Lillörda’ med plock och Spenat- och Kronärtskockssoppa

10 augusti, 2017

God middag!
Grått och trist ute, tror jag ska passa på och ta mig till Väla och se om jag hittar något på rean till Cypern! Något skönt och tunt! Ska bli toppenväder som tur är! Åhhh vad jag längtar! Ren semester!
4 dagar kvar! Vi kommer bo på Sunwing Sandy Bay Beach (privat delad pool med Riisarna) – Denna gången tog vi inga måltider! Skönt! Slippa stressa upp till frukost. Sist hade vi all inclusive och maten stod oss upp i halsen efter någon dag. Äter hellre något lätt och enkelt på dagen och sedan går ut och äter på kvällen.
I går hade vi lite mys. Jag bjöd in grannarna lite spontant och vi hade en supermysig kväll!
Goda ostar (Morbier, Brie, Höost, Camembert), Milano salami, och Serrano, oliver och så klart Burrata! YUM!! Jag köpte en som var fylld med tryffelsmör – slurp! Burrata är alltså Mozzarella fylld med en krämig och gräddigt inre!
Jag serverar på en bädd av Vikentomater som är blandade med olivolja, vit balsamvinäger och havssalt. Lite pesto över och saken är biff!




Prosecco chips till de som vill ha det! Köper vid charken på Ica Maxi!




Vi skulle haft soppa till middag men vi blev ju så mätta på plocket att det fick bli lunch idag istället! =)


Lite goda kryddiga parmesanchips är gott att bryta ner i soffan!

Parmesanchips är enkelt att göra!
Sätt ugnen på 200 gr. Riv parmesan och lägg några högar (ca 1-2 msk) på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med persillade eller timjan och svartpeppar. Grädda i 5 minuter tills chipsen har fått fin färg. Låt svalna och servera.

Skriv ut

Spenat- och Kronärtskockssoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 450 g fryst, tinad spenat
  • 1 burk (ca 390 g) kronärtskockshjärtan
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1-2 dl grädde
  • ev. salt och peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Rör ner i en stor kastrull med grönsaksbuljong.
  2. Rör ner tinad spenat och låt koka upp, sänk tills det småputtrar.
  3. Finhacka kronärtskockorna och rör ner. Låt puttra ihop 5 minuter. Rör ner färskost, parmesan och grädde och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Låt allt bli varmt.
  4. Servera med parmesanchips och lite ringlad olivolja över soppan.

Notering

  • Per portion: 201 kcal, 4.7 g kolhydrater, 57 g protein, 16.7 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

SparaSpara
SparaSpara

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ulli 11 augusti, 2017 - 19:07

Å, herre gud, vilka underbara bilder!!! Känns liksom att jag är med på festen!! Jag kan nästan känna doften av tomaterna (som jag egentligen inte är så förtjust i – men nu är jag supersugen!) och smaken av kallt bubbel (desto mer förtjust i….) Tack, tack, tack för att du alltid får mig på gott humör!!!

Svara
Anneli 11 augusti, 2017 - 16:25

Fint hotell, lite mycket folk när vi var där för 4v sedan. OCB som ligger i anslutning är supersnyggt, dock får man inte hänga där om man bor på Sandy Bay :/ Vi tog kitchen inklusive, då sitter man till bords på Andreas Kitchen och får välja tre rätter från menyn lunch och middag, 5dgr av 7 så man kan äta ute oxå 👍🏻 Supersoft då jag inte gillar upplägget med buffé, alla bara springer fram och tillbaka, rörigt blir det + att man lätt äter för mycket 😬 Ha en härlig resa! 👍🏻☀️

Svara
Anna Persson 11 augusti, 2017 - 12:07

Hej!
Tack vare dig har jag vågat testa Periodisk fasta men har lite funderingar. Mitt mål är att gå ner ett par kg i vikt.
Jag vaknar hungrig och tiden fram till lunch är ett enda långt maraton. Resten av dagen går bra (måste få bort soffätandet bara men det sitter i huvudet) men förmiddagen är låååång. Något tips? Testat kokosfett i kaffet men funkar bara kortsiktigt.
Tack för en fantastisk blogg! 💝
Kram Anna

Svara
Malin 11 augusti, 2017 - 08:43

Blir så inspirerad av din blogg och har testat så många av dina underbara recept, allt smakar verkligen så gott. Idag tänkte jag testa dina tekakor/scones, spännande!! Vilka fina champagneglas du har, vilket märke är det och var har du köpt dem? Soppan måste jag absolut testa, den ser så himla god ut. Tack för alla inspirerande recept och bilder, LCHF blir så mycket roligare med dina recept 🙂 Önskar dig en trevlig helg!

Svara
Anna 10 augusti, 2017 - 22:45

Vi ska till samma hotell och verkar ha valt samma boende i september! Blir kul att läsa om er resa här innan! Vi har dock valt all-inclusive den här ggn, aldrig haft tidigare!

Svara
Gunilla 10 augusti, 2017 - 18:05

Kolla in systerhotellet OBC som ligger jämte Sunwing! Kom hem i måndags efter en härlig vecka. Man har tillgång till allt på sunwing, men ” slipper ” stojet! Skönt om man har lite större barn. Såå snyggt och fräscht!

Svara
Katarina Landin 10 augusti, 2017 - 17:25

Prosecco chips?? Vad är det? Soppan låter sjukt smarrig 👍🏽 Måste provas snart 😊

Svara
Alex 10 augusti, 2017 - 17:06

Hej Åse vad köpte du organic edame spagetti ? Hittar er på ngn matbutik…(hör till ett annat inlägg)

Svara
Åse 14 augusti, 2017 - 04:52

Hej Alex! A la eco och Risenta finns på mitt ica Maxi!

Svara
Carina Ruthberg 10 augusti, 2017 - 16:08

Hej Åse,
Tack för alla fantastiska recept 😊
Blev så nyfiken på den fyllda mozzarellan. Vart hittar du den?
Soliga hälsningar
Carina, Södertälje

Svara
Åse 10 augusti, 2017 - 16:44

Hej! Burrata finns bla på Ica maxi! Tror det var Zeta

Svara
Carina Ruthberg 10 augusti, 2017 - 16:58

Toppen, tack 😊

Svara
Hanna 10 augusti, 2017 - 14:25

Plockmat är det bästa 👌🏼 Använder du kronärtskocka i olja eller på konserv till soppan?

Svara
Åse 10 augusti, 2017 - 14:26

Inte i olja utan Icas i vätska =)

Svara
Mitt i Livet 10 augusti, 2017 - 14:10

Fantastiskt vackra bilder! Blir så sugen att prova!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.