Lite blogghistoria

24 juli, 2011

Nästa år går bloggen in på sitt N I O N D E år på nätet! Kan ni förstå? Första inlägget skrevs den 20/3-2003 och bloggen har överlevt tre graviditeter 😉
Mestadels har mina viktminskningar skett med viktväktarna. Jag åt low carb några månader i början av 2005 men gick över till Viktväktarna sedan igen. I början av 2009 lade jag om kosten till lågkolhydratkost helt och gick ner mina sista 14 kg med LCHF. Sedan dess har jag ätit LCHF. Njae förresten, jag provade på Viktväktarnas nya pro points program fast LCHF inriktat men det passade inte riktigt mig att räkna points längre och var svårt att få ihop utan lättprodukter.

I början av 56kilo.se så hette bloggen ”Gram å sånt”, sedan juni 2004 registrerade jag domänen ”Viktig.org” men sedan april 2007 har bloggen hetat 56kilo.se

Jag tycker att jag har otroligt många positiva, underbara läsare. De gånger tråkiga, provocerande kommentarer har dykt upp kan jag räkna på min ena hand. Jag är otroligt förskonad från det. Jag älskar att läsa era kommentarer, de motiverar och ger mig så mycket positiv energi!
Sedan början på årsskiftet när jag beslutade mig att satsa helhjärtat med hela mig på 56kilo  (hade ju andra bloggar också) så har besöksantalet dubblats och besöksstatistiken går stadigt uppåt, otroligt roligt och motiverande! 56kilo ligger nu i täten i kategorin ”hälsa” på många svenska blogglistor! (längst ner på sidan kan ni klicka er in.
Jag läser era rara ord om mig och bloggen (via Google Analytics ser jag alla länkar hit) på era egna bloggar och i kommentarer hos andra bloggar där ni rekommenderar sajten och pratar så gott om 56kilo, det berör otroligt! TACK!
Jag hoppas och tror att ni alltid tycker att jag fokuserar på att inspirera er genom mina egna trial and errors, jag vill inte komma med pekpinnar eller sälja in något, utan jag vill förmedla sådant jag lärt mig antingen genom mig själv, eller genom saker jag läst till mig.
Utöver det så hoppas jag ju att ni tycker att jag är duktig på att laga mat 😉 😉

För att avsluta så vill jag posta detta utdraget från ett inlägg i april 2003 😉

Jag och Daniel tog en lunch på Lilla Torg i Malmö idag och jag beställde en bakad potatis med räkor, krabba och vitlök. Lät ju gott och smalt tyckte jag! Sa även till att jag inte ville ha smör i potatisen och han svarade att det inte var smör i potatisen. Bra! svarade jag.
När jag får in potatisen så är det säkert 1 dl vitlöksmajonäs i!! Utan att överdriva!!
Det var ju bara till att börja gräva i potatisen och ta bort allt synligt.. lite kom ju dock på räkorna 🙁 men det kan inte ha varit mycket när jag tänker efter..
Helt otroligt!! 1 tsk majonäs är 1 pts!! Hur kan man fylla en potatis med 1 dl av det där äcklet?!! Grrrrrrr.

HA HA HA!!! Hade det varit idag så hade jag behållt aiolin och räkorna och kastat potatisen! :))

Nä nu ska jag avrunda här, vi har fortfarande inte fått middagen i oss och barnen är snabbutfodrade och ska i säng.
Har ni önskningar, tips, idéer på ämnen, saker, funktioner ni gärna skulle sett här så bara släpp loss i kommentarsfältet!

Kärlek till er!

43 kommentarer
0

Du kanske också gillar

43 kommentarer

jenny 31 juli, 2011 - 11:43

Kärlek till dig!!
Så roligt och inspirerande det är att gå tillbaka och även läsa alla dina gamla inlägg… Hoppas du fortsätter blogga i måååånga år till!!
*kramar i massor*

Svara
Rebecca 26 juli, 2011 - 21:28

Vilken toppensida!! Så mycket goda recept o fina bilder.
Startade med Lchf igår måndag. Blev tipsad om denna sida av en kompis som kör Lchf och blev taggad och köra igång då jag skjutit på att börja med Lchf väldigt länge.
Så nu ska mammakilona bort! Hoppas jag. Verkar ju funka för alla så nu måste jag prova.
Min dotter är 14 månader och jag har massa kilon kvar!
Din blogg kommer följas flitigt! Allt är så bra skrivit och recept har du ju massa! 🙂 Synd att vi ej har en lchf shop här i stan, fanns ju en hel del bra grejjer på nätet.
Ha en trevlig vecka! & tack för en superbra o trevlig blogg!

Svara
mallan 26 juli, 2011 - 19:15

Haha! Vad roligt med inlägget!

9år, wow! Grattis!

Kram!

Svara
Gottelisas Lchf liv 25 juli, 2011 - 13:56

Jätte bra blogg. Får massa tips här till mitt nya Lchf liv. Jag har också varit en fd viktväktare. Funkade bra till viktminskning men inte för sockersuget. Nu är jag som en ny människa 🙂 Låg kolhydrats kost funkar så bra. Jag har gått ner från 92,2 kg till 79 kg. Det är några kilon kvar ,skönt att ha din blogg att läsa så jag får lite nya ideer.Ha det bra!
Hälsningar Gottelisa 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.