Skriv ut

Lussebullar med mandelmassefyllning

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

Bullar

  • 4 ägg
  • 5 msk honung eller sockerfri sötning
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 4 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • Drygt 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 3 msk smör (45 g)
  • 1 apelsin, skalet + saft
  • mandelflarn

Mandelmassa

  • 150 g skållade mandlar
  • 1 3/4 msk vispgrädde
  • 1 3/4 msk msk sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g (180 g varmluft)
  2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
  3. Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
  5. Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
  6. Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.

Notering

  • Per bulle: 201 kcal, 7.5 g protein, 4 g kolhydrater (0,2 g socker), 17 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12