En riktigt smarrig Cheesecake, perfekt till Midsommar och sommarens kalas!
Skriv ut

Lime- och Jordgubbscheesecake Glutenfri Low Carb
Ingredienser
Botten
- 3,5 dl mandelmjöl
- 60 gram smör
- 1 msk psylliumfröskal
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
- 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
Fyllningen
- 5 gelatinblad
- 2 ägg
- 400 g philadelphiaost
- 2 dl creme fraiche
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 dl socker
- 1 tsk eko vaniljextrakt
- 100 g jordgubbar
- 1 lime, saften
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °C.
- I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i botten på en smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
- Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sötningen och vaniljextrakt. Tillsätt philadelphiaost och creme fraiche och vispa ytterligare lite till. Värm jordgubbarna och mixa dem släta.
- Värm limesaften. Stäng av plattan, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt jordgubbspurén svalna något.
- Rör ner gelatinet i cheesecakesmeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Rör ner jordgubbspurén försiktigt, det ska inte blandas ordentligt utan rör lite så det blir lite marmorerat. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i ca 6 timmar. Ta försiktigt loss formen vid servering och toppa med jordubbar vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
26 kommentarer
Älskar dina recept! Det blir denna och din lax- och räktårta till påsk. Bara en liten fråga. När man göra såna här tårtor så tycker jag det alltid är så svårt att veta vilken storlek på formen som receptet är mest lämpat för. Ibland har jag fått prova mig fram men det vore bra om det kanske stod i recepten vilken ungefärlig storlek i cm 🙂
Tack för alla jättefina recept!
Det står oftast i alla nya recept 🙂 Kul du gillar recepten! =)
Vet du storleken på denna? 🙂
Säkert runt 22-24 cm, spelar inte så stor roll, bara höjden som blir lägre, högre beroende på vilken omkrets du har.
Hej!
Gjorde denna igår och åt idag. Visst skulle gelatinet vara i jordgubbspuren? För den vita fyllningen blev helt rinnig? God ändå men vad kan jag ha gjort för fel? Följde receptet till punkt o pricka. Tack för goda recept.
Gelatinet ska ner i smeten! Jordgubbspurén ska röras ner i smeten.
Använde du fullfeta produkter?
Ja absolut. Behöver det inte vara gelatin i det vita med då? Kanske vispade det fyllningen för länge?
Sofia! Jag ber om ursäkt! Jag ser att jag skrivit klantigt! Gelatinet ska ner i smeten!
Vad tråkigt att kakan inte blev bra 🙁