LCHF Våfflor och STHLM ToR

25 mars, 2013

Heeeeeeej på er!!!
Oj oj känns som jag inte pratat med er på eeeevigheter fast det bara gått helgen 😉 Men är så van vid att ständigt pyssla med bloggen och ibland är det riktigt skönt att faktiskt ta HELG på riktigt.
Vi hade en toppenhelg i Stockholm, ganska intensivt med transport etc men det är ju det fantastiska, att det går så fort att ta sig upp med flyg, sedan hem igen. Barnen hade haft det toppen hos farmor och var mätta och belåtna på upplevelser när vi hämtade dem! Cirkus, museum och massa lek hade stått på agendan. Stackars farmor lär väl sova en vecka nu..
Showen med Louis C.K var grym! jag är inte annars mkt för standup-komedi! Var riktigt nice att lyxa till det lite i loungen och äta och dricka gott och umgås med fantastiskt trevliga och inspirerande människor! Tack Johannes & Maja


I dag är det våffeldagen! Bjuder ni på våfflor idag!?
Här kommer mina favoritrecept!
Mandelvåfflor

6 stycken
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver
Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.

Våfflor på kesoplättssmet
2 ägg
1 liten burk KESO
1,5  msk fiberhusk
lite salt och eventuellt vaniljpulver
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

21 kommentarer
1

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Anja 29 december, 2013 - 18:50

Hej gjorde dina våfflor men bytte ut grädde mot cocosmjölk och det blev jättebra krispigt och gott!

Svara
Emma Andersson 2 maj, 2013 - 13:53

Jag har gjort alla dina våffelrecept och gillar verkligen dina mandelmjölsvåfflor och då är jag ändå INTE förtjust i mandelsmaken som kommer till när man bakar med mandelmjöl.. Men när jag skulle göra våfflorna sist såg jag att jag inte hade någon fiberhusk kvar. Äh, jag testar ändå tänkte jag och de blev faktiskt ÄNNU godare utan husken! 🙂 Det blev frasvåfflor! Så det är ett tips till dem som vill få till frasvåffelkonsistensen – skippa fiberhusken! 🙂
Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 2 maj, 2013 - 17:12

Ja men vad bra! Det ska jag prova! =))

Svara
Hanna 26 mars, 2013 - 06:53

Vilket gott våffelrecept det med mandelmjöl var (är). Provade det igår, tog en till efterrätt.
Gjorde slag i saken direkt förra veckan och kör PF sen i torsdags. Smygkikade på vågen i morse och det var trevligt 🙂 ovant att inte äta på morgonen. Dels för att jag är frukostmänniska (hungrig när jag slår upp ögonen) och dels för att det är så i präntat med ”frukost är dagens viktigaste mål”. 🙂

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 06:55

Härligt!! Kör på! 🙂 du har snart vant av dig ;))

Svara
Magda 25 mars, 2013 - 23:09

Hej.
Trist att man inte ens orkar skriva om receptet om man ska lägga upp den på sin blogg utan referens vart recept kommer från.
http://lchfklubben.se/saraivarsson/2013/03/25/vaffeldagen/
Tack för ett bra recept Åse.

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 06:46

Ja det är trist, tyvärr.. Tack och kram!

Svara
Elin 25 mars, 2013 - 22:53

Hej Åse! Det är ju påsk nu i helgen och jag har ingen inspiration. Kan inte du skriva ett inlägg med recept på både påskmat, efterrätter, (påsk)godis osv? Hade varit till stor hjälp, då jag tycker påsken är en högtid då man ska äta god mat med nära och kära.
Tack för världens bästa blogg och att du inspirerar varje dag!

Svara
Vab och våfflor på våffeldagen | Mer inspiration 25 mars, 2013 - 21:30

[…] lyxen: våfflor! Det är ju ändå våffeldagen i dag. Receptet kom från inspirationskällan 56kilo, som hade två varianter att välja på. Vi valde kesovarianten och åt dem med balsamicosirap, […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.