Majonnäs på minuten (Stavmixer)

9 augusti, 2011

Egengjord majonnäs är ju verkligen godast!
Jag gör med stavmixer och det blir klart på 1 minut! Sedan häller jag i majonnäsen i en glasburk och så har vi till ägg, skaldjur and you name it!

Här kommer mitt bästa recept som jag tycker är gott!
OBS: Alla varorna ska ha samma temperatur! Jag har mina nerkylda, då går det aldrig fel!

 

Majonnäs

Skriv ut

Majonnäs på minuten!

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 helt ägg
11,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)


Instruktioner

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!


Smaksätt majonnäsen efter smak! HÄR hittar ni en del majonnäsrecept!

84 kommentarer
2

Du kanske också gillar

84 kommentarer

Sussi 11 augusti, 2011 - 11:15

Så enkelt, måste prova til lördagens kräftskiva !
Har du testat att smaksätta med chili eller vitlök ?

Jäkligt snygg väska ! / Sussi

Svara
Åse 11 augusti, 2011 - 11:49

Japp med vitlök! =))

Svara
Räkans LCHF 9 augusti, 2011 - 21:35

Mmm!!!

Svara
Anita 9 augusti, 2011 - 16:51

Tack för receptet det ska jag testa. Idag blir det såsen m vitlök i till laxen. Mums! 🙂

Svara
Annette 9 augusti, 2011 - 15:50

hej.
hittade din sida när jag surfade om LCHF.
vilken viktresa du har gjort!
har lagt till dig i mina länkar.
välkommen in till:
http://www.lchflivet.blogspot.com

Svara
vickan (matplatsen) 9 augusti, 2011 - 14:37

Blir det inge bra med stavmixer om inte alla har samma temp? Tycker man läser i många recept att man ska ha samma temp på råvarorna men jag kör alltid en mix med kylskåpskallt och rumstempat och det blir ALLTID bra ändå! Har dock inte testat stavmixer, tack för tips!

kram

Svara
Åse 9 augusti, 2011 - 14:54

Det skär sig lättare om man har olika temperaturer, kan ju gå bra också! Om äggulan är kyld är lecitinet mindre lättrörligt och täcker inte fettdropparna lika effektivt. Och när fettet är kallt kan det bilda kantigare strukturer istället för runda droppar. Därför ska man helst använda rumsvarma äggulor och inte kyla ner dem med iskall senap eller olja. KRAM!

Svara
Jenjo 9 augusti, 2011 - 13:48

Ja, på detta sätt gör jag alltid när jag gör majjo, eller aioli… Tipset taget av dig tidigare och det är helt suveränt! 🙂
Kramar!

Svara
Noname 9 augusti, 2011 - 13:33

Menar du verkligen hela ägget? Jag har gjort egen majjo se’n jag gick restaurangskola, men har aldrig haft annat än bara gulan eller ens hört talas om någon som haft hela ägget!

Svara
Åse 9 augusti, 2011 - 14:07

Man kan hai hela ägget när man använder stavmixer! 2 äggulor i ”visp” metoden och 1 ägg med stavmixer. Men man kan givetvis använda bara gulorna om man tycker bättre om det.

Svara
Trillian 20 augusti, 2011 - 20:51

Jag kör bara med hela ägget och jag bryr mig inte om att se till att alla ingredienser har rumstemperatur ens, utan tar ut allt från kylen och kör. Det fungerar alltid. Tycker det är perfekt att man kan använda ett helt ägg istället för ett gäng äggulor med vitor över som bara slängs. Min mayo blir kanongod.

Svara
Åse 21 augusti, 2011 - 12:48

Ja det är en smaksak tycker jag. Jag tycker att majjon med hela ägget får en lite mindre fyllighet i smaken.

Svara
Britt 9 augusti, 2011 - 13:17

Det har jag aldrig gjort. Tack vare dig skall jag prova!
Tack för receptet!

Svara
Lottzy 9 augusti, 2011 - 13:12

Ha, vad kul att man hittar dig. Vilken fin blogg du har! Jag bloggar också lite fast på verklig hobbynivå… men det är fantastiskt härligt med mat och så lär man sig ju en massa tekniska finesser på det här bloggandet. Jag ska absolut följa din blogg, kul.
kram Lottzy (eller Lotta Lindgren 9c 😉

Ps angående majonäs så är det ungefär miljoner godare att göra själv än att köpa och enkelt :-), fin bild du fått till

Svara
Åse 9 augusti, 2011 - 14:23

hej Lotta! Vad kul att se dig här! =) Hoppas allt är bra! Visst är mat fantastiskt roligt!!
Ska kika in på din blogg! KRAM

Svara
Margitha 9 augusti, 2011 - 12:47

Håller med dig. det blir jätte gott att göra själv och så himla enkelt egentligen.

Svara
1 2 3 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.