Majonnäs på minuten (Stavmixer)

9 augusti, 2011

Egengjord majonnäs är ju verkligen godast!
Jag gör med stavmixer och det blir klart på 1 minut! Sedan häller jag i majonnäsen i en glasburk och så har vi till ägg, skaldjur and you name it!

Här kommer mitt bästa recept som jag tycker är gott!
OBS: Alla varorna ska ha samma temperatur! Jag har mina nerkylda, då går det aldrig fel!

 

Majonnäs

Skriv ut

Majonnäs på minuten!

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 helt ägg
11,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)


Instruktioner

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!


Smaksätt majonnäsen efter smak! HÄR hittar ni en del majonnäsrecept!

84 kommentarer
2

Du kanske också gillar

84 kommentarer

Nytt År runt hörnet! - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 30 december, 2014 - 19:28

[…] på dagen ur alla hänseenden består ju av makrill, ägg och majonnäs! ÄNNU bättre blir majonnäsen med grym MCT olja! Jag tar 1,5 dl MCT olja + 0,5 dl rapsolja (för […]

Svara
Hemgjord LCHF Hamburgare | fettresan 27 september, 2014 - 22:08

[…] nedanför kommer från bloggen 56-kilo en blogg med mycket smaskiga […]

Svara
Anna 8 juli, 2014 - 09:49

Blir inte rapsolja grumlig om man förvarar den i kylskåp? Jag hade olivolja i kylen en gång, och den gick knappt att använda…men rapsolja kanske är annorlunda? Är verkligen nyfiken på att prova detta recept då köpemajonnäs innehåller så många onödiga tillsatser…

Svara
Åse 8 juli, 2014 - 11:50

Ja rapsolja beter sig inte som olivolja, olivolja innehåller fruktvaxer som klumpar ihop sig i kyla.

Svara
Pernilla 28 juni, 2014 - 17:30

En dum fråga kanske men har du rapsoljan i kylskåpet? ☺️

Svara
Christian 2 juni, 2014 - 01:16

Kan man göra dubbel sats – alltså 2 ägg, 4 dl olja, och så vidare? Eller skiter det sig då?

Svara
Åse 2 juni, 2014 - 08:55

Det ska inte vara några problem!

Svara
Carin 20 maj, 2014 - 06:37

Nej, alla ingredienserna hade rumstemperatur. Har satt in i kylskåpet, eftersom jag använde lite olivolja,
så kommer det att delvis stelna. Ska försöka mixa igen för det smakar helt OK.

Svara
Åse 20 maj, 2014 - 06:42

Lycka till!

Svara
Carin 20 maj, 2014 - 03:47

Nej, vad trist! Har letat efter ett recept där hela ägget är med. Min blev en tunn soppa.

Svara
Åse 20 maj, 2014 - 05:58

Då hade du inte alla ingredienser nerkylda!

Svara
Jessica 8 maj, 2014 - 15:23

Så skönt att hitta ett recept och tillvägagångssätt som passar min nya mixer!
Har inte lyckats förrän nu med den, min tidigare mixerstav hade jag aldrig nåt problem med.

Jag brukar blanda i en näve färsk basilika i min majjo. Det blir väldans gott att ha till köttbiten.
Eller faktiskt så gott att jag kan äta det med sked… 😉

Idag står jag utan både lime och citron så det får bli vitvinsvinäger istället. Hoppas det funkar lika bra.

Svara
Åse 8 maj, 2014 - 23:42

MUMS! Basilika i låter supergott!!!

Svara
trollet 2 maj, 2014 - 10:51

Men så härligt!! Ska jag genast prova=))

Svara
Linda 30 april, 2014 - 10:04

Den blev ju inte alls sådär fluffig som man vill ha den. :/ Mer som yoghurt i konsistensen. Beror det på att citronjuicen var kylskåpskall medan olja och ägg var rumstempererat?
Testar i alla fall med mindre citronjuice nästa gång för det smakade rätt mycket citron. För testa igen, det kommer jag. 🙂 Som sagt, skam den som ger sig.

Svara
Åse 30 april, 2014 - 10:09

Då har det blivit fel =) ALLT ska vara kylskåpskallt eller så ska ALLT vara rumstempererat! Detta är superviktigt!

Svara
1 2 3 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.