Basilika majonnäs på minuten!

31 maj, 2014

Mitt recept på Majonnäs är älskat av många! I dag blev det en Baslikamajonnäs på minyen istället och O J  S Å  G O T T !
Perfekt till kött, fisk, fågel!
Varför köpa majonnäs när det är så enkelt att göra själv? Man kan dessutom smaksätta på tusen olika sätt!
Gör man själv så kommer man dessutom bort från de onödiga tillsatserna.

IMG_1105

IMG_1106

IMG_1107

IMG_1108

Skriv ut

Basilika majonnäs på minuten

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 4
  • Tillagningstid: 1
  • Totaltid: 5

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 1 helt ägg
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • vitpeppar
  • saften och rivet skal från 1 liten ekologisk citron
  • 1 näve färsk basilika

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna utom basilikan i en hög mixerskål. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och en tjock krämig majonnäs formats.
  2. Grovskär basilikan och lägg ner i majonnäsen och kör en liten stund, kör inte så allt blir slätt utan basilikan ska bara snabbt mixas ner. Serveras omgående alternativt för lite fastar majonnäs, ställ en stund i kylskåpet.

 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Marianne Manell 1 juni, 2017 - 18:15

Blir väldigt sugen på att göra egen majonnäs. Men behöver köpa en stavmixer, det är ju en djungel. Kan du ge ett råd? skall man satsts på nåt billigt till att börja med eller på något mera hållbart, i så fall vill jag gärna kunna hacka nätter och lök också. tacksam för förslag.

Svara
Åse 2 juni, 2017 - 05:24

Jag köper alltid kvalitet! Det lönar sig! Dualit gillar jag eller kitchen aid!

Svara
Karolina 13 november, 2016 - 19:43

Hur länge håller sig majonnäsen i kylskåpet?

Svara
Åse 13 november, 2016 - 19:55

Jag tippar på någon vecka!

Svara
Gun Davidsson 2 juni, 2014 - 19:30

Det måste man ju testa så klart 🙂

Svara
Paula 1 juni, 2014 - 21:39

den var kanongod 🙂

Svara
AngelicaE 1 juni, 2014 - 18:10

Ååååååh, vad gott det lät! Jag är (tydligen) lite av en fegis som faktiskt aldrigt gjort majonäs själv, men nu när du skrev hur enkelt det är, så ska jag minsann också testa! Så tusen tack för tipset och ha en underbar söndag i solen!
Kraaaaaaaaaaaaam
Angelica

Svara
Åse 1 juni, 2014 - 19:56

Lycka till!! :))) kram!!!

Svara
Nici 1 juni, 2014 - 01:09

Hej Åse! Blir så inspirerad av dina fantastiska recept och klickar mig in här flera ggr i veckan! Nog om detta…. Allt jag lagat från din blogg har varit fantastisk men jag jag två frågor till dig! På tal om majonnäs alltså

Svara
Nici 1 juni, 2014 - 01:09

Hej Åse! Blir så inspirerad av dina fantastiska recept och klickar mig in här flera ggr i veckan! Nog om detta…. Allt jag lagat från din blogg har varit fantastisk men jag jag två frågor till dig! På tal om majonnäs alltså

Svara
Åse 1 juni, 2014 - 14:40

Hej, verkar som frågorna föll bort?

Svara
Mariagunilla 31 maj, 2014 - 20:36

Hej vännen!
Fick tips om majonnäs av Cissispringer och jäklar vad gott det är! Och spännande med olika smaksättningar. Basilika måste provas! Trevlig lördagkväll!
Blir nog lite köp hos raglady imorgon… Tack för rabatten!!

Svara
Åse 1 juni, 2014 - 14:39

Ja majonnäs r ju sååå användbart till mkt! och man kan variera hur mkt som helst! =) Trevlig söndag!

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 31 maj, 2014 - 20:35

Vilket sammanträffande! Jag gjorde också basilikamajonnäs idag… men jag hade i en stor vitlöksklyfta också. Jättegott!
Trevlig kväll!
Kram Erika

Svara
Åse 1 juni, 2014 - 14:39

Mmmmmmmm ja det låter gott att ha i! KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.