God kväll på er!
Här kommer resultatet av dagens bak, Lussebullar med mandelmassefyllning. Glutenfria och i mitt fall sockerfria (men man tar den sötning man vill ha)
Jag hade Xylitol + steviadroppar när jag bakade.
De blev riktigt goda! T.o.m min svårflirtade tonåring som brukar dissa allt jag gör i bakväg tyckte att de var riktigt goda! ”10 poäng på dessa mamma!” Jo jag tackar jag!

Jag utgick från mitt recept på kanelbullar och ändrade om lite 🙂

 

012A3003

012A3005

012A3006

012A3024

Slurp!

Lussebullar med mandelmassefyllning

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 12

Ingredienser

Bullar

  • 4 ägg
  • 5 msk honung eller sockerfri sötning
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 4 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • Drygt 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 3 msk smör (45 g)
  • 1 apelsin, skalet + saft
  • mandelflarn

Mandelmassa

  • 150 g skållade mandlar
  • 1 3/4 msk vispgrädde
  • 1 3/4 msk msk sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g (180 g varmluft)
  2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
  3. Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
  5. Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
  6. Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.
LOADING..