Lite rosa lycka!

22 augusti, 2013

När vår nästyngsta Juni föddes för snart 7 år sedan – vår första gemensamma dotter så kom Daniel med en rosa flaska Lanson som vi korkade upp på BB.
Efter det var jag såld och det blev liksom min och Daniels favoritchampagne för speciella tillfällen. Lanson Rosé Label Brut
Lanson finns i Systembolagets ordinarie sortiment, alltid skönt att slippa beställa.
I går var en sådan dag. Inget speciellt som hänt egentligen men det är mycket som ligger runt hörnet som är värt att fira, lugnet har åter igen lagt sig över huset nu när skolorna börjat och vi är tillbaka på jobb. Sommaren har varit helt fantastisk – så visst finns det saker att fira och vara tacksamma för!
När barnen lagt sig så korkade vi upp en flaska rosa lycka.

IMG_1767-2

IMG_1768-2

 
Till det serverade jag något så himmelskt gott! Nämligen:
Stekt torskfilé med skirat pepparrotssmör, kantareller och blomkålsmos.
Var grymt gott till champagnen!
2 portioner
2 torskfiléer á 200 gram
kantareller (vägde inte.. men 2-3 stora nävar)
1 bananschalottenlök

1 blomkålshuvud
1 msk riven pepparrot (tar den i burk)
50 gram smör
lite mjölk eller grädde
salt, vitpeppar
deodoriserat (utan smak) kokosfett att steka i
Dela blomkålen i mindre bitar och koka i ca 12 minuter med salt.
Stek kantarellerna i smör tillsammans med finhackad lök. Salta och peppra.
Häll av vattnet från blomkålen och ånga av den. Vispa den sedan med en klick smör och en skvätt grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Använd eventuellt stavmixer för att få den slätare.

Skira smöret genom att smälta i kastrull och dra sedan av plattan. Häll av det klara och spara. Blanda med pepparroten.
Hetta upp en panna med kokosfett och lägg i fisken. Salta och peppra. Låt steka 2-3 minuter på varje sida.
Lägg upp kantarellröran och blomkålsmoset på tallrikar, lägg upp fisken och häll det skirade smöret ovanpå fisken.
Så gott!!!
IMG_1808

Tyvärr blixtbild som alltid gör att maten ser mindre aptitlig ut. Men sååååå gott!
Vacker laxrosa färg! Jag gillar lite mustiga smaker! Denna är fyllig utan att vara söt! Smakar jordgubbar och hallon och är fyllig utan att vara söt! Me like!
IMG_1812



IMG_1823

Häpp! 🙂
Hoppas ni har en bra torsdag! Torsdag REDAN!?
Många kramar på er!!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Malin 27 augusti, 2013 - 19:38

Såååå gottt!!! Detta gjorde vi idag och vilken tur, det blev tom en portion över till mig mig imorgon som lunch! Vi hade ingen champagne till men det gick lika bra med ett(två) glas vitt vin!! Detta kommer vi absolut att göra igen!

Svara
Caroline 22 augusti, 2013 - 22:39

Det bubblet är SÅ gott! O fint när man, som jag, älskar rosa. 🙂

Svara
al68 22 augusti, 2013 - 11:05

Mums så gott. Här jobbar jag hemma idag. Tränat på gymmet i morse. Snart skall jag cykla in till stan och äta lunch med finaste Anna Hoffert, skall bli sååå mysigt, var alldeles för länge sedan vi träffade.
Ha en skön torsdag, kram kram

Svara
Åse 22 augusti, 2013 - 11:16

Pussa o krama henne från ”litermåttet” 😉

Svara
al68 22 augusti, 2013 - 13:49

Puss och kram tillbaks från ”teskedsgumman”, kramis

Svara
Åse 22 augusti, 2013 - 13:51

❤ 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.