Lime- och Jordgubbscheesecake Glutenfri Low Carb

1 juni, 2015

En riktigt smarrig Cheesecake, perfekt till Midsommar och sommarens kalas!

31052015-012A1329

Skriv ut

Lime- och Jordgubbscheesecake Glutenfri Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Botten

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk psylliumfröskal
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver

Fyllningen

  • 5 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 dl socker
  • 1 tsk eko vaniljextrakt
  • 100 g jordgubbar
  • 1 lime, saften

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i botten på en smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  5. Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sötningen och vaniljextrakt. Tillsätt philadelphiaost och creme fraiche och vispa ytterligare lite till. Värm jordgubbarna och mixa dem släta.
  6. Värm limesaften. Stäng av plattan, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt jordgubbspurén svalna något.
  7. Rör ner gelatinet i cheesecakesmeten.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Rör ner jordgubbspurén försiktigt, det ska inte blandas ordentligt utan rör lite så det blir lite marmorerat. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i ca 6 timmar. Ta försiktigt loss formen vid servering och toppa med jordubbar vid servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Sanne 14 mars, 2016 - 07:34

Älskar dina recept! Det blir denna och din lax- och räktårta till påsk. Bara en liten fråga. När man göra såna här tårtor så tycker jag det alltid är så svårt att veta vilken storlek på formen som receptet är mest lämpat för. Ibland har jag fått prova mig fram men det vore bra om det kanske stod i recepten vilken ungefärlig storlek i cm 🙂
Tack för alla jättefina recept!

Svara
Åse 14 mars, 2016 - 10:21

Det står oftast i alla nya recept 🙂 Kul du gillar recepten! =)

Svara
sanne 14 mars, 2016 - 11:24

Vet du storleken på denna? 🙂

Svara
Åse 14 mars, 2016 - 11:42

Säkert runt 22-24 cm, spelar inte så stor roll, bara höjden som blir lägre, högre beroende på vilken omkrets du har.

Svara
Sofia 19 juni, 2015 - 15:47

Hej!
Gjorde denna igår och åt idag. Visst skulle gelatinet vara i jordgubbspuren? För den vita fyllningen blev helt rinnig? God ändå men vad kan jag ha gjort för fel? Följde receptet till punkt o pricka. Tack för goda recept.

Svara
Åse 19 juni, 2015 - 16:08

Gelatinet ska ner i smeten! Jordgubbspurén ska röras ner i smeten.
Använde du fullfeta produkter?

Svara
Sofia 19 juni, 2015 - 16:13

Ja absolut. Behöver det inte vara gelatin i det vita med då? Kanske vispade det fyllningen för länge?

Svara
Åse 20 juni, 2015 - 10:06

Sofia! Jag ber om ursäkt! Jag ser att jag skrivit klantigt! Gelatinet ska ner i smeten!
Vad tråkigt att kakan inte blev bra 🙁

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.