Majonnäs på minuten (Stavmixer)

9 augusti, 2011

Egengjord majonnäs är ju verkligen godast!
Jag gör med stavmixer och det blir klart på 1 minut! Sedan häller jag i majonnäsen i en glasburk och så har vi till ägg, skaldjur and you name it!

Här kommer mitt bästa recept som jag tycker är gott!
OBS: Alla varorna ska ha samma temperatur! Jag har mina nerkylda, då går det aldrig fel!

 

Majonnäs

Print

Majonnäs på minuten!

  • Author: Åse

Ingredients

1 helt ägg
1-1,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)

 


Instructions

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!

Smaksätt majonnäsen efter smak! HÄR hittar ni en del majonnäsrecept!

83 kommentarer
1

Du kanske också gillar

83 kommentarer

Cina 23 januari, 2018 - 17:53

En perfekt bas för en bearnaisemajonnäs! Jag byter ut citronen mot en skvätt vinäger samt tillsätter dragon och persilja. Gott!!

Svara
Hemmagjord majonäs | | 27 december, 2017 - 23:10

[…] Vi har gjort denna flera gånger och misslyckas aldrig. Receptet kommer från 56 kilo. […]

Svara
Mim 19 augusti, 2017 - 20:10

Älskar detta recept. Idag hällde jag oxå i tio droppar olivolja medtryffelsmak efteråt och rörde runt, gudomligt gott.

Svara
Hemgjord majonäs på en minut | | 17 juli, 2017 - 16:35

[…] Vi har gjort denna flera gånger och misslyckas aldrig. Receptet kommer från 56 kilo. […]

Svara
Lisbeth 20 maj, 2017 - 18:58

Vilket superrecept…….tog ju knappt 1 minut!

Svara
Enkel hamburgerdressing - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 28 mars, 2017 - 09:44

[…] då den innehåller otroligt mindre mängd socker / kolhydrater än dem. Majonnäs gör jag egen men om jag köper så blir det alltid […]

Svara
Skidsemester, mat och socker – Leva Hela Livet! 29 februari, 2016 - 12:28

[…] perfekta matsäcksmackor. Jag bakade Birgitta Höglunds Formfranska dagen innan och fixade enkel majonnäs från 56kilo.se. Gjorde en röra på skuren rökt skinka, majonnäs, salladslök, salt och peppar, […]

Svara
1 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.