Lussebullar med mandelmassefyllning LCHF

14 november, 2014

God kväll på er!
Här kommer resultatet av dagens bak, Lussebullar med mandelmassefyllning. Glutenfria och i mitt fall sockerfria (men man tar den sötning man vill ha)
Jag hade Xylitol + steviadroppar när jag bakade.
De blev riktigt goda! T.o.m min svårflirtade tonåring som brukar dissa allt jag gör i bakväg tyckte att de var riktigt goda! ”10 poäng på dessa mamma!” Jo jag tackar jag!
Jag utgick från mitt recept på kanelbullar och ändrade om lite 🙂
 

012A3003

012A3005

012A3006

012A3024

Slurp!
Skriv ut

Lussebullar med mandelmassefyllning

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

Bullar

  • 4 ägg
  • 5 msk honung eller sockerfri sötning
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 4 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • Drygt 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 3 msk smör (45 g)
  • 1 apelsin, skalet + saft
  • mandelflarn

Mandelmassa

  • 150 g skållade mandlar
  • 1 3/4 msk vispgrädde
  • 1 3/4 msk msk sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g (180 g varmluft)
  2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
  3. Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
  5. Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
  6. Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.

Notering

  • Per bulle: 201 kcal, 7.5 g protein, 4 g kolhydrater (0,2 g socker), 17 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Malin Henriksson 14 november, 2014 - 20:22

Shit vad bra!!! Ska testa dessa

Svara
Majken Cederholm 14 november, 2014 - 18:53

Måste pröva

Svara
Lillan Arvidsson 14 november, 2014 - 18:22

Har följt dig ett år snart och du är bara så bäst! Och ger en så mycket inspiration och så många tips om alla go saker som dessutom är snällt mot kroppen 🙂

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 15 november, 2014 - 10:19

Kul att höra Lillan!

Svara
ingrid 14 november, 2014 - 18:48

ååå så goda de ser ut förstår du fick tummen upp från ungdomar ..jag .tål ju inte mandel synd nog ….men Bounty ska jag göra till jul 🙂 och ischokladen
Med vänlig hälsning ingrid

Svara
Jennie Örnkil 14 november, 2014 - 18:15

Vi kanske ska ha lite julebaks mys inför lucia å jul Pia ??

Svara
Marie 14 november, 2014 - 18:00

Wow!!! Det här måste jag prova, snart! Det borde väl inte vara några problem att frysa dem, eller hur?

Svara
Helena 14 november, 2014 - 17:41

Hej! Vad gott

Svara
Lillianne Och Jonny Andersson 14 november, 2014 - 16:39

Värt att testa

Svara
Annie 14 november, 2014 - 17:24

De ser riktigt goda ut!

Svara
Maria Backlund 14 november, 2014 - 16:05

Satt precis och funderade på alternativ till mina vanliga lussebullar som barnen älskar.. Jag har tagit bort alla snabba kohydrater i min kost. Detta recept kom lägligt! Tack! Och tack för en inspirerande sida som aldrig gör en besviken

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.