Lite smått och gott

6 oktober, 2011

Åh vilken härlig dag! Regnet öser ner, det är grått och trist ute men jag mår så bra! Vi har strukturerat om här hemma, lekrummet på nederplan är nu kontor till mig och alla leksaker finns på ovanvåningen i nyinrett allrum. Barnens rum är uppiffade med bättre förvaringar. Barnen är jätteduktiga på att hålla ordning nu och jag slipper plocka, plocka, plocka! Jag är en känslomänniska ut i fingertopparna som avskyr ostruktur och kaos. Sockersuget som kom som ett brev å posten efter vår Stockhomshelg är nu borta och vågen pekar på -2,5 kg. Min kropp är så duktig på att fatta galoppen. Träningen går bra men kan förbättras och ska förbättras. Nu när vi i princip är klara här hemma så kan jag fokusera på träningen.

Jag tankar energi från alla härliga människor i min närhet:
I går kom min fina Petra och hennes Emilia förbi spontant, åh vad det var mysigt att träffas. Petra har tävlat så mycket (Western ridning) och jag har bokat upp mig på så mycket annat så vi umgås inte så flitigt som annars.
I morgon kommer min väninna Pia ner från Göteborg, hon stannar till söndag, vi ska ut och äta på kvällen med systrarna, Petra, Annika, Therese (lillasysters väninna), min systerdotters farmor och hennes väninna. 9 pers allt som allt.
På lördag ska maken på herrmiddag och jag och Pia och barnen ska bara mysa i soffan med god mat och bra film och massa babbel! På söndag kommer Anna & Patrik och barnen på playtime och kvällsmat.

Nästa fredag tar jag och min AFF kollega Sofie tåget till STHLM (möter även upp Evelina), på kvällen går vi väl ut och äter och på lördag och söndag står vi tillsammans med de andra toppbloggarna som Lady Dahmer, Lotta Gray (aka Vimmelmamman), Bambi, Tumadre m.fl (ni når dem alla här uppe i dropdown menyn) i Allt För Föräldraras monter. På kvällen är det bokat på restaurang för hela gånget, kul! Det roliga är att några av mina stockholmskompisar (även du, Sara!!) har lovat att komma förbi och säga hej! Och ni 56 läsare som är där måste lova att ni kommer fram och hälsar!

I går kväll stekte jag upp nötfärsbiffar, två rejäla biffar till mig och maken á 200 g 😉 Hade dijonsenap i – blev sååå goda! (dijon, ägg, salt, peppar och lite oxfond)
Sedan gjord jag hamburgare av det med stekt ägg, cheddarost, hamburgerdressing, chornicons, sallad, tomat, bacon.

Ha en fantastisk torsdag och tack för all energi ni ger tillbaka till mig med era kommentarer och mail! <3

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Catti 15 november, 2011 - 17:54

Hej Åse,

Tack för ännu ett supergott recept 🙂

Jag har en fråga: jag läste häromdagen om blodgruppsdieten, och att vår blodgrupp kan avgöra om vi lyckas med lchf eller inte. M a o: en person med blodgrupp 0 (jägartypen) ska äta mkt kött och animaliska livsmedel, medan en person med blodgrupp A ska dra ned på eller undvika kött och mejeriprodukter, och i stället äta mkt frukt och grönsaker. Det vore intressant att få veta vad du anser – ligger det ngt i den här teorin, eller är det bara humbug?

Svara
Catrin 19 oktober, 2011 - 22:40

PS. Vilken hamburgerdressing använder du? Jag älskar Kavlis hamburgerdressingt och aioli, men såg att de innehåller väl mkt tillsatser och socker…gör du själv?

Svara
Catrin 19 oktober, 2011 - 22:39

Hamburgaren ser jättegod ut, måste prövas! En fråga om cheddarost: köper du hela bitar och skär skivor, eller köper du färdigskivad? Jag har sett att Kraft har portionsförpackade bitar av cheddarost och det verkar smidigt – bara de inte innehåller en massa konstiga tillsatser?

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 06:36

Jag skär skivor själv :)) gillar inte plastkonsistensen på de i plast. Jag använder MAX egen eller oftast gör jag egen 🙂

Svara
Catrin 15 november, 2011 - 18:08

Hej igen Åse!

Kan du dela med dig av ditt recept på hamburgersås? Den på bilden ser verkligen god ut?

Svara
Sara & Busungarna 8 oktober, 2011 - 11:11

Jaaa jag kommer och kramas!! 😀

Svara
Gunilla 7 oktober, 2011 - 10:24

Tack för en jättetrevlig blogg. Himmel så god hamburgaren såg ut. Tror jag börjar bli hungrig….

Svara
Åse 7 oktober, 2011 - 13:00

Haha 🙂 sorry

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.