Var köper jag..?

19 augusti, 2011

Jag får otaliga frågor angående Vart man hittar vissa livsmedel jag använder, jag nämner alltid det i inlägget men eftersom jag använder en del livsmedel ofta så skriver jag inte i vartenda inlägg där livsmedlet används vart det köpes. Då kan man med fördel använda sökfunktionen och söka efter livsmedlet så hittar man alla inlägg där livsmedlet används. Kan tipsa om att Google är en fantastisk sökmotor också, man hittar det mesta där 😉

Kokosmjöl finns bl.a på LCHFbutiken.se men även i en del hälsokostaffärer, det ska vara Aman Prana! (mjölet är inte samma som malda flingor!!)
Mandelmjöl köper jag i vår lokala MAXI här i Helsingborg. Av märket Sellton. En del LIDL har det också och även LCHFbutiken.se och flera andra affärer, som sagt Google!
BakePro eller ännu hellre Bakprotein finns på LCHFbutiken.se
Fiberhusk (psylliumfröskal) och Pofiber finns på glutenhyllan eller bakhyllan i välsorterade livsmedelsaffärer
Fibrex finns bland bakprodukterna oftast i vanliga livsmedelsaffärer.
Kokosfett finns lite överallt. Kung Markatta har en fin som finns i livsmedelaffärerna. Den är ibland slut om det är råvarubrist. Den är med smak.
Jag beställer själv LCHF Butikens kokosfett (utan smak till stekning, med smak i smoothie etc.) Cocosa Extra Virgin  finns bla  i hälsokostkedjan Life


Kokosolja är inte samma sak som kokosfettet i silverpaket. Det är ett härdat och processat fett!
Grekisk Yoghurt köper jag på LIDL, den är krämig och god och innehåller 2,8 kh/100 g annars köper jag Lindahls ekologiska turkiska yoghurt. Lindahls ryska yoghurt är fantastisk!
Ekologiskt vaniljpulver är inte samma som vaniljsocker och finns i små glasburkar vid bakprodukterna i din livsmedelsaffär.
Sukrin finns på fler och fler livsmedelsbutiker som Ica Maxi.
Numera finns det massor av blandningar av Stevia och Erythritol (sukrin) bl.a Sukrin+, Ica SteviaStrö, Steviasocker etc.

Här nedan i kommentarsfältet finns många fler köptips! 🙂

78 kommentarer
0

Du kanske också gillar

78 kommentarer

Mia 6 juni, 2012 - 14:33

Hej!

Superfin blogg som är oerhört inspirerande! Har precis kommit igång och tänkte ge mig på att baka bröd. Finns det nåt alternativ till kokosfett/fett? Vanligt smör eller rapsolja kanske? Om det inte funkar att byta, varför isåfall?

MVH Mia

Svara
Åse 7 juni, 2012 - 09:35

Rapsolja fungerar! Kokosfettet är mkt nyttigare, det är därför.

Svara
Ann Ekblom 31 januari, 2012 - 12:30

Vill inte alltid ha en gräddsås och undrar om är något t.ex arrowrot el dyl. som jag kan använda för en klar sky som är lite tjockare. äggula ger en grumligare färg..

Svara
Åse 31 januari, 2012 - 12:56

Jag redera aldrig en klar sås, utan låter den koka längre. Gör jag klar rödvinssås så tar jag en liten skvätt grädde i.

Svara
Ann Ekblom 29 januari, 2012 - 11:40

Vill göra en vanlig brunsås och undrar vilken redning är mest korrekt med LCHF?

Svara
Åse 31 januari, 2012 - 12:01

Hej! Använder du grädde behövs sällan redning. Men i vissa rätter behövs det ju och då använder du lättast philadelphiaost. Annars kan 1-2 extra äggulor fungera också.

Svara
Ann Ekblom 31 januari, 2012 - 12:21

Har hört att arrowrot är låg i kolhydrater stämmer det?

Svara
Åse 31 januari, 2012 - 12:57

Arrowrot är stärkelse har 88 gram kolhydrater per 100 g, men det är klart – beror ju på hur mycket man använder.

Svara
Ann Ekblom 31 januari, 2012 - 13:16

Tack för din kommentar… Trodde inte att arrowrot skulle vara så mycket! Får nog hålla mej med äggula….

