Lillörda’ med plock och Spenat- och Kronärtskockssoppa

10 augusti, 2017

God middag!
Grått och trist ute, tror jag ska passa på och ta mig till Väla och se om jag hittar något på rean till Cypern! Något skönt och tunt! Ska bli toppenväder som tur är! Åhhh vad jag längtar! Ren semester!
4 dagar kvar! Vi kommer bo på Sunwing Sandy Bay Beach (privat delad pool med Riisarna) – Denna gången tog vi inga måltider! Skönt! Slippa stressa upp till frukost. Sist hade vi all inclusive och maten stod oss upp i halsen efter någon dag. Äter hellre något lätt och enkelt på dagen och sedan går ut och äter på kvällen.
I går hade vi lite mys. Jag bjöd in grannarna lite spontant och vi hade en supermysig kväll!
Goda ostar (Morbier, Brie, Höost, Camembert), Milano salami, och Serrano, oliver och så klart Burrata! YUM!! Jag köpte en som var fylld med tryffelsmör – slurp! Burrata är alltså Mozzarella fylld med en krämig och gräddigt inre!
Jag serverar på en bädd av Vikentomater som är blandade med olivolja, vit balsamvinäger och havssalt. Lite pesto över och saken är biff!





Prosecco chips till de som vill ha det! Köper vid charken på Ica Maxi!




Vi skulle haft soppa till middag men vi blev ju så mätta på plocket att det fick bli lunch idag istället! =)


Lite goda kryddiga parmesanchips är gott att bryta ner i soffan!

Parmesanchips är enkelt att göra!
Sätt ugnen på 200 gr. Riv parmesan och lägg några högar (ca 1-2 msk) på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med persillade eller timjan och svartpeppar. Grädda i 5 minuter tills chipsen har fått fin färg. Låt svalna och servera.

Skriv ut

Spenat- och Kronärtskockssoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 450 g fryst, tinad spenat
  • 1 burk (ca 390 g) kronärtskockshjärtan
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1-2 dl grädde
  • ev. salt och peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Rör ner i en stor kastrull med grönsaksbuljong.
  2. Rör ner tinad spenat och låt koka upp, sänk tills det småputtrar.
  3. Finhacka kronärtskockorna och rör ner. Låt puttra ihop 5 minuter. Rör ner färskost, parmesan och grädde och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Låt allt bli varmt.
  4. Servera med parmesanchips och lite ringlad olivolja över soppan.

Notering

  • Per portion: 201 kcal, 4.7 g kolhydrater, 57 g protein, 16.7 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

SparaSpara
SparaSpara

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ulli 11 augusti, 2017 - 19:07

Å, herre gud, vilka underbara bilder!!! Känns liksom att jag är med på festen!! Jag kan nästan känna doften av tomaterna (som jag egentligen inte är så förtjust i – men nu är jag supersugen!) och smaken av kallt bubbel (desto mer förtjust i….) Tack, tack, tack för att du alltid får mig på gott humör!!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.