Lowcarbonara LCHF

11 september, 2012

Finns det något godare än en smakrik carbonara? Jodå, klart det finns men Spaghetti carbonara med mycket svartpeppar är absolut en av mina favoriter! Men jag äter inte pasta längre, det är i princip det enda jag faktiskt aldrig äter längre.
I går blev det därför low carb versionen! Och ojoj inte illa det heller!!
4 portioner
1/2 vitkålshuvud
2 paket bacon
3 äggulor
1 gul lök
2 dl vispgrädde


1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl riven parmesanost lite till servering
nymalen svartpeppar
Strimla vitkålen med kniv, skär tunna remsor.
Koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
Klipp baconet i småbitar och finhacka löken och stek i smör eller i kokosfett. Skala vitlöken och riv ner den. Stek några minuter tills allt fått fin färg. Vispa ihop äggen, grädden med salt och den rivna parmesanosten och rör ihop allt! Smaka av med svartpeppar och salt och vid servering dra några varv med pepparkvarnen och strö parmesan över!
PS! Det är inte fel att steka lite färska champinjoner och steka med baconet! MUMS!!!

Form från Ib Laursen

Hade ett baconpaket för lite så det ska bli mer bacon än så här!
 
 
 
 

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Ida 23 januari, 2015 - 14:36

Åh så gott det låter! Jag som älskar carbonara. Tror du det går att frysa in i matlåda?

Svara
Jon 10 september, 2014 - 13:42

Bra uppskrift, meget smakfull!
Hvitkål fungerer super suom spagetti substitut 🙂
Vil helt sikkert lavet det igen!

Svara
Åse 10 september, 2014 - 22:14

Kul ni gillade!

Svara
Bebs 16 mars, 2013 - 18:12

Fantastiskt gott med vitkål. Jag stekte vitkålen istället tillsammans med bacon och vitlök. Tog grädde och ett helt ägg istället. Mums, mycket godare än med spagetti!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.