Lingonpannacotta med pepparkakscrunch

18 december, 2014

I förrgår åt vi en gudomlig LCHF / lågkolhydratdessert i soffan framför ett gäng Homeland avsnitt! (Nu är vi äntligen i kapp!)
Smarrig julldessert med smaker som fungerar extra bra nu i juletid!
18122014-012A4357
18122014-012A4361
 
Print

Lingonpannacotta med pepparkakscrunch

  • Author: åse falkman fredrikson

Ingredients

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl sockerfri lingonsylt alt mosade lingon
  • 1,5 gelantinblad
  • ev upp till 3 msk sockerfri sötning (smaka av)

Pepparkakscrunch

  • 1 dl mandelmjöl
  • 40 g smör
  • ca 2-3 tsk honung eller annan sötning
  • 2 tsk Santamaria pepparkakskrydor

Instructions

  1. Lägg gelantinbladen ikallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, lägg även ner stången.
  3. Koka upp grädden med lingonsylt och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Mixa smeten slt med stavmixer och smaka av med ev extra sötning.
  5. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelantinet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  6. Crunch: Smält smöret. Blanda med mandelmjölet, pepparkakskryddor och sötning. Fördela smeten så tunt du kan på bakplåatspapper. Grädda i 7-8 minuter i 175 grader. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor och fördela på pannacottan.

Nutrition

  • Serving Size: 3

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Marie 28 november, 2015 - 21:28

Herreguuud så god den var!!! Blev vår efterrätt här idag, och absolut inte sista gången jag gjorde den! Tack för all inspiration du ger?

Svara
Marie Nilsson 25 november, 2015 - 12:51

Hej!!
Hittade detta receptet i tidningen Matkärlek. Måste testas men på bilden ser det ut som om du har lite vispgrädde ovanpå eller??
Tack för en superbra blogg ???

Svara
Åse 25 november, 2015 - 16:25

Hej! Man kan ha vad man vill ovanpå, eller inget alls =)

Svara
Lingonpannacotta med pepparkakscrunch | LCHF Inspiration 29 december, 2014 - 09:21

[…] Här var vi ett fantastisk recept på Lingonpannacotta: http://56kilo.se/lingonpannacotta-med-pepparkakscrunch/ […]

Svara
Julia 23 december, 2014 - 15:57

Hej! Kan man ta vaniljpulver istället för vaniljstång? Hur mycket i så fall? 🙂 kram och god jul!

Svara
Theresa 19 december, 2014 - 14:31

Superbra recept. Jag tänkte göra ett litet dessertbord istället för julgodiset som bara är sött o sliskigt i år. Blir crunchet riktigt krispigt? Tycker ofta det är lite svårt o få till utan socker! :/

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:46

Låter toppen! Det ÄR svårt att få till utan socker och vetemjöl, men jag tycker det blir crunchigt! Du kan lägga till en äggvita också om du vill ha det ännu mer krispigt!

Svara
Jessie 18 december, 2014 - 21:36

Hej fina!
Å d låter så super smarrigt! O lite nytt! Kul!
Tror du att d kan fungera o byta grädden mot kokosgrädde? Jag klarar inte mjölkprodukterna så bra..
Tack för en underbar blogg!
God Jul på dig!
Kram

Svara
Åse 18 december, 2014 - 21:50

Absolut! Säkert supergott! God Jul! Kram!

Svara
camilla p-a 18 december, 2014 - 17:36

Låter mums! 😉

Svara
Rebekka 18 december, 2014 - 16:22

Hei, Jeg ville bare takke deg for suuuper inspirerende blogg! jeg er innom hver dag 🙂
Elsker oppskriftene dine! Keep up the good work!

Svara
Åse 18 december, 2014 - 16:58

Tack snälla!! =)

Svara
Anse B M Ottmar 18 december, 2014 - 14:58

ååååå

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 18 december, 2014 - 14:30

Måste jag göra även detta ? Antagligen jättegott.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.