner och går på löpband 🙂

Svara
~ Maria ~ 8 december, 2009 - 21:44

Jameeeeen man kan ju inte gämföra pump med aerobics & step – jag är inte heller någon ”danstjej” 😀
Pump är tuff styrketräning i grupp & så finns det andra core klasser som är tuffa för de tuffa områdena dvs. 🙂 samt yoga som jag gillar.

Svara
Åse 8 december, 2009 - 21:48

Kanake inte, men så länge jag inte behöver ta några steg, varken framåt eller bakåt eller åt sidan enligt instruktioner så är jag på. Jag har noll koordination.

Svara
Jenina 8 december, 2009 - 17:29

Jag vet att det bara handlar om vad man känner SJÄLV men jag vill ändå säga det….

Jag tycker att du är helt MÅLVIKTIG nu Åse. Du är toppenfin och ska vara supernöjd!! Du är helt perfekt i kroppen. Det tycker jag att du ska förstå 🙂

Jag har förstått att du är väldigt målmedveten och vill verkligen ner till 54 kg. Men är det inte härligare att bara slappna av och inte ha det över sig att du måste gå ner? Stor kram!!!

Svara
Åse 8 december, 2009 - 17:35

Du är jättegullig och jag förstår hur du tänker.

Jag anser mig vara målviktig, och jag trivs med mig själv MEN jag har några fettlagringar jag inte trivs med och de sitter bak på ryggen och de vet jag att jag blir av med om 2-3 kg så det är mest fintrimning nu, inte att jag absolut måste väga en viss vikt men jag känner ju min egen kropp och vet vid vilka vikter jag samlar på mig extra vaddering =)
Så nej, jag måste inte ner, men jag vill ner för att bli av med sådant jag inte trivs med eller anser ska finnas där 🙂

Svara
Hanna 8 december, 2009 - 16:33

Ja, jag är oxå i samma stadie/känsla. Sköter mig under veckan, men så börjar helgen redan fredag kväll… och slutar ju inte förrän söndag… Man kommer in i småätandet o en dålg cirkel som bara ger sug efter mer!

Ska ju bli lussebulls bak oxå… hm, vi får se hur detta går!

Svara
Ida A 8 december, 2009 - 16:27

Klart du fixar detta Åse!!!!
Tillsammans blir vi starka och du har en hel trupp med dig som inspirerar/inspireras av dig och vi följer med dig i resan oavsett om det målgång eller viktnedgång 🙂
Kramis Ida A

Svara
Mariah Geijer, EDSBYN 8 december, 2009 - 15:24

Hm, tror tiderna blir galna här bland kommentarerna.
Den säger att jag kommenterade 15,21 men klockan är ju inte ens 15 utan 14,24.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.