Maffiga Saffranssnäckor (ej LCHF)

27 november, 2010

Ni har väl provat mitt recept på saffranssnäckor som ger de godaste, saftigaste saffranssnäckor ni smakat! Receptet finns på min andra sajt men här kommer det också!

Saffransdeg:
150 g smör
5 dl mellanmjölk
2 kuvert saffran (1g)
1 sockerbit
50 g jäst för söta degar
1/2 burk 1% kesella
11/2 dl socker
1 ägg
1/2 tsk salt
ca 18 dl vetemjöl special

Fyllning:
210 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 msk vaniljsocker och gärna lite äkta vaniljpulver

Pensling:
1 ägg, uppvispat
Pärlsocker, att strö över
Gör så här
Stöt saffranet i en mortel med en sockerbit. Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader, häll i saffranet. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, ägg, kesella, socker och nästan allt vetemjöl.

Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, degen ska vara blank och smidig, 5-10 min i maskin. Låt jäsa 40 minuter under bakduktill dubbel storlek.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med gaffel till en slät smet. Ställ åt sidan.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, hur många beror på hur stora du vill ha dem. Jag gillar stora bullar så det blev sammanlagt 28 stycken. Lägg dem direkt på bakplåtspapper, inga formar räcker till för den storlek jag gör 😉

Ställ med snittytan uppåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

8 kommentarer

saffron buns » Maria Mroxx 10 december, 2013 - 12:29

[…] my fiance hanging with his friends hehe. I need here company and she needs me. I was using part of this recipe. The other part I made up myself. They are soo soooo good! Try out the recipe, its so easy! […]

Svara
Lina 21 december, 2010 - 20:50

Gissa om dessa bullar blev populära på barnkalaset vi var på i helgen 🙂 Fick nyss ett sms från en som ville veta receptet!

Svara
Åsa 2 december, 2010 - 11:21

Åh detta kommer jag verkligen att testa !! så gott det låter . allt gott med julen .. dock en himla bra ursäkt och nära till hands att över äta .. 8) Kram

Svara
Anita 28 november, 2010 - 10:13

Har bakat ditt recept på saffransbullar i långpanna i går. Mycket mums!

Svara
Camilla 27 november, 2010 - 15:11

KLAAAAAAAAART jag har provat dessa…gjorde de häromdagen! MUMSIGA som bara den. Ska bjuda på dem imorgon på 4-års kalaset!!! =) KRAM

Svara
Åse 27 november, 2010 - 15:13

Åhhh fyller Joanna i morgon??? Stooooort Grattis till henne och hoppas ni får det mys i vårt snöiga Helsingborg!! Kram vännen!

Svara
Åse 27 november, 2010 - 15:15

De är farligt goda!!! ;)) Funderade på om jag skulle göra dessa eller saffranskladdkakan till adventsfikat men det blir nog saffranskladdkakan för det går fortare *S*

Svara
camilla 28 november, 2010 - 07:15

Jaaa lilla Joanna fyller 4 idag =) TACK Hoppas alla kan ta sig till oss i snön bara, men mysigt är det! FARLIGT goda är bara förnamnet, samma med dina vaniljbullar…enda receptet jag följer nu för tiden! Saffranskladdkakan är ju jättegod den med. Tänkte prova pepparkakskladdkakan idag oxå! KRAM tillbaka 😯

Svara

Lämna en kommentar