Lesvos med Fontana Food Dag 1

2 augusti, 2012

Torsdagen den 26 juli åkte jag till Lesvos, Grekland tillsammans med Fontana Food och tre andra matbloggare:
VictoriaMatplatsen
LinneaLinneas Skafferi
JennieKalasgott
Målet var att laga mat och lära oss mer om det grekiska köket och speciellt om ostproduktion (Feta). Vi kommer synas i höst tillsammans med lite nya produkter från Fontana.
Det har varit en fantastisk upplevelse att få uppleva det genuina Lesvos, otroligt generösa och vänliga öbor och de är otroligt stolta över sin ö. Lesvos är en unik ö. Väldigt grön och frodig har mycket vatten så ön producerar väldigt fina och smakrika råvaror. Ön är i princip opåverkad av massturismen och har ett rikt ekosystem. Det finns 11 miljoner olivträd på ön och det produceras högklassig olivolja, oliver och ostar.
Som ni förstår har vi ätit oss igenom denna resan, fantastisk mat och jag är lyckligt lottad som fått uppleva detta!
Vi landade runt 16 tiden och på flygplatsen mötte Panos oss som var turistchef och vår ”reseledare” under resan, även chefen för Handelskammaren kom. På vägen stannade vi till för ”fika” och ett gottebord dukades upp i en delikatessbutik! Vi har blivit behandlade som kungar! Ett pressmeddelande utgick om att vi var på ön. Efter vi installerat oss på hotellet mötte vi upp borgmästaren och lite andra ”farbröder”, nyheterna var där och filmade oss och jag och Vickan satt och småskrattade hela tiden över surrealismen i situationen.
Sedan gick vi gatan där de hade sin matmarknad och människor kom ut från sina affärer med läckerheter de förberett bara för oss – Fantastiskt!!
När kl var 22 var det dags att ta plats på restaurangen där vi åt meze (smårätter). Vi var sååååå trötta efter en lång dag!! =)


 

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

ÅsaS 4 augusti, 2012 - 10:16

Vilka underbara dagar ni haft! Är faktiskt lite smått avundsjuk… Ja, jag erkänner… Glad att vi som läsare får dela era upplevelser och äventyr, då det nästan känns som om vi är med på resan.
Sitter här i soffan och slöbläddrar i Expressens LCHF-bilaga när jag plötsligt ser ett välbekant ansikte – Åse!!! Fina du som börjar synas mer och mer i alla medier. Tror att fler och fler får upp ögonen för detta sätt att äta och leva, och då är det ju kanon att ha en förespråkare som står stadigt på benen, har en positiv attityd och kunskap och vilja att sprida budskapet. En eldsjäl som du!
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 4 augusti, 2012 - 10:39

Åh men goa du!!! Åh herrejisses, hade glömt att jag skulle vara med i LCHF bilagan!! haha måste kila iväg och köpa!!
Tack för alla rara rader, jag är lyckligt lottad som har läsare som du bakom mig! All kärlek! <3

Svara
Mia 4 augusti, 2012 - 08:42

Hej härlig blogg…en liten undran du har en svart kjol( var kommer den i från ?) på dej med leopard linne. Och ett kort på dej o Vickan på hennes blogg en vitklänning med band o knappar volangvåder fram kommer ifrån ? Du har både läckra recept o kläder .Skriv gärna var kläderna kommer ifrån också

Svara
Åse 4 augusti, 2012 - 10:42

Hej! Svarta kjolen är från Indiska, leopardlinnet från H&M och den vita klänningen från Vero Moda =))

Svara
Mallan 3 augusti, 2012 - 10:00

Vilka förebilder du och Vickan är. Super snygga och glada!

Svara
Åse 3 augusti, 2012 - 10:25

Men tack! =)

Svara
Lotta 3 augusti, 2012 - 07:39

Vad vacker du är Åse!

Svara
Åse 3 augusti, 2012 - 10:25

Tack söta Lotta!!

Svara
Ulrika 2 augusti, 2012 - 22:42

Vilken upplevelse Åse!! Förstår att du är lyrisk! Går det resor till Lesvos eller är ön helt ”oturistad”?
Kram

Svara
Åse 3 augusti, 2012 - 10:26

Det går just nu inga direktflyg dit men det kommer nog igen snart tror jag! Tyvärr har ju även Lesvos drabbats av krisen.

Svara
Dagarna 2 augusti, 2012 - 21:26

Kul att få se mer av det riktiga Grekland

Svara
Henrik - Allt om LCHF 2 augusti, 2012 - 20:59

Just fetaost från Lesvos är fantastiskt god. Fontanas konkurrent Zeta har en därifrån som finns i välsorterade butiker. Den är några kronor dyrare med klart mycket bättre än alla vanliga fetaostar jag ätit.

Svara
Åse 3 augusti, 2012 - 10:27

Ja den smakar så mycket mer! Det gör även de andra ostarna de producerar där! Fantastiska smaker!

Svara
Sara 2 augusti, 2012 - 18:33

Mmmmmm…….nasta semester blir Grekland

Svara

Lämna en kommentar