Veronica 31 augusti, 2011 - 13:25

Hej Åse!

En fråga angående vad man kan dricka när man äter enligt LCHF.
Dricker gärna pepsi max, är det ok??

Tack för en jättefin blogg!

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 19:48

Hej!! Vatten, vatten, vatten =) Fast jag fuskar någon gång ibland med cola zero etc.

Svara
Ann Ekblom 29 januari, 2012 - 11:32

Tack för att jag fick svar på min lilla last…Nätter som jag inte sover dricker jag ett litet glas cola light och somnar om

Svara
Räkans LCHF 21 augusti, 2011 - 10:51

Gud va bra!!! Jag ska köpa bake pro! 😀

Svara
Elenore 20 augusti, 2011 - 18:12

Tack för bra tips! Har skrivit ut och ska spara. Tänkte testa LCHF när bebisen kommit ut. Ska jag även vänta tills jag ammat klart eller kan man äta LCHF när man ammar?? Eller ja kan förstår jag ju att man kan, men vad säger experterna? Tänkte ifall ni pratat något om det på din kurs??
Passar på att önska dig en härlig helg 🙂

Svara
Åse 21 augusti, 2011 - 11:12

Man kan äta LCHF när man är gravid! Men det är en bra idé astt äta rikligt av grönsaker och gärna även rotfrukter! Men spannmål, socker behöver ingen!

Svara
ÅsaS 20 augusti, 2011 - 15:22

Kokosolja – finns även i Renée Voltaires sortiment, vilket finns i större livsmedelsbutiker (både ICA och Coop Forum).

Men frågan VAR produkterna är placerade i butik, kan variera väldigt mycket. Tyvärr är det inte personalen i butiken som själva bestämmer var varorna ska ha sina platser. Oftast bestäms det uppifrån (ledningen i kedjorna i fråga) – från sådana personer som sitter på kontor och tycker till… Inte personal som lever i ”verkligheten” och tänker lite längre. Det är därför man kan hitta t ex nötter på 4-5 olika ställen i en och samma butik. (Ja, jag jobbar själv inom handel och har åsikter om både än det en än det andra, även i ”min” och ”andras” butiker… 😉 )

Kram ÅsaS

Svara
Kristina Sv 20 augusti, 2011 - 21:25

Hm, måste bara få göra ett inlägg när jag läser detta. I dag sprang jag runt och letade sugrör och katrinplommon. Var till slut på riktigt dåligt humör och det fanns ingen att fråga så jag ställde mig till slut i kö till kassan för att fråga. Sugrör fanns inte vid ballongerna och de andra kalasgrejorna, nejdå de fanns bland läsken. Och katrinplommon fanns vid chipshyllan! Det var så att tjejen o kassan själv skämdes såg jag…….

Svara
ÅsaS 20 augusti, 2011 - 21:56

Hmmm, ja, det är inte alltid det är logiskt tänkt… Men om man ”tänker lite längre” så använder man ju sugrör till läsk, bl a… Jag vill också ha sugrör vid kalasgrejjerna, eller servetter… Eller på alla 3 ställena…

Jag sitter inte och försvarar någon av kedjorna nu, om nån tror det, utan det var först och främst lite info om varför vissa varor finns på fler ställen i butikerna, och sedan egna tankar om var/hur man kan placera vissa varor.

Svara
Ann Ekblom 29 januari, 2012 - 11:35

På ICA MAXI ligger tandpetarna vid OLIVERNA !!!!!!

Svara
Britt-Marie 20 augusti, 2011 - 09:05

Kikar bara in för att önska dig och din familj en
trevlig och förhoppningsvis solig helg.

Kram

Svara
Anita 19 augusti, 2011 - 21:30

Håller med dig Google är helt undrebar att använda. Hihihi tur man inte behöver betala en avgift varje gång man söker efter saker där, då skulle de vara mycket rikare. <3 😛

Svara
Lene 19 augusti, 2011 - 19:09

Tips: ”Mitt” ICA Kvantum har Mandelmjöl, där står det bland tex allt från Risenta dvs sesamfrön, olika bönor etc etc (fast mycket dyrare än på Lidl….) där (ICA alltså) hittade jag även en burk kokosmjöl!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.