Lussebullar med mandelmassefyllning LCHF

14 november, 2014

God kväll på er!
Här kommer resultatet av dagens bak, Lussebullar med mandelmassefyllning. Glutenfria och i mitt fall sockerfria (men man tar den sötning man vill ha)
Jag hade Xylitol + steviadroppar när jag bakade.
De blev riktigt goda! T.o.m min svårflirtade tonåring som brukar dissa allt jag gör i bakväg tyckte att de var riktigt goda! ”10 poäng på dessa mamma!” Jo jag tackar jag!
Jag utgick från mitt recept på kanelbullar och ändrade om lite 🙂
 

012A3003

012A3005

012A3006

012A3024

Slurp!
Skriv ut

Lussebullar med mandelmassefyllning

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Bullar

  • 4 ägg
  • 5 msk honung eller sockerfri sötning
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 4 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • Drygt 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 3 msk smör (45 g)
  • 1 apelsin, skalet + saft
  • mandelflarn

Mandelmassa

  • 150 g skållade mandlar
  • 1 3/4 msk vispgrädde
  • 1 3/4 msk msk sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g (180 g varmluft)
  2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
  3. Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
  5. Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
  6. Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.

Notering

  • Per bulle: 201 kcal, 7.5 g protein, 4 g kolhydrater (0,2 g socker), 17 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Eva Gyllin 30 november, 2015 - 09:27

Jag bakade de här igår. De blev jättegoda. Jag fuskade lite och tog manedelmjöl till mandelmassan. När jag hade rullat kulor av den la jag ner dem direkt i formarna och fördelade smeten över dem.
Jag tog även några korinter i en del av bullarna. Korinterna är ju mindre än russin och innehåller färre kolhydrater enligt förpackningen.

Svara
Carina Pettersson 6 februari, 2015 - 11:26

Har försökt på alla sätt, att hitta ett recept på mandel/knäckflarn a LCHF, men inte lyckats. Du verkar ha provat det mesta inom Lchf recept….. kan man bara byta ut sockret rakt av å byta vetemjöl mot mandelmjöl eller….? Är lite feg att prova…!
Mvh. Carina

Svara
Nu är glada julen slut slut slut | Veronicas blogg 28 december, 2014 - 21:45

[…] (hemkokta rödbetor), rödkål (köpt), bröd, ost, hemgjord chilitrillingnöt, glutenfria lussemuffins (á la 56 kilo). Svärmor kom med julskinka (jag som aldrig äter det tyckte den var – […]

Svara
Cecilia 15 december, 2014 - 14:41

Hej Åse!
Ljuvligt recept som vi njutit av nu i luciatider!
Tror du det går att använda tjock kokosgrädde istället för youghurten?
Använder du steviadroppar?
Om inte vilken sort använder du?
Du är en riktig inspirationskälla, fortsätt med det!

Svara
Åse 16 december, 2014 - 09:33

Det tror jag!
Jag använder SweetLeafs steviadroppar! Men blandar alltid med xylitol eller Erythritol.
Tack!

Svara
Sockerfria saffransmuffins | Soffansblogg 3 december, 2014 - 23:19

[…] inte under en månad på året i alla fall, så nu går vi all in. Hittade ett härligt recept på 56kilo.se på lussebullar med mandelmassa, som jag justerade något. Ersatte sojamjölet med mer mandelmjöl, […]

Svara
Renee Johansson 19 november, 2014 - 08:53

Hur många steviadroppar använde du? Och hur mycket xylitol?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 19 november, 2014 - 08:58

Tror jag tog 4 msk Xylitol och fyllde på med stevia till uppnådd sötma

Svara
Renee Johansson 19 november, 2014 - 08:59

Tack för ditt snabba svar då ska jag smaka mig fram

Svara
Dag 18, Sockerfritt November | det finns alltid ett val 18 november, 2014 - 19:37

[…] hoppas verkligen att de är ett bra alternativ till vanliga lussebullar! Jag älskar lussebullar!!! Receptet är från Åse Falkman Fredriksson, också känd i våra kretsar som Åse 56Kilo […]

Svara
Marianne J 18 november, 2014 - 16:34

I går gjorde jag lussebullar med mandelmassa .Ett toppenrecept som jag säkert kommer att använda många gånger! Ljuvligt goda bullar!

Svara
Åse 18 november, 2014 - 16:35

Tack Marianne! Väldigt roligt att höra!

Svara
Nina - Vardag utan socker 17 november, 2014 - 22:14

Testade att göra dessa i helgen (men jag tog bort apelsinen för jag hade ingen hemma) och de blev riktigt goda! Till och med maken och dottern tyckte om dem! 😀 Tack för fantastisk inspiration!

Svara
Maria Josefine 16 november, 2014 - 09:35

Testade, saffrans tokig somjag är körde jag med två påsar saffran i ;-p
Blir jätte goda saffransbullar, tack Åse!

Svara
Åse 16 november, 2014 - 09:57

Smarrigt!! :))

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.