Majonnäs på minuten (Stavmixer)

9 augusti, 2011

Egengjord majonnäs är ju verkligen godast!
Jag gör med stavmixer och det blir klart på 1 minut! Sedan häller jag i majonnäsen i en glasburk och så har vi till ägg, skaldjur and you name it!

Här kommer mitt bästa recept som jag tycker är gott!
OBS: Alla varorna ska ha samma temperatur! Jag har mina nerkylda, då går det aldrig fel!

 

Majonnäs

Skriv ut

Majonnäs på minuten!

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 helt ägg
11,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)


Instruktioner

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!


Smaksätt majonnäsen efter smak! HÄR hittar ni en del majonnäsrecept!

84 kommentarer
2

Du kanske också gillar

84 kommentarer

Berit S. 25 februari, 2016 - 12:04

Orkar inte läsa igenom alla frågor och svar – så här kommer min ”dumma” fråga:
1 msk citronjuice – är det pressad citron

Svara
Åse 25 februari, 2016 - 12:42

Yes 😉

Svara
Dag-, natt-, mar- och odrömmar – Leva Hela Livet! 11 januari, 2016 - 14:15

[…] sats och smetade ut på hela plåten och skar i fyrkanter, smör, ost, skinka, tonfiskröra med majonnäs. I majonnäsen kan man välja att ha citronsaft eller nån vinäger, tänk bara på att ha alla […]

Svara
Therese 7 januari, 2016 - 19:15

Funkar det här receptet mrd Bara äggulor (typ 2 äggulorna ist för ett helt ägg) får ofta äggulor över då jag bakar mycket med äggvita

Svara
Åse 7 januari, 2016 - 19:17

Du kan prova, vet faktiskt inte – använder bara hela ägg.

Svara
Meta Fagerström 8 januari, 2016 - 12:48

En grundregel är 1 äggula per dl olja, så jag skulle säga att du får ta 2 äggulor till det här receptet. ☺

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 13:26

Toppen, tack för det!

Svara
Linda 28 september, 2015 - 09:24

Kan man få veta vilken rapsolja du använder? Jag har kört på kallpressad och det blir mycket smak, skulle vilja att den blir lite neutralare i smaken!!. Vill heller inte ha en processad olja som håller hur länge som helst!
Härlig blogg med mycket bra recept!

Svara
Åse 28 september, 2015 - 10:11

Jag köper oftast Zetas ekologiska milda rapsolja =) kallpressad blir inte gott tycker jag =)

Svara
Catherine 14 september, 2015 - 11:22

Ska även salt, peppar och citronsaft vara nedkylda?

Svara
Åse 14 september, 2015 - 11:25

Nej det behövs inte, jag har iofs alltid de i kylen 🙂

Svara
Tonfiskröra LCHF /Paleo - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 2 september, 2015 - 10:50

[…] är! Till lunch blev det ett rejält fröknäcke med tonfiskröra. Först gjorde jag en laddning majonnäs och hade 1 dl MCT olja + 1 dl rapsolja, egentligen ville jag ha olivolja för ännu bättre […]

Svara
Lotta 18 april, 2015 - 20:30

Majonnästrubbel: Jag måste ha retat majonnäsgudarna ordentligt.

Har provat flera recept inkl. ditt. Testat att ha alla ingredienser varma eller kalla, diverse hastigheter på stavmixern, olika oljor, elvisp osv men utan framgång.

***Finns det någon variant i butikerna med bra råvaror, utan socker och som smakar ok som du kan rekommendera?***

Kan tänka mig att byta tips och idéer mot 2L lagrad majonnäsdressing á la Fiberhusk (psylliumfröskal) ^^ Mitt senaste kreativa inslag i dressingproduktionen – för konsistensens skull. 🙂

Svara
Åse 19 april, 2015 - 09:04

Haha men oj!? Hur KAN det bli fel undrar jag? Berätta gärna om hur resultatet blir som du inte gillar:) Tyvärr innehåller alla köpta majonäsen socker, det är givetvis inte i stora mängder! Jag gillar Heinz och hellmans bäst 🙂

Svara
Lotta 19 april, 2015 - 09:25

Ja, det är min uppfattning också om köpta produkter. Därför har jag försökt i oändlighet att göra egen. Saknar verkligen majonäs som tillbehör till mina måltider. Den jag gör skär sig inte, utan blir bara tunn dvs. rinnande. Har kryddat den och använt som dressing då och då men det är inte samma sak. Tack svar! Trevlig Söndag

Svara
Åse 19 april, 2015 - 09:38

Olja, ägg, dijon och vinäger är kalla?
Du sätter stavmixern i botten och vickar bara lite på den?

Svara
Majonnästipset! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 8 april, 2015 - 16:12

[…] köper sällan majonnäs, det är ju så galet enkelt att göra själv. Men i helgen så köpte jag dock lite Heinz såser däribland majjon när vi hade gäster och […]

Svara
Thomas 17 februari, 2015 - 15:43

Jag har ägg och senap i kylen och oljan i skafferiet (ej kallskafferi) vispar med elvisp och min majonnäs har aldrig någonsin skurit sig eller blivit för lös. Den blir rejält fast och jag kör alltid med enbart äggula. Sen gör jag som farbror Melker och saltar och kryddar efter behag 🙂

Svara
Grönt är skönt! Avokadosallad med bacon och sparris - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 13 januari, 2015 - 18:00

[…] lunch blev det två ostbröd med ägg och min hemmagjorda majonnäs och avokado med tomat och […]

Svara
1 3 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.