Lottas dragonfisk

28 oktober, 2011

Hur har ni det i helgmyset!? Är ni som vi på fredagarna då vi slocknar så fort rumpan satt sig i soffan?? 😉
I dag har jag och maken gjort en räd på IKEA, systemet och Ica Maxi. Vi ska ha tre par här i morgon, varav två övernattande par så vi behövde förbereda oss =)) Till middag blev det Lottas dragonfisk! Supergoooooood!!!! Som vanligt så ändrar jag alltid i receptet och jag lade till creme fraiche för jag tycker det blir bäst så.

 4 personer

400-500 g torskfilé
1 medelstor purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl grädde


1 dl creme fraiche
1 tsk dragon
1 dl riven ost

Tina fisken så att det går att skära den i ca 2 cm tjocka skivor. Gärna lite på snedden. Låt rinna av på papper.
Skölj och strimla purjon fint. Bred ut den i en ugnssäker form. Lägg fiskskivorna över lite omlott.
Salta och peppra.
Blanda grädden, creme fraiche med smulad dragon. Häll detta över fisken. Strö över osten.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 225° C, 20-25 min.

Jag serverade blomkålsmos till!!! Gooooooott!!!!

Ett nytt favvovin!!!! sååååå gott, prova!!


Min vackra M, som bränt sig på locktången i pannan 😉 😉

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Madeleine 27 december, 2011 - 18:07

Lagade detta för några veckor sen.. men ush de va inte gott alls och vi fick slänga alltihoppa. Verkligen en besvikelse, vet inte om ja gjorde nåt fel eller.. men gott va det tyvärr inte.

Svara
Åse 27 december, 2011 - 19:22

Vad trist! Det är ju ett sådant där bevingat recept som halva sverige gjort (dvs inte mitt recept) så ngt kanske gick fel?

Svara
Matilda 2 november, 2011 - 19:33

ÅHHHH så gott detta var!! Vi brukar envisas med att äta torsk bara för att ”fisk är nyttigt” men vi brukar aldrig tycka det smakar bra så vi skjuter verkligen på att tillaga det. Idag testade jag det här receptet med tanken att det är säkert som alla andra gånger vi lagat torsk, men icke. Det var supergott! Ska till och med bjuda på detta nästa gång. Tack för att du lägger ut så många underbara recept med härliga bilder till.

Svara
Annie 30 oktober, 2011 - 19:13

Det här skall testas, låter himla gott

Svara
carolina 30 oktober, 2011 - 18:56

Åh,det både låter och ser ljuvligt ut! Har precis börjat återupptäcka torsk och annan fisk än lax.
Jag hade nog haft vanlig kokt potatis till, i löööve potatis 😉

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 13:20

Jag älskar också potatis fast tåler det dåligt som sagt 😉

Svara
Matgiken 29 oktober, 2011 - 09:26

Ja fredagarna vinner vi inga stilpoäng på… 😉 Två tröttisar kraschade i soffan med varsin LCHF-pizza och en skvätt rödvin och kollade på Idol. Men Gud så skönt ändå! 🙂

Svara
Linruz 29 oktober, 2011 - 08:29

Ja ojoj här är ögonlocken tunga på fredagarna.
I går var jag så trött att det nästan var obehagligt.
Huuuu vad ont det gör att bränna sig på tången…stackars henne.
Kram och hoppas att kvällen blir lyckad
Lina

Svara
Cissi 29 oktober, 2011 - 08:04

Samma visa här om fredagarna. Fast vi äter tacos och skipar oftast vinet så sover jag gott redan kl 22 🙂

Svara
Anita 29 oktober, 2011 - 00:18

Här har jag sovit en stund i soffan, det brukar bli så när det är fredag. Gjort Samones Köttfärsopperecept, den är så god. Lite god vitlöksost efteråt.

Blir påminnd om att jag oxå brände mig i pannan, när jag var tonåring och slant med locktången. Usch, det gör så ont.

Ha en trevlig lördag. I morgon kväll ska vi med flera goda vänner på Bayersk afton på en restaurang. Ska bli kul! 🙂

Svara
Popprinsessan 29 oktober, 2011 - 00:15

Fisken kommer absolut att testas här framöver.
Ikväll hade jag ett gäng tjejer över och bjöd på plockmat, helt enligt LCHF. Köpte baguette till tjejerna men bakade dina rutor till mig själv. Nu tog jag inget ”bröd” alls till maten utan har kvar det till frukost, men provsmakade lite och det var riktigt gott!
Bjöd också på Anna H:s chokladmousse med hallon och 70% choklad. Den gick hem 🙂
Och plockmat blev det över så nu är morgondagen räddad!
Trevlig helg!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.